Koti Artikkelit Yhteiskunta Lisääntyvä sensuuri – toteutuuko sananvapaus?

Lisääntyvä sensuuri – toteutuuko sananvapaus?

8

Meille kerrotaan jatkuvasti, että elämme maassa ja maanosassa, jossa laki turvaa kansalaisten sananvapauden eli oikeuden puhua mieltä painavista asioista, joissa käsiteltävä aihe voi olla poliittisesti voimakkaitakin tunteita herättävä.

Ottaen huomioon, että elämme mukamas sananvapauden turvaamassa maassa, on outoa, että kansallismielistä sanomaa sensuroidaan nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Sensuuria suoritetaan pääasiassa Internetissä, koska siellä sanomamme leviää helpoiten. Sensuuri on kuitenkin levinnyt yhä enemmän myös Internetin ulkopuolelle sekä lakiin. Sensuuria on myös se, kun jätetään puhumatta merkittävistä aiheista. Ennen Internetin aikakautta vallanpitäjät saivat itse määritellä sen, mistä puhutaan, jolloin sensuuri ei ollut niin läpinäkyvää.

Jo pitkään yhtenä tiukimpana – ellei kaikkein tiukimpana – sananvapauden vihollisen tunnettu Saksa sääti hiljattain lain, joka vaatii sosiaalisen median palveluita poistamaan siellä julkaistun laittoman “vihapuheen” palvelustaan vuorokauden sisällä. Palveluntarjoajia uhkaa 50 miljoonan euron sakko, mikäli teksti ei poistu. Käytännössä lain vaikutukset on huomattu myös Suomessa etenkin Facebookin käyttäjien keskuudessa.

Suuri osa kansallismielisistä on saanut täysin laillisista ja asiallisista kommenteista julkaisukiellon, joka yleensä kestää muutamasta päivästä kuukauteen. Lain mukanaan tuoma käytäntö siis on, että kaikki vallitsevaa politiikkaa arvosteleva tekstisisältö poistuu, vaikka se olisi laillista. Tämä on silkkaa sensuuria. Myös käyttäjät rajoittavat keskusteluun osallistumista julkaisukiellon pelossa. Tämä on itsesensuuria, mitä lainsäätäjät haluavatkin. Paras sensuroija on massojen pelko.

Vuodenvaihteen tienoilla Kansallinen Vastarinta uutisoi saksalaisen sensuurikeskuksen työntekijästä, joka antoi videohaastattelun paikalliselle vaihtoehtomedialle. Haastateltu kertoi, että jo heti työhaastattelussa oli kyselty tämän poliittisista mielipiteistä, mikä oli tuntunut oudolta. Varsinaisessa työssä häntä oli ohjeistettu sensuroimaan käytännössä kaikki sellainen teksti, joka voisi hyödyttää maahanmuuttokriittistä AfD-puoluetta tulevissa vaaleissa. Keskuksen johto ja työntekijät toimivat suoraan oman ideologiansa motivoimina sensuurin puolesta.

Aikaisemmin Saksassa on ollut ja on edelleen laitonta Kolmannesta valtakunnasta puhuminen “liian positiiviseen” sävyyn, “holokaustin” historiallinen tutkiminen ja “vääriin” lopputuloksiin päätyminen sekä kansallissosialistiseen järjestöön kuuluminen. Maassa on myös laitonta näyttää julkisella paikalla tiettyjä symboleita, numerosarjoja tai kirjainyhdistelmiä. Näin on siis sananvapauden suojaaman Euroopan unionin johtavassa valtiossa.

Suomikaan ei ole toki jäänyt laakereilleen lepäämään sensuurin suhteen. Maamme poliisi on palkannut kymmeniä somepoliiseja, joiden osittainen tarkoitus on aiheuttaa itsesensuuria. Somepoliisit ovat niin tökerön poliittisesti motivoituneita, ettei edes poliisijohto tai media aina erota näitä parodiatileistä. Somepoliiseja parodioivat tilit ovatkin saaneet poliisin vaatimaan lakia, joka mahdollistaisi televalvonnan tilien pyörittäjien selvittämiseksi.

