Koti Uutisia Kotimaa Lievää kasvua suomalaisten syntyvyydessä

Lievää kasvua suomalaisten syntyvyydessä

14

Tammi-helmikuussa Suomessa syntyi 7 510 lasta eli 355 lasta enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2019. Suomalaisten syntyvyys on ollut laskussa jo pitkään, joten kyseessä on positiivinen uutinen.

Syntyvyyden laskusta on viime aikoina käyty enemmän julkista keskustelua. Myös kansallismieliset kansalaisvaikuttajat ja julkaisut ovat käsitelleet aihetta. Osasyy syntyvyyden kasvulle saattaakin Väestöliiton tutkijatohtori Anna Rotkirchin mukaan olla julkinen keskustelu aiheesta.

Ilo tosin ei välttämättä ole pitkäkestoinen, sillä koronaviruskriisi ja sen seurauksena potentiaalisesti sakkaamaan alkava talous saattaa aiheuttaa huolta perheen perustamisen suhteen. Toisaalta ihmisillä on potentiaalisesti enemmän aikaa tehdä lapsia, joten tukevaisuus näyttää, mihin suuntaan tilastot kääntyvät.

Lähde: Iltalehti

14 KOMMENTIT

 1. En usko, että suomalaisten syntyvyys on kasvanut yhtään.
  Ennemmin veikkaan syntyvyyden lievän nousun johtuvan rotumuukalaisten tekemistä lapsista.

 2. Tämä korona-karanteeni varmaan aiheuttaa jonkinlaisen piikin synnytysten määrään yhdeksän kuukauden päästä.

  Olennaista kuitenkin on, että miten siitä eteenpäin. Jaksaako kiinnostaa?

  • Meinaatko että syntyvyys kasvaa, kun ihmiset ovat kotona vailla muuta tekemistä kuin…?

   Tämän takiahan esim. amerikanitalialaisilla oli paljon lapsia, sillä he olivat köyhiä: ei ollut varaa käydä ulkona syömässä tai edes välttämättä elokuvissa, joten sen ilmaisen harrasteen parissa puuhailtiin sitäkin enemmän.

 3. Meillä 1v terve Suomalainen arjalainen poika ja toinen lapsi tulossa. Täytyy kyllä nostaa hattua äidille, että näinkin vaikeina aikoina jatkaa Suomalaista verilinjaa. Toivottavasti ei joudu synnyttämään saunassa. 🙄 Lapsentekotalkoisiin ja lisää Suomalaisia! 👌🏻

  • Arjalainen? Sanoo kaveri jolla on ruskeat silmät ja melkoa ruskea naamakin. Johan vitisin murjaisit.

   • Kielipoliisi tuli heti vittuileen. Eikö siellä takku.netin runkkufoorumilla ole tarpeeksi mielenkiintoista paskapuhetta kun tänne tulet iniseen?
    Mihin sie meet, Keijo: Siniset silmät ja vaaleat hiukset on, ja ihan valkoinen iho on kun viimeksi tarkistin. Pelle! Mitä sitten vaikka olisi ruskeat silmät? Onko se jotenkin huono asia? Monilla Suomalaisilla on ruskeat silmät, mitä sitten? Oletko vähän katsonut liikaa Hollywoodin natsielokuvia ja lukenut “virallista totuutta” historian kirjoista?

   • Täällä on toinenkin epäarjalainen. On vihreät silmät ja punaiset hiukset, iho on täysin ruskettumaton. Paljon nuo suomalaiset tykkää grillata itseään auringon alla, todella rumannäköistä ja vanhentaa ihmistä.

    Epäarjalaista on olla myös sairas. Onneksi olen sen verran vahvaa tekoa, ettei luonto helposti hoida minua pois, ja on jotain avuja, joilla pärjätä elämässä. Rahkeet riittää sentään puhumaan globalismia vastaan valistaakseni ihmisiä.

    • Ei minulla ole mitään vihreäsilmäisiä tai punatukkaisia vastaan. Vihreäsilmäisiä on paljon maassamme. Tuon “Anonyymin” ilmaannuttua saastuttamaan sivustoa on keskustelun taso vain ikävästi laskenut. Toivottavasti kyllästyy pian ja keksii jonkin uuden leikin itselleen.

     Jo tämän “Anynyymin” suomen kielen on niin onnetonta etten voi mitenkään vakavasti ottaa hänen mökellyksiään. Toisaalta taas “Naisautistin” tekstit ovat järkeviä ja hyvin laadittuja.

     “Anonyymin” viimeisin tempaus oli käyttää “muumipappaa” loppukaneettinaan sitaatin muodossa. Se on, muuten, Muumipappa — eli erisnimet edelleenkin isolla, parahin “Anonyymi”. Mikäs siinä jos suomenruotsalaisen lesbon satuhahmot noin isoja vaikuttajia sinulle ovat…

     No, ehkä parempi sekin lopetuksena kuin ne iänikuiset kassara-jutut. (Aikoinaan joku kysyi sinulta tiedätkö edes mikä kassara on… No, eihän se tiennyt.)

     • Heh. Taas paljastit itsesi, juutalaismustalainen “arjalaismies”.

  • Onko sukunimesi Suomalainen? Saavatko vain Suomalaiset lisääntyä?

   • Toivottavasti sinä et ainakaan lisäänny. Säästyy lapsesi mutaatioilta ja kehitysvammaisuudelta. Ylläoleva viesti oli myös osittain sinulle tarkoitettu.

 4. Mikä osuus rotumuukalaisilla on tässä? Niitähän tuolla näkee 5-8 henkisinä perheinä

Comments are closed.