Koti Uutisia Kysely: kahdeksan kymmenestä vastustaa maahanmuuttoa Romaniassa

Kysely: kahdeksan kymmenestä vastustaa maahanmuuttoa Romaniassa

0

Mielipidemittauksen mukaan Romaniassa 80 prosenttia asukkaista vastustaa turvapaikanhakijoiden vastaanottoa Lähi-idästä. Suuri osa kansasta on myös sitä mieltä, ettei EU:n tulisi ylipäätään ottaa vastaan turvapaikanhakijoita alueelta.

Mielipidemittauksia tekevä Inscop suoritti kyselyn romanialaisille heidän kannastaan ottaa vastaan turvapaikanhakijoita Lähi-idästä. Yli 80 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, ettei Romanian tulisi ottaa vastaan turvapaikanhakijoita. Vain 16 prosenttia kyselyyn osallistuneista piti positiivisena asiana sitä, että Romanialla olisi avoimet rajat.

Tutkimuksesta ilmeni lisäksi, että noin 75 prosenttia maan asukkaista vastusti Lähi-idän alueelta tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottoa EU:hun ylipäänsä. Romania on vastustanut yhdessä Unkarin, Tšekin ja Slovakian kanssa EU:n pakkokiintiöitä turvapaikanhakijoiden levittämiseksi EU:n sisällä.

35 prosenttia vastanneista uskoi, että Eurooppaa koetteleva pakolaiskriisi johtuu alueilla meneillään olevista sodista. 33,1 prosenttia vastanneista taas oli sitä mieltä, että tämä johtuu siitä, että erilaiset järjestäytyneet ryhmät tahtovat “horjuttaa Eurooppaa”. 19,1 prosenttia sen sijaan uskoi, että kyse on henkilöistä, jotka pakenevat köyhyyttä kotimaissaan.

Mielipidemittauksen tilasi Inscopilta romanialainen sanomalehti Adevărul. Kyselyyn osallistui 1 071 henkilöä ja sen virhemarginaaliksi on ilmoitettu kolme prosenttiyksikköä.

Lähteet: Nordfront.se, Sputnik News