Koti Uutisia Ulkomaat Liettuan ainut synagoga suljettiin ”natsipelon” vuoksi

Liettuan ainut synagoga suljettiin ”natsipelon” vuoksi

4
Kuvituskuva.

Liettuan ainut toiminnassa oleva synagoga on päätetty sulkea lopullisesti kansallissosialistisen aktivismin vuoksi. Asiasta tiedotti kansainvälisen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agency (JTA).

Tapaus on saanut suurta huomiota, sillä mitään vastaavaa ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun Liettua itsenäistyi Neuvostoliitosta vuonna 1990. Juutalaiset ilmoittivat, että Vilnassa sijainneeseen synagogaan kohdistuneet turvallisuusuhat olivat kasvaneet liian suuriksi.

JTA:n mukaan turvallisuusuhat liittyivät julkiseen keskusteluun siitä, kuinka Liettuan tulisi suhtautua toisen maailmansodan kansallissosialistisiin sotasankareihinsa. Paikallisen juutalaisyhteisön johtaja Faina Kukliansky kertoi, että juutalaiset ovat saaneet runsaasti uhkauksia, mikä johti sulkemispäätökseen.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

4 KOMMENTIT

 1. Epäilemättä synagooga on suljettu. Mutta nuo perustelut tuntuvat jotenkin keksityiltä, huomionhakuisilta.

  — Miten synagoogan käyttäjämäärät ovat kehittyneet viime vuosina?
  — Mihin Liettuan juutalaiset ovat menneet?
  — Ovatko he massoittain muuttaneet ulkomaille?
  — Mihin maahan?

  On yleisempikin, kaikkia fyysisiä kohtaamispaikkoja koskeva trendi:
  — Käyttäjät siirtyvät nettiin
  — ja samalla suurten kansainvälisten kohtaamispaikkojen uhreiksi.

  Itsensä ja vapaa-aikansa ihmiset uhraavat nyt Facebookille ja vastaaville yhteisöille, kun ennen se oli Esson baari ja paikallinen seurakuntatalo.
  — Kirkot kuihtuvat.

 2. Eli käytännössä mitään konkreettista ei ole sattunut koukkunokkia kohtaan mutta haloo siitä piti silti nostaa tottakai. Perus shlomoilua. Ei siinä, hyvä liettualaisille ja vielä parempi olisi jos kaikki jutkut painuisivat hevon kuuseen Liettuasta ja mielellään koko Euroopasta.

 3. Liettua, Latvia, Eesti, Puola, Unkari, Ukraina, Romania — tuossa maita joissa kommunismi on kielletty lailla. Suomessa ei ole, vaanpa meillä oli viime EK-vaaleissakin oikein KAKSI kommaripuoluetta. Eiköhän tuo kerro maastamme kaiken oleellisen… (Minunkin molemmat vaarit olivat sodassa juuri kommunismia vastaan.)

  Kommunismi=bolševismi=marxismi=ortodoksiJUUTALAISUUS.

  Toivottavati Suomessa saadaan myös lähetettyä asiaankuuluvia terveisiä juutalaisille.

 4. Liettuan valejutkut siellä yrittävät uhriutumalla kerätä kannatusta, rahaa ja valtaa samaan tapaan mikä toimi ja toimii yhä Holohoaxissa.

Comments are closed.