Koti Uutisia Lehti: McDonald’seihin suunnitellaan rasistista iskua

Lehti: McDonald’seihin suunnitellaan rasistista iskua

8

Viihdeuutiset

VIIHDEUUTISET Savon Sanomat julkaisi torstaina uutisen, jossa kauhistellaan nuorten Internetissä suunnittelemaa pilaa, jota lehti kuvaa “rasistiseksi iskuksi”. Poliisin mukaan asia on vakava.

Nuorten käyttämällä keskustelupalstalla suunnitellaan pilailumielessä tiedotteiden levittämistä muun muassa pikaruokaravintoloihin ja bussipysäkeille. Savon Sanomien mukaan keskusteluketjussa on levitetty luonnosta, jossa lukee McDonald’sin logojen kera: “Huomio: Viimeaikaisten tapahtumien johdosta joudumme perimään oston yhteydessä romaneilta ja somaleilta erillisen palvelumaksun, jonka suuruus on 1 €. Kiitos yhteistyöstänne!”

Samanlaisia viestejä levitettiin jo muutama vuosi sitten Länsi-Suomessa Hesburgereiden ja McDonald’sien ikkunoihin.

Lehden haastatteleman nettipoliisi Miika Mutasen mielestä tällaiset keskustelut ovat vakava asia, ja mikäli viestejä levitetään, niin kyseessä olisi hänen mukaansa kiihottaminen kansanryhmää vastaan. “Tämä on vakava asia. Tässä voi olla kyseessä nuoria, jotka eivät ymmärrä, kuinka vakavasta asiasta onkaan kysymys”, Mutanen sanoo.

Tiedossa ei ole, että viestien levittäminen olisi vielä edennyt suunniteluasteelta käytännön toteukseen. Poliisi kuitenkin seuraa tilannetta ja on valmis reagoimaan tämänkaltaisiin vakaviin iskuihin.

8 KOMMENTIT

 1. No voi hellantelttu.

  Onhan se tarrojen liimailu ja lippusten ja lappusten jakelu huomattavasti vakavampi rikos kuin maahanmuuttajien tekemät ryöstelyt, raiskaamiset ja pahoinpitelyt.

  Sen sijaan, jos maahanmuuttajat pyytäisivät Suomalaisilta lisämaksua mamu-pizzeriassa annoksen yhteydessä, ei poliisi näkisi siinä mitään vikaa.

 2. No jo on turhaa aikaa jos tällaiseen on vara käyttää aikaa. Ja sitäpaitsi, onhan Lepaalla sijaitsevan Hatusen kaupan ovessa ollut jo vuosia lappu jossa lukee:”Kansallispuvussa pääsy kielletty”. Eikä kukaan pohjanmaalainen tai karjalainen ole siitä hermojaan menettänyt.

 3. Tämähän on aivan mahtava idea! Tosin yhteiskunnan reaktio tähän oli erikoinen. Miksi pilaan pitää suhtautua näinkin kovalla varaumuksella?

 4. Niin, mustien ja mustalaisten paapominen ja herkkien tulisten tunteiden huomioon ottaminen ON maailman vakavin asia, mikäli on uskomista nettipoliisi Miika “Muta” Mutaseen.

 5. Eikö parempi olisi jonkinlainen lappu, joka varoittaisi valkoisia suomalaisia myrkyttämästä itseään tuolla moskalla?

  • Ikävä kyllä ovat kahmineet monessa kaupungissa parhaat liikepaikat (mitä kautta, on ehkä kiinnostava miettiä..) Joten tulee nollasta muutamaan kertaan vuodessa syötyä noissa.

 6. Kyllä tästä on pitänyt repiä suuret otsikot.

  Mitäs kun maahanmuuttajat suunnittelevat rasistista iskua?

  HYS HYS

Comments are closed.