Koti Artikkelit Luonto Luonnonsuojelua

Luonnonsuojelua

9

Tänä kesänä osallistuin luontokävelylle, jota johti kasvitieteen asiantuntija. “Suomi 100 vuotta” -teeman innoittamana oli tarkoitus havaita kävelyllä paikkakunnan sataa tyypillisintä kasvia. Emme olleet vielä ottaneet askeltakaan, kun lähtöpaikkamme ympäristössä oli kolmisenkymmentä paikkakunnalle tyypillistä kasvia. Niiden seasta löytyi kuitenkin aina sieltä sun täältä “tulokaslajeja”.

Tyypillisimmillään “tulokkaat” olivat saapuneet ihmisten liikkumisen seurauksena, esimerkiksi Venäjältä silloisten armeijoiden mukana. Vanhoissa varuskuntakaupungeissa onkin paljon kasveja, jotka eivät ole Suomelle tyypillisiä kantakasveja mutta jotka elävät sulassa sovussa paikallisten kesken.

Lähtöpaikasta jo muutaman askeleen päässä oli kuitenkin kouluesimerkki erittäin haitallisista “uustulokkaista”: lupiini, jättipalsami sekä karhunköynnös, jota myös virheellisesti elämänlangaksi kutsutaan. Nämä lajit valtaavat aggressiivisesti elintilaa alueen alkuperäiskasveilta. Ne tukahduttavat muut kasvit peittämällä ne alleen tai kuristamalla ne kuoliaiksi. Tiheästi paikallisesti leviämällä alueen luontainen kasvillisuus tukahtuu uustulokkaiden alle. Näin levittäydytään nopeasti yhä suuremmille alueille ja näännytetään alueen alkuperäiset kasvit tuhoten tai muuttaen kokonaisia ekologisia yhdyskuntia.

Luonnon ja sen paikallisen monimuotoisuuden suojelemiseksi kokoonnuttiin aikoinaan Rioon 1992. Sen tuloksena syntyi 1997 toinen kokous, joka koski nimenomaan paikallisen luonnon ja paikallisten monimuotoisuuksien suojelemista. Näiden kokousten seurauksena syntyi Eurooppaan Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelma, jonka seurauksena Suomeenkin syntyivät ohjelmat esimerkiksi metsien, soiden ja harjujen suojelulle.

Kun tarkastellaan, miten voimakkaasti luonto ja nimenomaan sen paikalliset monimuotoiset ekologiset yhdyskunnat ovat erilaisten suojeluiden kohteina, tuntuu perin kummalliselta, ettei ihmisiä, alueiden alkuperäisväestöjä ja yhteiskuntia suojella yhtä määrätietoisesti ja voimakkaasti, päinvastoin. Käynnissä oleva uustulokkaiden järjestelmällinen levitys koko Euroopan alueelle tuhoaa olemassa olevat alkuperäiset kansat, yhteisöt ja yhdyskunnat.

Kasvimaailman uustulokkaat valtaavat poikkeuksetta elintilaa antamatta mitään takaisin. Ne ovat loisia, jotka tuhoavat olemassa olevan tasapainon niin, että romahduksen jälkeen “eroosio” tuhoaa loputkin yhteiskunnasta.

Entä sitten yhteiskunnalliset uustulokkaat? Jos joku haluaa, voi verrata valokuvia uustulokkaiden kotimaista esimerkiksi 1970-luvulta ja viime päiviltä. Niistä selviää, miten uustulokkaat ovat muokanneet kotimaidensa kulttuuria ja taloutta. En usko, että maailman johtajat koskaan havahtuvat Rion kaltaiseen tilanteeseen: suojelemaan ihmisiä, kansakuntia ja ihmiskuntaa uustulokkailta ja heidän mukanaan tuomiltaan ongelmilta.

