Koti Uutisia Kysely: yli puolet upseereista tyytymättömiä poliitikkoihin

Kysely: yli puolet upseereista tyytymättömiä poliitikkoihin

1

Upseeriliiton tekemä tuore kysely paljastaa puolustusvoimien upseereiden olevan erittäin tyytymättömiä poliitikkoihin ja valtion nykyjohtoon. Kyselyyn haastateltiin 1 500 upseeria puolustusvoimien kaikista puolustushaaroista. 76 % upseereista ilmaisi kyselyssä tyytymättömyytensä poliitikkoihin, kun osuus viime vuonna oli 40 %.

Upseereiden tyytymättömyyttä ja epäluottamusta selittänee ainakin puolustusbudjetin raju leikkaus, joka sulkee kuusi varuskuntaa ja jättää työttömiksi yli 2 000 puolustusvoimien työntekijää. Puolustusministeri Stefan Wallin (r) puolusteli leikkauksia sanomalla, että “univormun kutistuessa lihakset tulevat paremmin näkyviin”. Odotetusti puolustusministeri ei saanut kommentillaan upseereiden sympatioita puolelleen.

Kyselyyn vastanneet upseerit pitivät muun muassa nykyistä hallitusta pahimpana mahdollisena Suomen puolustukselle, ja myös eräiden puolueiden Nato-haaveet ovat saaneet upseereiden niskakarvat pystyyn.

Aliupseeriliiton puheenjohtajan Petteri Leinon mielestä upseereiden tyytymättömyys ei ole yllätys. Leino kirjoittaa blogissaan: “Jollekin tulokset voivat olla yllätys, minulle ei. Mikäli kysely olisi kohdistettu koko sotilashenkilöstölle (ml. ali- ja opistoupseerit), niin tulokset olisivat olleet vieläkin jyrkemmät. Vaikkei sitä saa sanoa ääneen, niin sanon kuitenkin: Ammattisotilaiden luottamus maan hallitukseen ja puolustushallinnon ylimpään johtoon on vähentynyt merkittävästi.”

 

Aiheesta lisää:

Kansallissosialistisen tasavallan puolustusvoimat

Hallitus hyväksyi Suomen puolustusvoimien alasajon

Aiheesta muualla:

Upseerit arvostelevat rajusti poliitikkoja – HS 14.3.2012

Tyytymätön sotilas – Petteri Leino, Aliupseeriliitto

1 KOMMENTTI

  1. Hallituksen toimet ovat niiin näkyviä. Suomea ollaan viemässä Natoon niin että pärisee. Niinistö väisteli vaalien alla nato-kysymyksiä ja toisti mantraa “tätä natoa koitetaan syöttää minun kurkustani alas” -jatkuvalla toistolla. Hän ei antanut juuri minkäänlaista Nato-kantaa. Kun hänet valittiin presidentiksi, alkoi Niinistö korostaa eurooppalaista sotilasyhteistyötä ja painotti sitä, että Suomen on pidettävä tiiviit välit ja yhteistyö Naton kanssa. Pettureita kaikki tyynni. Petturin palkka on.

Comments are closed.