Koti Uutisia Maahanmuuttajataustaiset poliisikokelaat ottivat yhteen Berliinissä

Maahanmuuttajataustaiset poliisikokelaat ottivat yhteen Berliinissä

2

Viime viikolla berliiniläisessä poliisikoulussa syntyi tappelu kahden eri etnistä ryhmää edustavan poliisikokelaan välillä. Arabi ja turkkilainen alkoivat mätkiä toisiaan, ja tilanne oli kiihtymässä etnisten ryhmien väliseksi joukkotappeluksi. Myös väliin menneet poliisikouluttajat ottivat osumaa.

Tällainen ei tietenkään anna hyvää kuvaa monikulttuurisesta poliisikoulutuksesta, joten viranomaiset ovat pyrkineet leimaamaan tiedon valeuutiseksi. Berliner Kurier -lehti pitää kuitenkin tapausta totena luotettavalta lähteeltä saamansa tiedon perusteella.

Joka tapauksessa eri etnisistä ryhmistä olevien poliisimiesten välillä on jatkuvasti jännitteitä. Arabi- ja turkkilaistaustaiset poliisit ovat ottaneet yhteen aiemminkin.

Yritys integroida maahanmuuttajia valtion poliisivoimiin ei ole ollut menestys muuallakaan Euroopassa. Suur-Lontoon poliisin tekemän tutkimuksen mukaan viranomaiset saavat kymmenen kertaa enemmän valituksia muslimipoliisien väärinkäytöksistä ja korruptiosta verrattuna valkoisiin. Raportti luonnollisesti haudattiin kaikessa hiljaisuudessa.

Lähteet: MV-lehti, The Guardian

2 KOMMENTIT

  1. Eiköhän se ole sellainen juttu että kuleja ei tarvita poliisivoimissa. Ja jos tarvitaankin niin korkeintaan sakottamaan ja partioimaan kaduilla. Pyssyä tai pamppua niille ei passaa antaa. Eikä oikeuksia tietojärjestelmiin.

  2. Mitähän tuohonkaan sanoisi? Poliiseja, jotka tappelevat keskenään. Aivan kuin Vappulehteä lukisi!

Comments are closed.