Koti Uutisia Kotimaa Lahdessa on tehty Suomen historian suurin ekstaasitakavarikko

Lahdessa on tehty Suomen historian suurin ekstaasitakavarikko

0

Lahden poliisi on tehnyt Suomen historian suurimman ekstaasitakavarikon. Kaiken kaikkiaan poliisi sai haltuunsa 151 390 ekstaasitablettia, 1 095 Subutex-tablettia ja 211,7 grammaa amfetamiinia. Poliisin mukaan pelkästään ekstaasin arvo katukaupassa on noin 2,3 miljoonaa euroa.

Huumeiden takavarikkoon liittyen Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut 30-vuotiaan lahtelaismiehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen lisäkseen vangittiin myös 35-vuotias lahtelaismies ja liettualainen mies.

Poliisi onnistui pääsemään salakuljettajien jäljille saamansa kansainvälisen tiedon kautta. Takavarikon suuruudesta huolimatta poliisi ei usko sen näkyvän katukaupassa.

– Valitettavasti kyse on tilapäisestä jakeluhäiriöstä näin markkinoiden näkökulmasta, kertoo rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista.

Poliisin mukaan on myös viittauksia siihen, että 30-vuotiaalla on yhteyksiä United Brotherhood -rikollisjärjestöön, koska hänen asunnostaan löytyi muun muassa t-paita ja kaksi pipoa, joissa oli Bad Union -painatus. Miehen toimintatapa ja yhteydet viittaavat myös siihen, kerrotaan poliisista.

Lähde: Yle