Koti Uutisia Kotimaa Lihonut kansa aiheuttaa haasteita ambulansseille

Lihonut kansa aiheuttaa haasteita ambulansseille

5

Osa Suomen sairaanhoitopiireistä on jo joutunut ottamaan käyttöön erikoisambulansseja, jotta ne voisivat palvella entistä lihavampaa kansaa. Tämän lisäksi ensihoitajat tarvitsevat entistä useammin kantoapua potilaita noudattaessa.

– Monesti joudutaan hyödyntämään pelastustoimen eli palomiesten kantoapua. Ensihoitajia on ambulanssissa kaksi, eikä painavan henkilön siirtäminen ole turvallista potilas- tai työturvallisuuden näkökulmasta, sanoo ensihoitopalveluiden päällikkö Anssi Aunola.

Ongelmaa on havaittu muun muassa Pirkanmaalla. Siellä käytössä olevat paarit kestävät 160–180 kiloa. Jos painoraja ylittyy, saattavat paarin renkaat pettää. Ostoharkinnassa ovat siksi amerikkalaiset paarit, jotka kestävät 300–400 kiloa. Amerikkalaisten paarien ongelma on taas se, että ne eivät aina mahdu asuntoihin tai ambulansseihin.

Lähde: Helsingin Sanomat

5 KOMMENTIT

 1. Ongelma Suomessa on se että ambulansseja koitetaan tehdä Vitoista. Ei sellaisesta autosta jolla viedään terveisiä, saa toimivaa millään. Ottaisivat mallia Saksasta. Sielä Espanjalaisia Vitoja käytetään potilaiden siirtoon mutta ambulansseina on poikkeuksestta sprintteri.

  Tietysti Suomalaiset ruokatalot jotka valmistavat kansan ryyan lisäaineilla ja hormooneilla, ne kantavat kansan lihavuudesta toiseksi suurimman vastuun. Suurin on THL:llä joka neuvoo vuodesta toiseen kansaa syömään väärin. Ja itse asiassa, koko ajan vain enemmän väärin.

 2. Kansa lihoo kaikkialla ja syy on juurikin näissä esivalmistelluissa sapuskoissa ja roskaruoassa, molemmat täynnä hormooneja ja kemikaaleja. Vaikka kyllä se pääsyyllinen löytyy peiliin katsomalla mutta sitä ei pullamössösukupolvi voi tunnustaa koska Palystationissa ei lue niin ja on tärkeämpää surffata sosiaalipornokanavilla.

  Vilkaisin tuossa omaan jääkaappiini: bioporkkanoita & tomaatteja, vihreä salaatti, bio vuohenjuustofetaa, bio soijamaitoa, chilikastike, biosinappia ja yksi bratwursti. Sama linja jatkuu ruokakaapissa.

  • Itse täytyy myöntää, että hieman mahaa on tullut ja sohvaperuna vähän oonkin ja tykkään pelata PlayStation 4:sta, nyt varsinkin kun sain VR kypärän. 😎 Vaikka ei mua oikein läskiksi voi sanoa, Mulla on “isävartalo” 🙂 Muutaman kilon kyllä saisi karistaa, tosin nyt oon skarpannut, käyn salilla, uimassa ja lenkeillä. Paljon kasviksia ja hedelmiä kuuluu munkin ruokavalioon. Oon kumminkin kokki ja ravintolassa töissä, joten tulee syötyä paljon liha-, kana- ja kalaruokia.🙂 Täysin vegeruokaa yrittänyt syödä kerran kuussa.

 3. Hormonoitu, antobiooteilla ja muilla kemikaaleilla kyllästetyt valmisruoat ovat pääsyylliset, tuomiotta ei jää myöskään sipsien ja sokeristen (etenkin piilosokeri) elintarvikkeiden valmistajat.
  Hallitus on muös suuri syylllinen, koska ohjelamssa on edelleen kaikkien kaupungistaminen ja näin ollen terve liikunta jää pois samoin kuin maaseudun autioittaminen ja maanviljelyn tehotuotannon tukeminen.
  Itselläkin on tuo outokumpu, mutta liikun kuitenkin työn puolesta kymmeniä kilometrejä päivässä ja perus kauppa-asioinnit hoituvat 500m päässä olevaan kauppaan omilla klabeilla.
  Jääkaapista löytyy valitettavasti välillä teollista paskaa, mutta siellä on vastapainona suoraan palvarilta palvikylkeä (luomutilalta), porkkanaa, sipulia, kurkkua ja tietenkin oikeaa voita (ei korruptiovalion tuotteita), sekä muutama pullo pienpanimoiden oluita (olleet jo 3kk.), sekä muutama purnukka maitoa kahvin sekaan.

  Itse ei pysty nopeita hiilareita tai makeita syömään, koska saman tien alkaa väsyttämään, siksi töissä eväänä on 1 pala paikallisen leipomon ruisleipää joka on itse kuivatettu hieman elämää kovemmaksi, päällä voita, kylkeä ja kyytipojaksi termoksellinnen tummapaahtoista kahvia, ei paina väsy.

Comments are closed.