Koti Uutisia Ukrainan kriisi Kymmeniä kuollut Itä-Ukrainan taisteluissa

Kymmeniä kuollut Itä-Ukrainan taisteluissa

1

UK_Donetsk1-2

Sunnuntaina alkaneissa taisteluissa Itä-Ukrainan Donetskissa on separatistien mukaan kuollut jopa 50 ihmistä. Useimmat kuolleista ovat Venäjä-mielisiä separatisteja. Ukrainan armeija sai vallattua takaisin separatistien valtaaman Donetskin lentokentän tiistaina.

Venäjän hallitus on vaatinut Ukrainaa lopettamaan väkivallan Donetskissa ja Itä-Ukrainassa. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Ukrainan vastavalitun presidentin ja presidentti Vladimir Putinin välille ei ole suunniteltu tapaamista, vaikka molemmat ovat ilmoittaneet halustaan jatkaa yhteistyötä maiden välillä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Hussein Obama ilmoitti tiistaina aikovansa tavata Ukrainan uuden presidentin. Puhelinsoitossaan Porošenkolle Obama lupasi Yhdysvaltain jatkavan Ukrainan taloudellista tukemista. Presidentit tapaavat todennäköisesti ensi kuun alussa Obaman Euroopan-vierailun aikana.

Ukrainan hallitus on puolestaan syyttänyt Venäjää terroristien tukemisesta ja siitä, että Venäjä on toimittanut rajan yli 40 “terroristia”. Ukrainan ulkoministeriön mukaan Venäjä varustaa, aseistaa ja rahoittaa separatisteja aseellisessa toiminnassa Itä-Ukrainassa.

Samaan aikaan, kun kriisin osapuolet syyttävät toisiaan väkivaltaisuuksista, Donetskissa kaapattiin nelihenkinen Etyjin tarkkailijaryhmä. Etyjin mukaan kaappaajat olivat todennäköisesti separatisteja. Tarkkailijaryhmän olinpaikasta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Lähteet: Yle, BBC, Kyiv Post

Aiheeseen liittyen:

Israel ottaa Ukrainan vaalituloksen avosylin vastaan
Petro Porošenkosta Ukrainan presidentti

1 KOMMENTTI

Comments are closed.