Koti Uutisia Levottomuudet leviävät Kiovan ulkopuolelle

Levottomuudet leviävät Kiovan ulkopuolelle

0

Kiovaan saatiin aselepo yöksi. Useita tunteja kestäneet neuvottelut oppositiojohtajien ja presidentti Viktor Janukovytšin välillä päättyivät torstai-illalla. Tuloksena sovittiin aselepo yön ajaksi. Presidentti tarjoutui vapauttamaan pidätetyt 71 mielenosoittajaa, jos vallankumoukselliset poistuisivat keskusta-alueelta. Ehtoihin ei luonnollisestikaan suostuttu, joten neuvottelut jatkuvat perjantaina.

Euroopan komission edustaja Olivier Bailly kertoi EU:n lähettävän komissaari Stefan Fulen sekä ulkoasiainedustaja Catherine Ashtonin Kiovaan neuvottelemaan osapuolten kanssa. Mielenosoittajat sen sijaan jatkoivat barrikadien rakentamista Itsenäisyyden aukiolle, mukanaan oppositiojohtajat Oleh Tyahnybok ja Arseni Jatsenjuk.

Levottomuudet ovat levinneet myös Kiovan ulkopuolelle, pääasiassa lännessä, kun ihmiset alkoivat väkivalloin hyökkäillä hallintorakennuksiin yrittäen saada paikallishallintoa eroamaan. Noin 2 000 ihmistä valtasi virastotalon Lvivin kaupungissa kertoen ottavansa vallan. Kuvernööri Oleh Salo kirjoitti eroanomuksen, jonka hän myöhemmin peruutti.

 

Muissakin läntisissä kaupungeissa on kuvernöörin toimistoja vallattu, muun muassa Zhytomerissa ja Rovnossa. Myös Ternopolin hallintorakennukseen tunkeuduttiin. Sisäministeriö on aloittanut rikostutkinnan tapauksesta.

Cherkassyn kaupungissa poliisin onnistui estää väkijoukon sisäänpääsy hallintorakennukseen.

 

Lähde: RT