Koti Uutisia Kotimaa Lihayritys perui “halal-viikon” kansallismielisen asiakaspalautteen vuoksi

Lihayritys perui “halal-viikon” kansallismielisen asiakaspalautteen vuoksi

14
Kuvakaappaus: Facebook.

Vuonna 2000 perustettu laukaalainen Tiituspohjan Palvari Oy sai hiljattain suuren määrän negatiivista julkisuutta mainostettuaan “halal-viikkoaan”. Useat suomalaiset yhtiöt ovat yrittäneet hyötyä vuonna 2015 puhjenneesta siirtolaiskriisistä markkinoimalla tuotteitaan maahantunkeutujille.

Juutalaisten kosher-teurastukset ja muslimien halal-teurastukset tapahtuvat siten, että teuraaksi joutuvilta eläimiltä leikataan auki kaulavaltimo sekä henki- ja ruokatorvet. Eläin vuotaa tuolloin kuiviin hitaasti ja on koko ajan tajuissaan. Suurin osa Euroopan maista sallii eläimelle kivuliaat rituaaliteurastukset monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden nimissä, mutta viime vuosina jotkut maat ovat kieltäneet ne.

Laukaalainen palvaamo uskoi saavansa uusia monikulttuurisia asiakkaita “halal-viikollaan”. Sen sijaan yritys sai raivostuneen palauteryöpyn isänmaallisilta suomalaisilta, jotka vastustivat eläinten rääkkäämistä sekä suomalaisen kulttuurin lokaamista. Lopulta yhtiö joutui perumaan koko teemaviikon, mikä osoittaa kansalaisaktivismin voiman.

Lue myös: Halal-tuotteet pois myynnistä kansalaispalautteen vuoksi

14 KOMMENTIT

 1. Olisko Tiituspohjan palvari koittanut kusettaa muslimeja? Vai miten tuo lihavoitu otsikko pitää ymmärtää?

  • Epäilen, että tajusivat mikä on halal liha, asiakaspalautteen perusteella.
   Tietty ihan possua olisivat mutuille myyneet kuitenkin. XD
   Vaikka laajennuksen myötä hinnat pompsahtivat, on tiituspohjan palvarin palvitorstai perinteikäs ja palvi makoisaa.
   Pelastivat liiketoimintansa ja kasvonsa perumalla.

 2. Marco Macron oli jo menossa tekemään tästä miekkaria ja ottamassa pinssiä mv lakkiin tästä mutta parempi siis näin kaikkien kannalta!

 3. Mahtavaa loistavaa, ensiluokkaista!

  Tässä meillä on konkreettinen esimerkki siitä, kuinka yhteistyöllä tämä maa on pelastettavissa.

  Ei saa jäädä tuleen makaamaan, on nostettava sykettä ja pidettävä asenne viimeiseen mieheen ja naiseen.

  Jatkakaamme.

 4. Ainakin peruivat tämän eläinrääkkäysviikon, hienoa että suomalaiset ovat edelleen todella luonnonläheistä kansaa, sitä tulee silti vahvistaa entisestään

 5. Ehkä on parempi, että suutarit pysyvät lestissään, samoin palvarit 😀 Multikulti-julkisuustempaus päättyi nolosti ja vahinkoja minimoimaan laitettu lihamies korostaa, että heiltä löytyy vain haram-lihaa.

  Kynäilevälle palvarille vaan tiedoksi, että lihantuottaja lienee yhä yhdyssana

  • Grammarnatsipakana informoi: kirjoitusasu riippuu asiayhteydestä; lihantuottajat ovat usein niitä, jotka tuottavat lihaa ja sellaiset ovat lihantuottajia. Maahantuojayritykset taas saattavat tuottaa maahan lihaa ulkomailta ja ovat tällöin lihan tuottajia. Skål! 🍻

   • Pakanaveli on oikeassa, taas kerran…MUTTA palvareiden viestin asiayhteydessä se on mielestäni yhdys sana 😀 😀 Ettei minua vallan saivartelijana pidettäisi, niin en puutu nyt välilyöntiin, ennen huutomerkkiä 😀

    • “Huutomerkki on tavallisesti virkkeen päättävä välimerkki, jolla ilmaus osoitetaan huudahdukseksi. Sitä käytetään myös painokkaiden käskyjen, kehotusten, kieltojen, vetoomusten ja varoitusten lopussa. Huutomerkki kirjoitetaan edeltävän sanan jälkeen ilman välilyöntiä.

     Lähde: http://www.kotus.fi

     Eli oot tuopillisen pystyssä. 🍺 😇

 6. Argh! Hyvä paganatoveri…sitä juuri tarkoitin…. Haram-palvaamon viestissä on SE maaginen välilyönti, johon olisin kuollakseni halunnut tarttua 😀

  Vain eLamänkOvkolulaiset lyö välilyöntiä, ennen pistettä, kysymysmerkkiä, tahi huutomerkkiä 😀

  *huokaus* joskus on, niin raskasta ja vaikeaa olla kielioppinatsi 😀

 7. Jo on taulannaulat täällä öyhäämässä Halallihaa ja tuotteita on joka ikisessä ruokakaupassa.

Comments are closed.