Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Kymmenettuhannet puolalaiset marssivat Varsovassa

Kymmenettuhannet puolalaiset marssivat Varsovassa

21

Puolassa vietettiin viime lauantaina maan 99. itsenäisyyspäivää. Pääkaupungissa Varsovassa järjestettiin jälleen jo perinteeksi muodostunut marssi, johon otti osaa kymmeniätuhansia ihmisiä; valtavirtaisenkin median todennäköisesti alakanttiin laitetuissa luvuissa puhutaan 60 000 henkilöstä.

Tapahtumaa kutsutaankin maailman suurimmaksi kansallismielisten kokoontumiseksi, johon matkustetaan ympäri Eurooppaa. Myös Suomesta on paikalle matkustettu jo useampana vuonna peräkkäin, myös tänä vuonna.

Maan itsenäisyyspäivän tapahtuma eroaa monien muiden maiden tapahtumista siinä, ettei se yritä pehmentää tapahtumaansa epäpoliittiseksi tai pelkästään isänmaalliseksi. Tapahtuma on avoimen maahanmuuton vastainen, ja se liputtaa radikaalin kansallismielisyyden puolesta. Tapahtuman virallisella Facebook-sivulla myös mainostetaan pitkin vuotta muita kansallismielisiä tapahtumia aina pienemmistä maahanmuuton vastaisista mielenosoituksista kansallismielisiin konsertteihin.

Myös sellaiset kansallissankarit kuin esimerkiksi Janusz Waluś saavat järjestäjien avoimen tuen. Waluś on Puolassa laajaa kansansuosiota nauttiva henkilö, joka tunnetaan Etelä-Afrikassa suorittamastaan kommunistijohtaja Chris Hanin teloituksesta. Hän on ollut jo lähes 25 vuoden ajan vankilassa tekonsa vuoksi.

Aikaisempina vuosina tapahtumassa oli laajaksi kärjistyneitä tappeluita, kun poliisit tulivat tarkoituksella provosoimaan osallistujia ja pyrkivät estämään marssin. Tapahtumaan osallistuneet jalkapallokannattajat ja muut radikaalit kansallismieliset kuitenkin pitivät pintansa, ja marssi toteutui aina poliisin painostusyrityksistä huolimatta. Nyt ainakaan isompia ongelmia ei ole ollut sitten vuoden 2014 marssin, sillä poliisi ei enää edes tule lähelle koko tapahtumaa provosoimaan läsnäolollaan osallistujia.

Tapahtumassa näkyvät avoimesti eri järjestöjen tunnukset, Euroopan islamisoinnin vastaiset banderollit, kelttiristiliput, kommunismin vastaiset banderollit ja niin edelleen. Monet osallistujista ilmoittavat avoimesti ääneen haluavan valkoisen Euroopan sekä kuolemaa kommunismille.

Tapahtumaa voikin pitää kansaa yhdistävänä tapahtumana, joka ei pyri kiillottamaan omaa sädekehäänsä muiden kustannuksella. Sen sijaan se edistää radikaalia isänmaallisuutta, tukee kaikkia kansallismielisiä, on avoimen poliittinen ja on ansainnut paikkansa maailman suurimpana kansallismielisenä tapahtumana. Tästä soisi myös muissa maissa otettavan oppia. Tapahtuma järjestetään joka vuosi marraskuun 11. päivänä.

 

Jesse Torniainen

 

Lue myös:

Kansallissosialistista pankkipolitiikkaa Puolassa?
Radikaali kansallismielisyys nosteessa Puolassa

21 KOMMENTIT

 1. Tämä on kyllä sellainen tapahtuma, josta on otettava mallia omaankin suorittamiseen!

 2. Puola on hieno maa puolalaisille. Unkari on hieno unkarilaisille. Suomi,no,Suomi on hieno maa kelagoldcard jengille

 3. Puola painii ihan omassa sarjassaan Euroopan kansallismielisessä skenessä.

  Bog, honor i ojczyzna Polska dla polakow!

