Koti Artikkelit Haastattelut Lappeenrantaan perustettiin aktivistiryhmä!

Lappeenrantaan perustettiin aktivistiryhmä!

6

Kuten Kansallisen Vastarinnan säännölliset lukijat jo tietävät, julkistettiin kesäkuun Tulevaisuuspäivillä, että Lappeenrantaan on perustettu liikkeen aktivistiryhmä.

lpr_ak

Toimitukselta kysytään usein, miten Vastarintaliikkeen toiminnan voi aloittaa omassa kotikaupungissa. Kuka tahansa voi jakaa järjestön materiaalia omatoimisesti vierailemalla Tee-se-itse-sivuillamme tai Kadulle.com-kannatuskaupassamme.

Järjestelmälliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan valmiita kansallismielisiä kannustamme kuitenkin perustamaan paikallisesti oman aktivistiryhmän. Tätä varten voit ottaa yhteyttä Vastarintaliikkeeseen joko suoraan tuttaviesi kautta tai sähköpostitse: vastarintaliike[at]vastarinta.com

Lappeenrannassa paikalliset kansallissosialistit päättivät hiljattain tarttua tuumasta toimeen ja tuoda toiminnan kotikaupungin kaduille. Alueen aktivismiraportteja on julkaistu säännöllisesti Kansallisessa Vastarinnassa, ja kesäkuussa ryhmä viimein virallistettiin. Päätimme haastatella tuoreen ryhmän aktiiveja.

Hei! Milloin teistä tuli kansallismielisiä? Kuinka tutustuitte Vastarintaliikkeeseen?

Ryhmät jäsenet ovat olleet kansallismielisiä suhteellisen nuoresta lähtien. Ennen kuin Vastarintaliike perustettiin, tunsimme, ettei Suomessa ollut käytännössä lainkaan varteenotettavia kansallismielisiä järjestöjä.

Liikkeeseen ensimmäisenä kunnolla tutustunut aktiivi liittyi järjestön tukijäseneksi itse asiassa jo vuonna 2012.

Ennen paikallista aktivoitumista olimme jo olleet yhteydessä järjestön tuttuihin jäseniin. Seurasimme myös säännöllisesti Kansallisen Vastarinnan verkkosivuja. Etenkin videot aktivismista antoivat toiminnasta hyvän ja organisoidun kuvan. Tiesimme liikkeen olevan meille oikea.

Millaista toimintaa Etelä-Karjalassa on ehditty jo järjestää? Mikä oli ensimmäinen paikallinen aktiviteetti? Millaista palautetta olette saaneet toiminnasta?

Ryhmämme toiminta painottuu tällä hetkellä pitkälti kamppailulajeihin sekä fyysiseen harjoitteluun. Teemme myös säännöllisesti katutason aktivismia, kuten liikkeen materiaalin levittämistä.

Vastamedia-lehteä jaettaessa olemme käyneet lukuisia keskusteluja paikallisten kanssa, ja sillä tasolla olemme saaneet niin hyvää kuin kielteistä palautetta.

Ensimmäiset ryhmämme aktiviteetit olivat retket Paavo Susitaipaleen sekä Simo Häyhän haudoille.

Millainen kaupunki Lappeenranta on? Miten itärajan läheisyys vaikuttaa toimintaanne ja kuinka itäsuomalaiset kokevat Venäjän läheisyyden?

Lappeenranta on mukava kaupunki, jolla on rikas historiallinen perintö. Etelä-Karjala ylipäätään on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Eli aivan loistava paikka kansallismieliselle!

Venäjän sekä itärajan läheisyys eivät vaikuta toimintaamme juuri ollenkaan. Venäläiset käyvät eurooppalaisena kansana samaa taistelua kuin mekin, tosin eri lähtökohdista.

Itärajan tuntumassa asuvat suomalaiset ovat tottuneet pitkälti venäläisiin. Ihmiset käyvät rajan yli esimerkiksi kaupoilla puolin ja toisin. Perinteinen ”ryssäviha” on taakse jäänyttä historiaa.

lpr14198307 lpr14189236 lpr14189234 lpr14155813 lpr14139140

Minkä arvojen puolesta työskentelette? Millaisen Suomen tahdotte rakentaa?

Sellaisen Suomen, jossa ihmiset tuntevat yhteenkuuluvuutta niin luonnon kuin oman rotunsa kanssa. Ihmisen on kunnioitettava ympäristöään ja seurattava terveitä arvoja.

