Koti Uutisia Ulkomaat “Lääkäri” poltti pois kaksikuukautisen vauvan peniksen ympärileikkauksessa

“Lääkäri” poltti pois kaksikuukautisen vauvan peniksen ympärileikkauksessa

6

Vastasyntynyt Ilya piti ympärileikata muslimien ja juutalaisten fundamentalististen tapojen mukaisesti. Hänen perheensä hakeutui “oikeauskoisten” pitämälle kauneusklinikalle Linköpingissä Ruotsissa. Arabilääkäri ei kuitenkaan osannut käsitellä oikein laservarustusta, jota toimenpiteessä tuli käyttää.

Sen sijaan, että pelkkä esinahka olisi leikattu pois, koko Ilyan penis paloi mustaksi. Pieni lapsi kiidätettiinkin hoitoon yliopistolliseen sairaalaan. Spesialisteja on määrätty matkustamaan Tukholmasta Linköpingiin tutkimaan, onko jotain tehtävissä vai onko penis amputoitava. Tapahtumasta on tehty ilmoitus, ja sitä selvittävät muun muassa hoidon ja huolenpidon tarkastuslautakunta, syyttäjä ja poliisi, joilla ei tämän tapauksen kohdalla vaikuta olevan puutetta resursseista.

Käytetty laservarustus vaikuttaa olevan valmistettu erikoiskäyttöön ja tuotu maahan Isosta-Britanniasta. Laite on nähtävästi suunniteltu nimenomaan poikien ympärileikkausta varten. Useissa Euroopan maissa on jo pitkään käyty väittelyä poikien ja miesten ympärileikkauksesta. Islannin parlamentti on jo tehnyt esityksen ympärileikkauksen kiellosta, ja tämä on raivostuttanut niin muslimit kuin juutalaiset.

Juutalaisen Britanniassa toimivan lobbariryhmä Milah UK:n puheenjohtaja kommentoi The Guardianille:

– Pikkupoikien ympärileikkaus on keskeinen osa juutalaista identiteettiä, eikä sitä tule kieltää lainsäädännön kautta. Ympärileikkauksen kieltäminen Islannin kaltaisessa demokraattisessa valtiossa tekisi juutalaisten asumisesta siellä mahdotonta.

Lääkärikunnassa ympärileikkaukseen suhtaudutaan yleisesti ottaen kriittisesti, ja kieltoa kannatetaan sekä poikien että tyttöjen ympärileikkauksen kohdalla. Fundamentalististen uskonnollisten yhdistysten kannanotto on kuitenkin, että uskonnonvapaus kattaa oikeuden silpoa oman lapsen sukupuolielimet.

Lähteet: Nordfront, Samnytt, The Guardian

6 KOMMENTIT

  1. Sääli vauvaa mutta tyhjäpäiden tyhmyys hymyilyttää. No, tuo sukuhaara taisi lopahtaa tuohon poikaan. Ei taida jatkaa sukua. Toisaalta se on hyvä sillä varoittavana esimerkkinä ehkä henkkilöitä rupeaa eroamaan noista fundamentalistitista uskonnoista.

    Meillä on raamtaullisesti sama jumala. Eikä kukaan noista ole kysynyt että “Jos kerran Jumala loi maan ja taivaan ja tähdet ja kaikki. Niin miksi ihmisen pitäisi modifioida sellaista jonka jumala on luonut?”. Kertoo mm. siitä että ihminen pitää itseään Jumalaa parempana.

    • Mitä? Tämähän on juuri sitä “rikkautta” mitä tännekin tarvitsemme. Ehdotankin, että “tasa-arvon” vuoksi myös suomalaiset lapset, sekä pojat ja tytöt ympärileikataan. Voi tätä “unelmaa” ja “onnea”!

      בָּרוּךְ אַתָּה ה’ אֱ-לֹהֵינוּ, מֶלֶךְ הָעוֹלָם

Comments are closed.