Koti Uutisia Latvian keskuspankin johtaja pidätetty epäiltynä rahanpesusta

Latvian keskuspankin johtaja pidätetty epäiltynä rahanpesusta

4

Latvialaiset korruptiota vastaan työskentelevät viranomaiset pidättivät vastikään maan keskuspankin johtajan Ilmārs Rimšēvičsin epäiltynä rahanpesusta.

USA, joka itse painii taloudellisen epätasa-arvon ja ongelmien kanssa, syytti viime viikolla nimeltä mainitsematonta latvialaista suurpankkia laajasta rahanpesusta muun muassa erästä yritystä kohtaan, jolla epäillään olevan yhteyksiä Yhdysvaltojen arkkiviholliseen Pohjois-Koreaan. Tämä on tehnyt Latvian taloudesta entistäkin epävakaamman. On epäselvää, millaisia todisteita rahanpesusyytöksistä tarkkaan ottaen on olemassa.

Latvian hallitus kertoi lausunnossaan eräälle maan radiokanavista olevansa sitä mieltä, että viime kädessä vastuussa olevan Rimšēvičsin olisi “harkittava tehtävistään eroamista”. Osa Latvian eliitistä on ajan henkeen sopivasti syyttänyt rikosepäilyistä “Venäjän informaatiosotaa”.

 

Lähteet: Nordfront.se, Dagens Industri, Financial Times

4 KOMMENTIT

  1. minks jenkit ei keskity omiin keinotelijoihinsa, koska ne määrää siellä, toden näköisesti tota liettualais pankkiiria on kehotettu olla tekemättä bisneksiä pohjoiskorean kanssa ja koska ilmeisesti ei uskonu, niin juutalainen pankkiiri yhdysvalloista päättivpanna asialle lopun, tod näköisesti tekaistulla syyllä

  2. Latviassa kaiketi on toimiva lainvalvonta ja poliisit sekä veroviranomaiset tekevät sitä työtä, joka heille kuuluukin. Eli “isojen kalojen” pyydystäminen sen sijaan kuin täällä Suomessa keskitytään kyyläämään kahden edm. esivallan toimesta tavallista Maija ja Matti Meikäläistä täikammalla aina pullonpalautus rahoja myöten.

Comments are closed.