Raporttien perusteella ryhmänne arvostaa opiskelua ja ideologista sivistystä. Ketkä kirjoittajat tai mitkä teokset ovat vaikuttaneet maailmankatsomukseenne eniten?

Arvostamme tietoa. Meillä ei tällä hetkellä ole varsinaista yhteistä lukurutiinia ryhmän sisällä. Tieto leviää keskusteluiden kautta. Suosittelemme toisillemme mielenkiintoisia kirjoja ja puhumme polttavista yhteiskunnallisista aiheista.

Taisteluni-kirja on epäilemättä vaikuttanut ideologisesti eniten, joten jos nyt ryhmässä valitaan yksi teos, niin se olisi juuri Taisteluni.

Lukuisia kansallismielisiä klassikkoteoksia kirjoittaneesta Paavo Susitaipaleesta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että hän asui Lappeenrannassa. Voin ohimennen kertoa, että Lappeenrannassa on katu nimeltään Susitaival!

Raporteista huomaa myös, että lappeenrantalaiset aktiivit ovat urheilullisia. Mitä urheilulajeja painotatte ryhmän treeneissä?

Olemme sitä mieltä, että urheilu sitoo ryhmän tiiviimmäksi ja vahvistaa ryhmähenkeä.

Emme niinkään painota mitään erityistä urheilulajia treeneissämme, vaan treenimme perustuvat realistiseen itsepuolustukseen, aerobiseen harjoitteluun sekä lihaskuntoon. Aktiivin täytyy olla hyvässä kunnossa, jos hän aikoo kyetä suojelemaan omiaan tai itseään.

Treenimme soveltuvat niin kokeneemmalle kuin aloittelijalle. Ryhmästämme löytyy treenitietoa monen vuoden takaa kamppailulajeista ja voimailusta.

Millaisia terveisiä teillä on niille, jotka tahtoisivat ryhtyä aktivisteiksi, mutta joiden kotikaupungissa ei toistaiseksi ole aktivistiryhmää?

Ota yhteyttä Vastarintaliikkeeseen ja kerro, että haluat tehdä asian eteen jotain. Tärkeintä on, että itse aktivoituu ja tekee ryhmän eteen jotain, eikä jää passiiviseksi odottamaan, että joku muu tekee aloitteen ryhmän perustamiseksi. Alueellasi on varmasti muitakin kansallismielisiä, jotka tahtoisivat aloittaa aktiivisen toiminnan!

Vastarintaliikkeellä on nyt aktiivista toimintaa yhteensä kahdeksassa Suomen kaupungissa. Ota siis lähimpään ryhmään yhteyttä jo tänään ja rakenna kanssamme suomalaista Suomea!

helsinki[at]vastarinta.com
turku[at]vastarinta.com
pirkanmaa[at]vastarinta.com
lahti[at]vastarinta.com
pori[at]vastarinta.com
jyvaskyla[at]vastarinta.com
oulu[at]vastarinta.com
lappeenranta[at]vastarinta.com

 

Vastarintaliike

6 KOMMENTIT

 1. Hieno homma, että toiminta laajenee itäisempäänkin Suomeen! Nyt kaikki Lappeenrannan lähistöllä asuvat kansallismieliset kiireellä mukaan toimintaan!

 2. Onnea ja menestystä uudelle ryhmälle! Toiminta vaikuttaa jo nyt hyvin asialliselta!

 3. Se on vapauttava tunne kuin saa olla saman maailmankatsomuksen omaavien ihmisten kanssa tekemisissä. Elämä on helppoa.

  Nouse sinäkin ulos mukavuusalueeltasi. Aloita eläminen! Minä tein sen, ja näin muutoksen kokeneena kaduttaa ainoastaan se, etten liittynyt aikasemmin.

 4. Enpä olekaan tainnut koskaan vierailla Lappeenrannassa – nyt on ainakin hyvä syy! 🙂 Onnittelut Lappeenrantaan!

 5. Onneksi olkoon! Onnea ja menestystä Lappeenrantaan!
  Terveisiä PK-Seudulta!
  ⚡⚡

 6. Ajattelin etten Lappeenrannasta pois muuttamisen jälkeen tule enää siellä vierailemaan, mutta nyt on tosiaan hyvä syy siihenkin! Onnea ja menestystä!

Comments are closed.