Koti Uutisia Ulkomaat Latviassa 66,2 prosenttia vastasyntyneistä lapsista terveitä

Latviassa 66,2 prosenttia vastasyntyneistä lapsista terveitä

1

Latvian tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna syntyneistä lapsista 66,2 prosenttia oli terveitä. Viime vuonna Latviassa syntyi 19 126 lasta.

30,9 prosenttia vastasyntyneistä kärsi pitkittyneistä sairastumisista, ja tavallisimpia jatkuvia oireita olivat unihäiriöt, huono ruokahalu ja kuume. Vaikka näiden lasten fyysinen kasvu oli normaalia, joillakin esiintyi myös alipainoa. 2,9 prosentilla vastasyntyneistä oli vaikea-asteisia pitkäaikaisia sairastumisia sekä perinnöllisiä sairauksia.

Eniten terveitä lapsia syntyi Etelä- ja Itä-Latviassa Vidzemen ja Zemgalen maakunnissa, jotka ovat suurimmilta osin maaseutua. Terveysongelmia esiintyi eniten pääkaupunkiseudulla Pierīgan maakunnassa, jossa jopa 5,2 prosenttia vastasyntyneistä oli vakavasti sairastuneita.

Lähde: Jauns.lv

1 KOMMENTTI

  1. MIkähän mahtaa olla tilanne Liettuassa? Nimittäin liettualaiset ovat nuorta kansaa ja lisääntyvät paremman tulevaisuuden toivossa nopeasti.

    Osan tästä Latvian ongelmasta selittää ehkä neuvostoaikaiset sotilastukikohdat. Virossakin oli tukikohtien lähellä kaivot niin saastuneita että kun sieltä nosti ämpärillisen vettä ja tulitikulla sytytti niin pinnalla oleva polttoaine paloi. Ties mitä “avaruusromua” on jäänyt jälkeen.

Comments are closed.