Koti Uutisia Kotimaa Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätösten virheprosentti lähellä ylärajaa

Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätösten virheprosentti lähellä ylärajaa

2

Hallinto-oikeudet palauttivat viime vuonna 330 turvapaikkapäätöstä Maahanmuuttovirastolle erinäisistä syistä. Syynä voi olla laintulkinta-, käsittely-, menettely- tai arviointivirhe. Viime vuoden aikana hallinto-oikeudet käsittelivät 6804 Maahanmuuttoviraston ratkaisua. Käytännössä kaikki virheet ovat koskeneet kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Suurin osa näistä kielteisistä päätöksistä muuttuvat myönteisiksi. Suurin osa kielteisen päätöksen saaneista valittaa hallinto-oikeuteen ja saakin valtion kustantaman asianajajan.

Maahanmuuttovirasto perustelee virheiden kasvua edelleen 2015-2016 invaasiolla. Näiden vuosien aikana virasto teki yli 32 000 päätöstä turvapaikanhakijoiden osalta. Sisäministeriö on asettanut Maahanmuuttovirastolle virheiden määräksi alle viisi prosenttia. Kuitenkaan virastolle ei koidu seuraamuksia, mikäli virheprosentti on yli asetetun rajan. Vuonna 2015 virheellisten päätösten määrä oli 0,2 prosenttia. Vuonna 2018 vastaava luku on 4,9 prosenttia.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Virheiksi katsotaan vain kielteiset päätöiset, ja ne oikaistaan myöntämällä matuille oleskeluluvat ja kansalaisuudet.

    Maahanmuuttohallinto toimii virheettömästi vain silloin kun jokainen ruskea matu saa oleskeluluvan. Kansanvaihto on prioriteettin #1, ja siihen ‘eliitillä’ on Suomen kansan myöntämä lupa.

Comments are closed.