Uustulokkaat eivät useinkaan menesty ilman isäntiä. Ne tarvitsevat alueen alkuperäiskasvien muokkaamaa maaperää. Yksivuotisina ne usein tuhoutuvat. Niiden ainoa tarkoitus on levittäytyä niin laajalle kuin mahdollista ennen kuolemaansa. Muuta tarkoitusta niillä ei olekaan. Onneksi luonto tasapainottaa aina itsensä. Siksi tyhjäksi jäänyt alue pikkuhiljaa rakennetaan uudelleen. Tähän menee kuitenkin aikaa.

 

Vieraileva kirjoittaja

9 KOMMENTIT

 1. Maapallon kaikista eliöistä vain ihminen kykenee käyttämään kansojen ja rotujen sekoittamista poliittisena aseena. Kaikista kammottavinta tässä sotatoimessa on saada hyökkäyksen edessä oleva osapuoli lannistumaan jo ennen varsinaista hyökkäystä.

  Tämä lannistaminen on ajettu väkisin sisään valkoiseen kulttuuriin hajottamalla valkoisten yhtenäisyys, perinteet, luonnollinen seksuaalikäsitys ja tahto puolustaa omaa reviiriä. Psykologinen sodankäynti yhdistettynä pakotettuun avoimien rajojen politiikkaan on sotatoimi, jonka tarkoituksena on valkoisten kansanmurha. Sitä ei voi kutsua millään muulla nimellä.

 2. Olen itsekin osallistunut Suomi 100 -teeman hengessä eläin- ja kasvilajien tunnistuskisailuihin. Toivoisin enemmänkin luontoaiheisia kirjoituksia!

  Analogia kasvilajien ja ihmisten liikkeiden välillä kuitenkin ontuu ja tuntuu tökerön tarkoituksenhakuiselta. En näkisi huonona asiana, että jotkin kirjoitukset käsittelisivät aiheita ilman pakollista tarvetta sisällyttää PVL:n propagandaa tekstiin.

  • Juu, analogia vieraskasvilajien ja värillisten vierasrotuisten Eurooppaan massiivisen siirtäminen välillä todellakin ontuu! Koska ilkeät vieraskasvilajit sentään pystyvät selviytymään suomalaisen talven yli omin voimin, kun taas vierarotuiset maahantunketujat eivät selviää ensimmäisen talven yli sen jälkeen kun kulttuurimarxistinen “taikaseinä” menee rikki.

   Matut eivät ole omavaraisia Suomessa, ja ovat 100% riippuvaisia taikaseinästä. Kun taikaseinä ei enää toimi (se yskii pahasti jo nyt!), mistä vierasrotuiset saisivat ravintoa? Vaikka matut söisivät kaikki oikeasti hyvät ihmiset vastaanottokeskusten ympäriltä – silti matuille ei riitä ravintoa talven yli. Voin kuvitella, että vähemmän toleranttiset nälkiintyneet suomalaiset voivat jopa piirittää matujen asuttamat kaupunginosat ja katkaista sähköt, lämmöt ja vedet, ja lisäksi epätahdikkaasti tukkivat kaikki tiet.

   Suomen puhdistautuminen vieraslajeista ja (kotoperäisestä elinkelvottomasta kuona-aineksista) tapahtuu kun taikaseinä menee rikki. Kaikille ruokaa ei riitä, koska Suomen ravinnon omavaraisuus on luokkaa 10% (jos sitäkään! ilman ulkolaisia polttoaineita, lannoitteita, herbisidejä ja insektisidejä). Sitten tapahtuu kaikenlaista kuten esim 1918 ver.2 eikä mikään sitä estä. Finanssijärjestelmä romahtaa ja kaikki sen absurdiset sosiaaliset konstruktiot (esim. taikasinät, naistutkijat, nenäpäivät, kaarnalaivat yms.) sen mukana.

   • Leo sähän kirjoitat niin kuin tietäisit miten tulevaisuus tulee menemään! Pitäiskö laittaa vedonlyönti pystyyn? 😉

    Edelleen, tökerön tarkoituksenhakuista on tuo ihmisten käyttäytymisen rinnastaminen eläinten tai kasvien (lol) käyttäytymiseen. Mitä seuraavaksi, kemialliset reaktiot?

