Koti Uutisia Lyhyt dokumentti Puolan itsenäisyyspäivän marssista

Lyhyt dokumentti Puolan itsenäisyyspäivän marssista

4

14023634

Amerikkalainen Vice Magazine julkaisi tällä viikolla videoreportaasin puolalaisesta kansallismielisyydestä. Video keskittyy enimmäkseen marraskuiseen Puolan itsenäisyyspäivän marssiin, johon myös kaksi suomalaista Vastarintaliikkeen aktivistia osallistui.

Vaikka toimittaja on asennoitunut kansallismielisyyttä vastaan, on ohjelma silti mielenkiintoista katsottavaa ja melko ammattimaisesti tehty. Videolla haastatellaan muun muassa marssille osallistuvia jalkapallokannattajia sekä näytetään kuvaa marssin turvamiesten harjoittelusta.

 

4 KOMMENTIT

 1. Tossa huomaa kyllä hyvin eron Suomalaisen ja Puolalaisen kansallismielisyyden välillä. Puolalaiset ymmärtää, että poliisi provosoi usein täysin tahallaan ihmisiä päästäkseen osoittamaan oman voimansa. Suomessa taas pyritään halailemaan poliisia ja kehumaan, kuinka fantsua on kun pollarit suojelee meitä räkänokilta, vaikka todellisuudessa mitään tarvetta tälle suojelulle ei ole.

  Puolassa itsenäisyyspäivän marssi on avoimen poliittinen ja tuon marssin virallisella FB-sivullakin mainostetaan pitkin vuotta järjestettäviä anti-maahanmuutto-marsseja, ja vastikään he jakoivat iloisina uutisia puolalaissankari Janusz Walusin vapauttamisesta (mies, joka murhasi Etelä-Afrikassa kommunistineekerin 90-luvun alussa). Lisää hänestä voi lukea tästä artikkelista: http://www.vastarinta.com/janusz-walus-valkoinen-soturi/

  Järjestäjät ei myöskään pyri kiillottamaan omaa kuvaansa hyökkäämällä niiden päälle moralisoivin julistuksin, jotka puolustaa muita marssijoita poliisilta. Pystyykö joku näkemään samanlaista linjausta Suomessa yhtään minkään marssin järjestäjiltä? Täällä pyritään miellyttämään kaikkia, vaikka tiedetään että esimerkiksi käytetty väkivalta on ollut täysin oikeutettua. Puolassa yhtenäisyys selvästi toimii ja “maltillinen kansallismielisyys” (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) on ihan eri levelillä kun täällä meillä päin.

 2. Tuli oikeen tippa linssiin kun katsoi miten hieno, vahva ja kansallismielinen Puola on!
  Kunpa vaan Suomi ja Länsi-Eurooppakin olisi samanlaisia, mutta ei! Suomi ja koko Läntinen-Eurooppa on täysin pilattu monikulttuurisuudella, “rasisminvastaisuudella” ja suvaitsevaisuudella!

  Onneksi Puola ja Itä-Euroopan maat ovat valkoisen rodun vahvimpia linnakkeita ja niin kansallismielisiä!

  Olen lukenut monilta kansallismielisiltä foorumeilta, että monista Itä-Euroopan maista olevat ovat aivan hämmästyneitä Länsi-Euroopan, varsinkin juuri Saksan, Ruotsin, Ranskan ja Belgian itseinhosta, munattomuudesta ja siitä miten he (länsi-eurooppalaiset) ovat antaneet monikulttuurin pilata heidän maansa.

  • Unohdin mainita vielä Puolan ja Itä-Euroopan lisäksi, Keski-Euroopan maat.

Comments are closed.