MV-lehden perustaneen Ilja Janitskinin ajojahti viranomaisten puolelta on viime vuosien yksi selvimmistä poliittisesti motivoituneista viranomaistoimista. Miestä on jahdattu ympäri maailmaa, pidetty kuukausitolkulla vangittuna espanjalaisessa vankilassa sekä pakotettu kotiarestiin sellaisten rikosepäilyjen vuoksi, joista saisi normaaleissa olosuhteissa sakkoja tai lyhyen ehdollisen. Viranomaiset tahtovat tehdä Janitskinista varoittavan esimerkin aiheuttaakseen itsesensuuria tiettyjen aiheiden käsittelemisen suhteen.

Viime marraskuussa tullut päätös Vastarintaliikkeen kieltämisestä perusteltiin lähes kokonaan sananvapauskysymyksellä. Liike kiellettiin, vaikkei yhtäkään sen johtavaa jäsentä ole koskaan edes epäilty kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tämä lainpykälä oli kuitenkin merkittävässä roolissa päätöksessä. Päätöksen mukaan maahanmuuton negatiivisista puolista puhuminen lisää “rasismia”, minkä vuoksi asiasta ei saa puhua, vaikka itse asiasisältö olisi faktapohjaista. Samassa päätöksessä kerrotaan valehtelijan paljastamisen valehtelijaksi olevan “hyvien tapojen vastaista” ja siksi kiellettyä, kun taas valehtelu on ilmeisesti OK. Myös toisen maailmansodan voittajaosapuolien suorittamasta siviilien massamurhista kirjoittaminen ja teon kutsuminen kansanmurhaksi oli liikaa oikeuslaitokselle.

Poliisihallitus tai käräjäoikeus eivät kumpikaan edes yrittäneet väittää, että tekstien asiasisältö olisi valheellista tai laitonta. Poliisihallituskin myönsi itse, etteivät tekstit riko lakia. He kuitenkin vaativat sensuuria, koska tietyistä asioista ei vain saa puhua muuten kuin kulttuurimarxistisesta näkökulmasta. Käräjäoikeus hyväksyi poliisin perusteet ja sivuutti liikkeen esittämät faktat kokonaan. Näin tapahtuu maassa, jossa meillä on kuulemma poikkeuksellisen hyvällä tolalla oleva sananvapaus. Liikkeen kielto on käytännössä sensuuria. Poliisihallitus myönsikin, etteivät kansallissosialistit nauti sananvapauden suojaa.

Vuonna 2015 lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan muokattiin sen verran, että se voidaan nykyään laskea osaksi järjestäytynyttä rikollisuutta. JR-merkintä viranomaisten papereissa tarkoittaa käytännössä aktiivisempaa häirintää poliisin suunnalta sekä ihmisen sosiaalisen statuksen helpompaa mustamaalaamista. Poliisi käy nytkin monien merkinnän alla olevien henkilöiden työpaikoilla kyselemässä näiden esimiehiltä, että tietäväthän he varmasti työntekijänsä merkinnän. Tiettävästi pykälää ei ole toistaiseksi käytetty hyväksi, sillä lain mukaan järjestäytynyt rikollisryhmä vaatii vähintään kolmen hengen kokoonpanon. Pistää kuitenkin miettimään, miksi tämä oli tarpeellinen lakimuutos. Ainakin sen avulla voidaan tarvittaessa sensuroida rajulla kädellä.

 

Toteutuuko meillä sananvapaus vai sensuuri?

Sananvapaus oli pitkään asia, joka meillä uskottiin olevan ja joka myös toteutui suhteellisen hyvin. Asiaan ei vallanpitäjien puolelta ollutkaan tarpeellista puuttua niin pitkään kuin vain muutamat ihmiset pienellä yleisöllä kyseenalaistivat vallitsevan järjestelmän ajaman politiikan. Kun yhä suurempi ihmisjoukko alkoi puhua ääneen ongelmista, joita politiikka aiheuttaa etsien samalla syyllisiä tilanteeseen, täytyi vallanpitäjien riisua maski naamaltaan tämän asian suhteen ja paljastaa heidän todellinen näkemyksensä asioista, joista kansalle on lupa puhua.

Yhtäkkiä toimittajat alkoivat lobata sensuurin puolesta. Yleisön hämäämiseksi he käyttivät sensuroitavien kohteiden esimerkkeinä yksittäisiä selvästi laittomia tekstejä, jotka todellisuudessa edustavat tippaa meressä kaikesta siitä tekstistä, jota nyt sensuroidaan. He lanseerasivat uusia termejä asian “negatiivisuuden” korostamiseksi. Simppeliä massoille kohdistettua propagandaa.

