Koti Uutisia Kotimaa Lauri Törniin ja suomalaisiin SS-sotilaisiin liittyvä näyttely esillä kesällä Haminassa

Lauri Törniin ja suomalaisiin SS-sotilaisiin liittyvä näyttely esillä kesällä Haminassa

8

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Lauri Törnin syntymästä. Törni on erittäin tunnettu ja menestynyt sotilas kolmessa eri armeijassa. Hän saavutti Suomen armeijassa kapteenin sotilasarvon, jonka hän kuitenkin menetti myöhemmin. SS-joukoissa Törni sai Hauptsturmführerin arvon. Yhdysvaltain armeijassa tällöin Larry Thorne -nimellä tunnettu Törni yleni kapteeniksi asti, ja kuolemansa jälkeen hän sai vielä majurin arvon.

Törniin ja suomalaisiin vapaaehtoisiin SS-sotilaisiin liittyvä näyttely tulee olemaan esillä tänä kesänä Haminan Wanhassa Veteraanissa. Wanha Veteraani avattiin viime elokuussa, ja järjestäjä odottaakin tulevan kesän näyttelystä kävijämenestystä. Näyttelyssä on esillä valokuvia ja esineitä Törnin elämän varrelta. 

Viime vuonna juutalaisten painostusryhmä Simon Wiesenthal -keskus painosti presidentti Sauli Niinistöä selvittämään suomalaisten osuuden “juutalaisten joukkomurhissa”. Tämän takia SS-näyttely onkin saanut etukäteen hieman ristiriitaisen vastaanoton.

Kansallisen Vastarinnan toimitus suosittelee kaikkia historiasta kiinnostuneita lukijoitaan käymään Haminassa ensi kesänä!

Lähde: Ruotuväki

8 KOMMENTIT

 1. Olkaamme ylpeitä liittolaisuudesta Saksan kanssa taistelussa pahaa vastaan. Juutalainen media yrittää rummuttaa kaikenlaista saastaa vuodesta toiseen, mutta se ei todellisia isänmaallisia hämää.

 2. Jos suomalaiset vapaaehtoiset olisivat syyllistyneet sotarikoksiin neuvostoliitossa todennäköisesti koko porukka olisi jo syksyllä 1944 lastattu härkävaunuissa Vainikkalasta itään. Venäläiset selvittivät sotarikokset aika tehokkaasti, perusteellisesti ja nopeasti.

  • Varmasti ne 3,5 miljoona saksalaista sotavankia, joista palasi 5000 ja 3400 suomalaista joista palasi 2000 arvostavat varmasti lausumaasi.
   Kaikkihan olivat sotarikollisia?
   Tehokasta oli venäjällä muutenkin, kun suuressa puhdistuksessa kuljettivat omiaan 20 milj. vankileireille kuolemaan.
   Omia sotarikoksia eivät ole saaneet selvitettyä tehokkaasti, perusteellisesti ja nopeasti, vain muiden tekemät kuten juutalaiset konsaan.

   • Valitettavasti usein hyvätkin ihmiset eivät ymmärrä eroa “Venäjän” ja “Neuvostoliiton” välillä.
    Todellisuudessa Venäjä oli juutalaisten boshevikkien ja kommunistien miehittämä maa. Ja bolshevikit ja kommunistit surmasivat venäläisiä (ja muita kansallisuuksia) ne eivät surmanneet “omia”. Heille venäläiset (ja muuten kaikki muut kansat) ovat vain kulutustarvike, resurssi eikä mikään muu. Kuten juutalainen Marx sanoi: “Proletariaatilla ei ole isänmaata” (kuten nykyisin liberaaleilla, tärähtäneistöllä ja antifalla).

    Juutalaiset propagandistist tahallaan sekoittivat käsitteitä, jotta kansat ikuisesti olisi toistensa kimpussa. Vaikka todelliset sotarikolliset ovat itse juutalaiset, jotka aina ja kaikkialla järjestävät sotia, vallankumouksia ja sekasortoa (milloin “kommunistinä”, milloin “kapitalistinä”, milloin “humanistina” – aate muuttuu lennossa ko. hetken tarpeen mukaisesti).

    Älkää toistelko juutalaisten meemejä.

    • Eihän Venäjä olekaan vapautunut. Mutta kyllä esim. tshetsheenejä lahdattiin jo tsaarin aikana. Sitäpaitsi sata vuotta myllytystä ja kaikki ovat tottuneet neuvostolaisiksi, suorastaan kaiopasivat takaisin Neukkulaan ja Puttehan antoi kaivattua kaikkea

    • Eipähän tuo nykyinen Venäjän hallintomalli kovinkaan paljon eroa neukkulan ajoista, sama totalitäärinen meno ja pieni muita hiukan tasa-arvoisempi sisäpiiririnki harrastamassa keskinäistä kehua.

     Onhan se inhimillisempää tämä nykymeno normitallaajalle, mutta minkäänlaisesta avoimuudesta ja esim. mielipiteenvapaudesta ei kyllä voida puhua.

Comments are closed.