Koti Uutisia Maahanmuuttajat lähettivät yli 17 miljardia Ruotsin kruunua sukulaisilleen

Maahanmuuttajat lähettivät yli 17 miljardia Ruotsin kruunua sukulaisilleen

4

Ria Financial Services -yritys kartoitti oma-aloitteisesti, kuinka paljon Ruotsin maahanmuuttajat lähettävät rahaa kotimaihinsa vuosittain. Kartoituksen mukaan rahaa lähti viime vuonna yhteensä huimaavat 17,6 miljardia kruunua. Rahasumma on puolet Ruotsin antamasta avustussummasta.

“Keskimäärin summa on 3 200 kruunua per lähetys, joita lähtee maahanmuuttajien kotimaihin yleensä kerran kuukaudessa”, kertoi Ria Financial Servicen Pohjolan-osaston päällikkö Torbjörn Sandahl.

Irakiin vastaanotetaan kartoituksen mukaan eniten rahaa, viime vuonna reilut 1,5 miljardia kruunua. Toisena seuraa Puola vajaalla 900 miljoonalla, kolmantena Iran 784 miljoonalla, neljäntenä Turkki 727 miljoonalla ja viidentenä Bosnia 676 miljoonalla kruunulla. Suurimmat lähetykset ovat peräisin kolmesta Ruotsin suurimmasta kaupungista kahdella kolmasosalla koko osuudesta.

Viimevuotinen tutkimus osoitti, että Ruotsissa tuilla elävän maahanmuuttajan on mahdollista saada taskuunsa 22 249 kruunua verovapaasti kuukaudessa. Avustussumma on näin suuri vastikään maahantulleelle kolmen lapsen maahanmuuttajaäidille.

Lähteet: Nordfront.se, Dagens Nyheter

4 KOMMENTIT

  1. Minne lie rahat päätyneet? Irakiin menneet, aseisiin menneet.

  2. Veronmaksajien (kantaväestön) rahoja lähetetään noin vain. On se kumma kun tuollaisia avustuksia saa tekemättä oikeastaan yhtään mitään.

  3. Menepä paikalliseen kirjastoon, niin huomaat kun maahanmuuttajat ovat valloittaneet kaikki tietokoneet, joilla lähetetään rahaa kotimaahan. Ilmoitetaan, kuinka hyvät on olot ja rahaa tulee. Sitten tulee uutta porukkaa saamaan ilmaista rahaa.

Comments are closed.