Koti Uutisia Kotimaa Lakimuutos mahdollistaa – jatkossa kansalaisuuden voi menettää vakavien rikosten seurauksena

Lakimuutos mahdollistaa – jatkossa kansalaisuuden voi menettää vakavien rikosten seurauksena

5

Suomen kansalaisuuslakia muutetaan mahdollistamaan kansalaisuuden poistaminen, mikäli henkilö syyllistyy vakaviin rikoksiin. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.5.2019.

Suomen kansalaisuuden voi menettää, jos henkilöllä on toisen maan kansalaisuus sekä riittävän vahvat sidokset toiseen maahan. Kansalaisuuden voi menettää, jos syyllistyy törkeään rikokseen, jossa tuomio on vähintään kahdeksan vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

Lakimuutoksessa on eritelty myös terrorismirikokset ja terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset. Terrorismirikoksissa kansalaisuuden menettämisen perusteena on kuitenkin se, että rikos on kohdistettu Suomen elintärkeitä etuja vastaan.

Sisäministeri Kai Mykkänen pitää kansalaisuuden poistamista edelleen harvinaisena. Hän kuitenkin painottaa, että maanpetturit ja terrorismirikoksista tuomitut voisivat menettää Suomen kansalaisuuden. Lakimuutos ei toimi takautuvasti, eli jos ISIS-taistelija on aiemmin tuomittu terrorismirikoksesta Suomessa, hän ei tule menettämään kansalaisuuttaan lakimuutoksen tultua voimaan.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

Lue myös: Mykkänen: Lähtökohtaisesti ISIS-taistelijoiden kansalaisuus säilyy

5 KOMMENTIT

  1. Juuri tällaisia näennäislakeja, joilla ei ole mitään merkitystä eikä niitä voida käyttää tehokkaasti, ainoa funktio on että on vain tällainen laki jonka kriteerit ovat niin korkealla ettei kukaan tule koskaan niitä täyttämään.
    Poliitikkoja vastaanhan näitä ei tietenkään voi käyttää esim, maanpetos jonka tunnusmerkistön täyttää esim. Berner, jonka voisi karkoittaa suomesta, mutta tuskin tapahtuu.

  2. Mykkäsen liturgiassa “maanpetturuus” selvästi tarkoittaa petturuutta nykyiselle kansan vastaiselle juridiselle konstruktiolle jota Suomeksi kutsutaan. Mutta ei petturuutta kansalle. Eli jokainen joka toimii hallinnossa nykyjärjestelmää vastaan voi menettää kansalaisuuden. Eli sillä kai yritetään tukkia porsaanreiät siltä, että joku ulkomainen agentti voisi toimia globalistien etujen vastaisesti Suomessa. Muutenhan Kari (((Sokolowin))) Suomen kansalaisuus tulisi myös peruuttaa. Tosin voiko häntäkään pitää maanpetturina kun ei hän ole koskaan ilmeisesti luvannut toimia maan, saati kansan, etujen mukaisesti. Eli ei sinänsä petä mitään, vaan toteuttaa vain kokoajan tiedossa ollutta missiotaan.

  3. “Maanpetturit voivat menettää Suomen kansalaisuuden.” Eli siis Suomen kansalaisuus pois Kai Mykkäseltä ja kaikilta kansanedustajilta muunmuassa.

  4. “Vakavien rikosten seurauksena”.

    Tulee mieleen, lasketaanko sellainen rikos josta voi saada ehdollista, sakkoja tai yhteiskuntapalvelua vakavaksi?

    Käykö taas niin että lastemme turvallisuus ei kohene yhtään, koska vakaviin rikoksiin lasketaan nykyään lähinnä “vihapuhe” joka yritetään automaattisesti liittää “sotarikokseen”.

Comments are closed.