Toimittajien tehtyä pohjatyötä ryhtyivät myös viranomaiset töihin. Vangitaan luetuimman vaihtoehtomedian perustaja, kielletään aktiivisin kansallismielinen järjestö heidän sanomansa sensuroimiseksi, siivotaan Internet-keskustelua parhaan mukaan ja massatehtaillaan rikosilmoituksia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan rajojen testaamiseksi. Paradoksaalisesti tätä ilmoitetaan tehtävän sen “sananvapauden” nimissä, joka meillä kerrotaan olevan. Sensuroidaan, jotta sananvapaus toteutuu!

Todellisuudessa eliittiä ei kiinnosta sananvapaus vaan “väärän” sanoman sensurointi riippumatta siitä, millaisia faktoja toinen osapuoli esittää. Oman valta-aseman suojelemiseksi on helpompaa sensuroida kuin argumentoida silloin, kun on jotain salattavaa. Jos Suomi tai koko Eurooppa olisi sensuurin ja sananvapauden suhteen sellainen alue kuin mitä meille juhlapuheissa kerrotaan, olisi todelliset vallanpitäjät jo poistettu vallasta.

 

Jesse Torniainen

8 KOMMENTIT

 1. Kokemusta on. Monikulttuurisuuden arvosteleminen on automaattisesti vihapuhetta. Ei tarvii ku totta puhua, niin johan Facebook estää.

 2. No se olisikin, jos kohta “väärän” poliittisen mielipiteen sanomisesta tulisi JR merkintä. 🙂 Eiköhän ne yritä tappaa Janitskinin, koska eivät anna hänelle edes tarvitsemiaan syöpälääkkeitä. Polpo ja globalistieliitti ja muut maanpetturit tulevat vielä maksamaan kalliin hinnan rikoksistaan Suomea ja Suomen kansaa kohtaan.

  • Nämä saatanan siat ovat aivan yhtä syyllisiä suomalaisten kansanmurhaan kuin mamuja Suomeen roudaavat juutalaiset. On se jumalauta mikä vittu pistää suomalaisen valkoisen perheellisen poliisimiehen kääntymään omia siskojaan ja veljiään vastaan? Nämä saatanan siat suojelevat kansanmurhaajia ja vainoavat omaa kansaansa!

   • Aivan totta! Samaa olen miettinyt itsekin, ja vielä surkealla palkalla, eliitin koiriksi. Kuinka alas voi ihminen vajota.

 3. Suomen viranomaistaho käyttää yhteisövainoprojekteissa maahanmuuttajataustaisia varsinkin somaleja ja mm.symppisporukkaa.Itä-helsingin alueella symppis narkkipaikkaa on käytetty keskuksena ohjeistaen ja osoittaen tiettyjen henkilöiden suuntaan.Tietyt maahanmuuttaja- ja kantasuomalaiset tahot ovat syvästi kriminaaliin toimintaan syyllistyneet jo vuosien ajan.Ja todistettavasti heitä viranomaistaholta suojellaan.Koska meno on uskomattoman räikeää eikä missään nimessä kuulu mihinkään terveeseen oikeusvaltioon joka kunnioittaa ihmisoikeuksia.Näitä asioita halutaan viimeiseen asti salata,koska kyse on suoraan sanottuna murhista,

 4. Sensijaan, että osoitetaan mieltä ja striimaillaam, kuten tietyt tahot tekevät, tai kohdistetaan väkivaltaa maahantunkeutujien suuntaan, olen saarnannut kohdennetun toiminnan puolesta jo vuodesta 2016. Poliitikot ja viranomaiset tuovat kauhut elämäämme, joten olisi ihan oikeutettua viedä se välillä heidän ovilleen ja takapihoilleen. Reilupeli loppui jo 2017 lopullisesti ja päättäjien toiminta uhkaa myös lapsiamme ja perheitämme, eli ihan kohtuullista, että viranomaiset alkaisivat pelkäämään perheidensä ja lastensa puolesta. Joka vielä uskoo reiluun peliin ja herrasmiesmäisyyteen on jo moraalisesti hävinnyt. Tulisi kannustaa ja tukea, oikeanlaisen diagnoosin omaavia, tai hankkivia toimimaan OIKEIN. Jos hallintokoneisto ja sen yksittäiset edustajat alkaisivat aidosti pelkäämään oman ja perheensä tulevaisuuden puolesta, voisi se muuttaa myös rakenteiden toimintaa. Eli hanskat pois ja metalliputki käteen…pikkunätillä puuhastelulla ei tätä kamppailua voiteta, vaan ollaan yksi kerrallaan nujerrettuina käräjillä…M.O.T.