 4. Kyllä Suomeenkin vielä saadaan yhtä komea kulkue kunhan vaan jokainen rohkenee tulla paikalle.

  Viime vuonna oli jo todella hyvät lukemat Suomen mittakaavassa vaikka PVL:n oma marssi järjestettiinkin vasta ekaa kertaa. Samoin 612 oli aivan mahtavan näköinen isoine soihtumerineen ja monet muutkin olivat tyytyväisiä siihen määrään mitä paikalle saapui. Se varmasti lisää yhä enemmän uusia marssijoita tänä itsenäisyyspäivänä.

  Kyllä me vielä Puolan tasolle päästään! Kaikki vaan rohkeasti mukaan, siitä se lähtee pala palalta eteenpäin! 🙂

 5. Kunhan marsseista tulee perinne, niin samankaltainen väkimäärä on mahdollista kuin Leijonien kultajuhlissa. Valemedian propaganda tietysti voi kehityksen vaarantaa, mutta kymmentä vuotta itse arvioisin perinteen muodostumisen aikatauluksi.

  • Jep; esimerkiksi 612 on kasvanut mieletöntä tahtia moninkertaistaen väkimääränsä joka vuosi. Toki kyseessä ei ole avoimen poliittinen tapahtuma, joten sen kasvattaminen onkin helpompaa varsinkin Suomessa, jossa mielenosoituskulttuuri on perinteisesti melko käppäistä ihan kaikissa suunnissa. Onneksi Vastarintaliike on omalla toiminnallaan tuonut tähän muutosta niin 612:n kautta kuin myös suoraan omien tapahtumiensa kautta.

   Tehdään kaikki yhdessä Kohti vapautta-tapahtumasta yhtä suuri ja kansainvälisesti kunnioitettu kuin Puolan itsenäisyyspäivän marssi!

 6. Kansallismielisyyden nousu viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut mielettömän upeaa nähtävää. Kun itse aloin aktiivisesti seuraamaan eri mielenosoitustapahtumia sun muita noin kymmenen vuotta takaperin, järjestettiin niitä ainoastaan lähinnä Saksassa ja parissa muussa maassa, eikä niiden koot aina maaritelleet katsojaa. Nykyään näitä järjestetään joka paikassa, koko ajan ja kasvu on ollut hulppeaa! Ei mikään ihme, että (((Euroopan tuhoajia))) huolettaa.

 7. Pian tällaiseen osallistuminen luokitellaan terrorismiksi. Ja kuten muistatte, on tehty lakiesitys vai mikälie olikaan, että jos yrittää matkustaa osallistuakseen terrorismiin, on se rangaistava teko.

  • Kuka täällä nyt osallistuu terrorismiin? Tarkoittanet Antifaa. Ja vastaan myös toiseen viestiisi, kansallismielisen kentän on tehtävä yhteistyötä. Muuten isoa joukkoliikettä ei synny. Sen estääkseen monenlaista trollia on näkynyt täälläkin haukkumassa yksittäisiä toimijoita kuten MV lehden puolella trollit tekevät. Osallistun soihtukulkueeseen tietenkin, vaikka siellä pari julkisuustyrkkyä homoa massan mukana kulkisi. Itselleni päivän päätapahtuma on Vastarintaliikkeen marssi.

 8. Kommenttikenttää siivottu. Perusteltu kritiikki muita toimijoita kohtaan on aina tervetullutta, mutta jatkuva riidanlietsominen edistää vain vihollisen asiaa. –Toimitus

   • Eikös kaikki aina jauha että sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu, vai meneekö se niin että sananvastuu kuuluu vain totuuden kertojille?

   • Perusta oma Monokulttuuri FM:n toimittajiin keskittyvä media, jos teema niin kovasti kiihottaa 😀

Comments are closed.