Koti Uutisia Lontoolaisyliopiston tasa-arvovastaava: vähemmistöt eivät voi olla rasistisia

Lontoolaisyliopiston tasa-arvovastaava: vähemmistöt eivät voi olla rasistisia

7

Lontoolaisen yliopiston monimuotoisuusvastaava sulki pois miehet ja valkoiset tasa-arvoa käsittelevästä tilaisuudesta. Hän ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan voi olla rasisti, koska hän on nainen ja kuuluu etniseen vähemmistöön.

Bahar Mustafa.
Bahar Mustafa.

Bahar Mustafa sai palauteryöpyn järjestettyään ylioppilaskunnan tapahtuman Lontoossa “ainoastaan värillisille naisille ja muunsukupuolisille”. Facebookissa hän ilmoitti, etteivät valkoiset ihmiset ja miehet ole tervetulleita tilaisuuteen.

Muut opiskelijat eivät olleet hänen kanssaan samaa mieltä, ja Goldsmiths’ College, jossa Mustafa toimii ylioppilaskunnan hyvinvointi- ja monimuotoisuusvastaavana, ilmaisi niin ikään huolensa tämän mielipiteistä.

Mustafa on sittemmin puolustanut kantaansa: “Minua on syytetty rasistiseksi ja seksistiseksi valkoisia miehiä kohtaan. Minä, etniseen vähemmistöön kuuluva nainen, en voi suhtautua rasistisesti tai seksistisesti valkoisiin miehiin, koska rasismi ja seksismi kuvaavat rotuun ja sukupuoleen perustuvia etuoikeudellisia rakenteita. Näin ollen värilliset naiset ja vähemmistösukupuolet eivät voi olla rasistisia tai seksistisiä, koska voimme tuskin hyötyä tällaisesta järjestelmästä.”

 

Lähde: Metro.co.uk

7 KOMMENTIT

  1. Ai ei voi hyötyä? Mitä muuta tämä koko helvetin mokutusprojekti ja kiintiöajattelu on kuin hyötymistä juuri valkoisten kustannuksella?

  2. Eihän tuon neidin kommentissa ollut järjen häivää. Sillä on varmaan ollut huono lapsuus ja nuorena koulukiusattu.

  3. Kummaa, itse pystyn välittömästi keksimään montakin tapaa jolla vähemmistöt hyötyvät nykyisestä systeemistä. Valtiolta tulee runsaasti rahaa palveluihin jotka eivät ole kantaväestölle auki minkä lisäksi rasisminvastaiseen huuhaaseen tuhlataan tonneittain rahaa. Ja kaiken negatiivisen voi aina hiljentää rasismikortilla.

  4. “Minä …etniseen vähemmistöön kuuluva nainen”

    Minusta hän näyttää melko kaukasialaisille, vaikkakaan ei ole eurooppalainen. Huvittavaa kun nämä valkoiset arabit/Lähi-idän kansat esittävät sorrettua vähemmistöä Euroopassa. Lähi-idässä on samanlaista “rasismia”, arabit olivat ennen eurooppalaisia orjakauppiaita Afrikassa, englannin kielen sana “slave” tulee arabien orjakaupasta slaavilaisilla jne. jne.

  5. …”värilliset naiset ja vähemmistösukupuolet eivät voi olla rasistisia tai seksistisiä”…
    No eihän, onko niitä sukupuoliakin ihmislajilla perinteisten kahden lisäksi muita? Luomakunnassa ainakin sienillä (fungi) on useampi kuin kaksi sukupuolitekijää. Niin, ja sienetkin ovat loisia…

Comments are closed.