 5. Kansa kyllä ottaa vallan, kunhan TOTUUS saadaan heidän tietoonsa.

  On tehty valtiopetoksia; mm. Koivitson konklaavi; PL 118 § ja lahjottu Kansainvälinen rikostuomioistuin toimivallattomakis käsittelemään Lasten hetero-aviomiesten ja pienyrittäjien lainsäädännöllistsä Syrjintää Suomessa. (juuri tällaisen syrjinnän syyttämisen PL 118 §:n valtiopetos estää… tai koittaa ).

  Jo 9.12. 2005 jätin tästä syrjinnästä SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon; ( sitä kirjattiin diaariin 8 kuukautta) ja

  tein ihmisoikeusvalituksen ( EIT 24221/06 2006 – 2008 ) tämän syrjinnän lopettamiseksi…

  tämä kaikki todistaa PL 118 §:n ja Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONNAN olleen suunnitelmallinen teko PL 118 §:n vasltiopetoksen “esitöinä”.

  Ilman EIT:n mädätystä ( EOA kansliapäätös 1350/4/08 … EIT tuomarin jääviyksiä ei voida tutkia ) ja Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONTAA kaikki PL 118 §:n mukaiset asiat SUORAAN olisivat menneet Kansainvälisen rikostuomioistuimen käsiteltäväksi !

  Kansainvälinen laki: mikäli jonkun maan laki / oikeusjärjestelmä on toimivallaton / toimihaluto saa Kansainvälinen rikostuomioistuin toimivallan …

  Eoa kanlsiapäätös 1350/4/08 ja PL 118 § todistavat Suomen osalta näin olevan !

  Suomi valehteli Kansainväliselle rikostuomioistuimelle 2008 haluavansa itsenäisemmin tutkia PL 118 §:n mukaisia rikoksia… mikä PL 118 §:n tultua voimaan osoittautui valheeksi !

  Niimpä nimä olen 9.12. 2005 jättämäni syyteilmoituksen mukaan suoraan pl 118 §:n mukainen IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen …. haastakaapa oikeuteen kun tämän sanon … silloin sen TIETÄÄ koko Suomi !

  Samalla voitasiin JULKISESTI ruotia Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONTA ja EI: mädätys . ( seuloo 99 % Suomen jutuista pois käsittelystä EOA päätöksen 1350/4/08 mukaisella tavalla ) !

  Julkiset todisteet archive.is / kimmoleaks.fi

  Olen koska tahansa valmis todistamaan asioista jätetyn SYYTEILMOITUKSEN pohjalta Valtakunnanoikeudessa kun PETOKSELLINEN PL 118 § on pure.

 6. Sananvapaus on suhteellinen käsite. Suomessa sen suhteellisuus tulee hyvin esiin eri poliittisten suuntauksien yhteydessä. Kansallismielisiltä ja kansallissosialismin kannattajilta se on kielletty. Kotonaan saa ehkä vielä vähän aikaa puhua ja kirjoittaa mitä haluaa mutta julkisella paikalla tai tiedoitusvälineissä ollaankin sitten pannaan julistettuja ja kriminaaleja.

  Punarkkiperseilijöille sekä suvakelle ja nykypolitiikan tukijoille sana on erittäin vapaa. Vihapuheeksi ei lasketa edes suoraa väkivallalla uhkaamista tai siihen kehoittamista jos kohteena olemme me. Kaikenlaisen meihin kohdistuvan häirinnän ja vahingonteon ihannointi saa tykkäyksiä ja peukkuja poliisivoimia myöten joten sieltäkään ei saa apuja muuhun kuin ehkä itsemurhayritykseen.

  Jos tätä menoa jatkuu ollaan kohta itänaapurin tilanteessa. Siellä oppositiota edustavia tai tsaarin valtaa arvostelevia toimittajia sekä poliitikkoja ja ihan rivikansalaisia katoaa ja joutuu mystisiin onnettomuuksiin. Moni on myös päätynyt murhan uhriksi tai syönyt jotain sopimatonta ja sairastunut vakavasti tai päätynyt vuosikausiksi vankilaan korruption eli ihan normaalin sikäläisen elämäntavan takia. Kun on sanonut mitä ajattelee eikä ajatellut mitä voi ja saa sanoa.

Comments are closed.