Koti Uutisia Lasten suosimat Slime-lelut saattavat aiheuttaa hedelmättömyyttä

Lasten suosimat Slime-lelut saattavat aiheuttaa hedelmättömyyttä

7

Uuden selvityksen mukaan vuoden 2017 suurin leluvillitys Slime eli lima saattaa olla hyvin haitallista lasten terveydelle. Kuluttajaryhmä Which?:in tutkimuksen mukaan EU:n alueilla myydään monia eri limoja, jotka sisältävät suuria määriä booraksia. Yhdestä tuotteesta löydettiin jopa nelinkertaisesti EU:n säädökset ylittävä määrä kyseistä kemikaalia, joka aiheuttaa esimerkiksi ripulia, oksentelua ja kramppeja.

Booraksin tuhoisimpia vaikutuksia ovat mahdollinen hedelmättömyys ja sikiövauriot. EU:ssa turvallinen määrä booraksia on enimmillään 300 mg/kg, ja 11:stä tutkitusta tuotteesta kahdeksan ylitti tuon rajan.

Limalelut ilmestyivät markkinoille ensimmäisen kerran Mattelin valmistamina vuonna 1976, ja vuosikymmenten aikana ne ovat muuttuneet eri muoti-ilmiöiden mukana. Viime vuonna limabuumi levisi ympäri sosiaalista mediaa ja tuli suosituksi nykylasten keskuudessa.

Lähde: RT

7 KOMMENTIT

 1. Muistan hyvin kun nuo slimet tulivat markkinoilla. Lapset leikkivät niillä jo silloin pari vuotta todella tiuhaan. Ja julkaisun jälkeen sitä löytyi leviteltynä vähän kaikkialta. Olisi hauska tietää oliko koostumus aikoinaan sama. Todennäköisesti oli. Tai siis, ehkä silloin jopa myrkyllisempi.

 2. Kaikkea paskaa sitä annetaankin lapsille syötäväksi. Nuo kaikki vastaavat herkut ja karkit pitäisi tutkia kunnolla, ennenkuin laitetaan markkinoille.

  • Oho. Luin hätäseen, että slime “mehut”.😅, No pitää näköjään lelutkin tutkia kunnolla ennenkuin tulee myyntiin.

   • Äläs nyt. Ei minun kommenteissa mitään skeidaa ollut kun kirjoitin, että tuotteet pitää tutkia kunnolla ennenkuin tulee myyntiin.

 3. Ensimmäinen kommenttini tällä sivustolla. Seuraan usein ja tykkään sisällöstä paljon; sekä uutisista että artikkeleista.

  Artikkelien ja uutisten sävystä lukee aina sen, kuinka paha EU on ja kuinka haluamme siitä eroon. Tämän artikkelin aiheeseen liittyen käytetään vertailukohtana EU:n, siis sen organisaation, josta halutaan eroon, suosituksia. Minun mielestäni se on ihan loistava juttu, että EU:n suositukset kelpaa joskus myös kansallissoialisteille.
  Poislukien pakolaistulva, näen EU-jäsenyydessä silti enemmän hyvää kuin pahaa.

Comments are closed.