    • “Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina, mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen: ei ole mitään uutta auringon alla.”

     Ennusteeni perustuu monen vuoden tutkimuksiin (historia, psykologia, etologia), ja omakohtaisiin kokemuksiin kylmän sodan sotilaana asepalveluksen aikana eräässä toisessa maassa. Siinä käytännössä opin, miten ihmiset toimivat kriisitilanteessa, pitkäaikaisen kovan paineen alla, stressaantuneena ja nälkiintyneenä. Miten nyrkki heiluu kun ruokaa ei riitä kaikille, miten nopeasti muodostuvat “monokulttuuriset” sisäryhmät etnisen/rodullisen samanlaisuuden perusteella, miten asettuu dynaaminen tasapaino muodostuneessa hierarkiassa (koska aina on riski että alistettu aloittaa amok-juoksunsa rynnäkkökiväärin kanssa!), miten väkivalta tai sillä uhkaaminen on ylivoimaisesti vahvin argumentti väittelyssä yms jännää ja opettavaista. Stressin tason osoittimena olkoon 3 itsemurhaa ja 2 oikeasti hulluiksi tullutta 24 kk aikana yhdessä pataljoonassa, “rauhan” aikana.

     Vedonlyöntiä ei sinun kannata ehdottaa, koska minä voitan ja sinä häviät. Minä ehkä selviän hengissä, mutta elinkelvottomalla nykyajan tärähtäneistöllä (hipstereillä/metroseksuaaleilla/humanisteilla/nisteillä/antifalla yms. “kunniattomuuteen oikeutettuja”) ei ole mitään mahdollisuutta selviytyä romahduksesta. Naistutkimusta ei voi konvertoida kaloreihin. Matut kestävät vähän pidempään (koska saavat teitä ravinnokseen), mutta hekin eivät selviää lopulta. Suomi nousee tuhkasta kuin Feeniks ja ne 10% selviytyneitä suomalaisia ovat sitten karaistunutta ainesta!

     Se on täysin luonnonmukainen tosiasia, että nälkäiset tai uhtatut ihmiset käyttäytyvät kuin eläimet (tai kasvit) taistelussa elintilasta ja resursseista. Vierasrotuiset matut lisääntyvät kuin rikkaruoho, joka vähitelleen puristaa suomalaisia mansikoita pois penkeiltä. Vääjäämättä lähestyvaä sisällissota ei tule olemaan poikkeus edellisistä vastaavista tapahtumista; poikkeuksena on vain mittasuhde, joka lupaa olemaan eeppinen.

  • Tuli tässä mieleeni että koska vierailevilla kirjoittajilla on mahdollisuus tuottaa tekstiä sivuille, niin myös sinulla on siihen mahdollisuus. Uskon että moni luonnosta pitävä ihminen mielellään lukee mm. havaintaoja luonnontilasta ja siitä miten esim. maanteitä rakennetaan MATURa-alueelle. Yhteiskuntamme on tältä osin täysin mätä koska ihmiskunta ei ymmärrä että olemme erottamaton osa luontoa. Me elämme siitä ja siksi sitä pitää suojella. Ei vain sitä osaa joka tarjoaa ruokaa vaan sen koko monimuotoisuutta.

   Mitä tulee vieraslajeihin ja siten kasvien versus ihmisen käytökseen niin onko niillä kovinkaan paljon eroa? Jos kysyttäisiin esim. Amerikan intiaaneilta miten he näkevät vieraslajin sopeutuneen maahansa ja yhteiskuntaansa, niin mitä luulet heidän vastaavan? Tai intialaisten? Tai palestiinalaisten? Tai kiinalaisten? Tai australialaisten? Eikös jokaisessa näistä tapauksista, ja monissa muissa, vieras ihmisrotu ole tuhonnut alkuperäistä väestöä ja heidän kulttuuriaan niin paljon, että jos he eivät kappaile sukupuuttoon kuolemisesta niin jokapäiväisestä leivästä ja paikasta asua. Maathan olivat alkuperäiskansojen, eivät viraslajien.

Comments are closed.