Koti Uutisia Kysely: amerikkalaiset odottavat rotumellakoita kesäksi

Kysely: amerikkalaiset odottavat rotumellakoita kesäksi

3

Mustat ovat viime päivinä mellakoineet Baltimoressa, Yhdysvalloissa, koska heidän mukaansa poliisi on rasistinen. Amerikkalaiset odottavat alkavalle kesälle lisää vastaavia rotumellakoita.

UK_Baltimore_mellakka

The Wall Street Journalin ja NBC Newsin teettämän kyselyn mukaan jopa 96 prosenttia amerikkalaisista uskoo, että mustien mellakat lisääntyvät tänä kesänä. Tutkimuksessa kysyttiin myös mielipidettä mellakoiden syistä ja vastauksissa oli eroa riippuen vastaajan rodusta.

60 prosenttia mustista oli sitä mieltä, että Baltimoren mellakat johtuvat “pitkäaikaisesta turhautumisesta poliisin harjoittamaan mustien kaltoinkohteluun”. 27 prosenttia mustista puolestaan oli sitä mieltä, että mellakat johtuvat siitä, että “mustan miehen kuolemaa käytetään tekosyynä ryöstelylle ja väkivallalle”.

Valkoisten kohdalla kyselyn tulokset muuttuivat: 58 prosentin mielestä kuolemantapausta käytetään tekosyynä ryöstelylle ja 32 prosenttia epäili syyksi turhautumista poliisin toimintaan. Noin puolet kaikista kyselyyn vastanneista epäili, että mellakat tulevat kesän aikana leviämään heidän omalle suurkaupunkialueelleen.

UK_Baltimore-six

Baltimoren mellakat alkoivat, kun Freddie Gray -niminen musta mies oli haudattu. Hän kuoli ollessaan pidätettynä. Media on aktiivisesti lietsonut käsitystä siitä, että taustalla on valkoisten poliisien mustiin kohdistama rasismi. Todellisuudessa Gray oli pitkäaikainen taparikollinen ja puolet poliiseista, joita nyt epäillään syyllisiksi hänen kuolemaansa, on itsekin mustia.

Baltimoren tapauksen mediamylly muistuttaa Trayvon Martinin tapausta vuodelta 2012. Tuolloin media syytti valkoista rasismia mustan pojan ampumisesta, minkä vuoksi Yhdysvalloissa varauduttiin isoihin rotumellakoihin. Myöhemmin kävi ilmi, että todellisuudessa naapurustovahtina toiminut juutalaistaustainen latino George Zimmerman oli ampunut itsepuolustuksena mustan nuorisorikollisen.

Lähde: The Wall Street Journal

3 KOMMENTIT

    • En usko katupartiointiin Jenkkilän mittakaavassa. Paras olisi vain muuttaa maan luoteisosiin rakentamaan uutta kotimaata valkoisille.

Comments are closed.