Koti Uutisia Kymmenen lasta löydetty romanileiriltä Kreikassa

Kymmenen lasta löydetty romanileiriltä Kreikassa

0

Aiemmin viikolla nelivuotias valkoinen tyttö löydettiin eräältä romanileiriltä Kreikassa. Nyt maan poliisi epäilee jopa kymmentä samalta leiriltä löytynyttä lasta salakuljetetuiksi.

UK_10_lasta_loydetty_romanileirilta_1

Järkyttävä uutinen paljastui poliisin löydettyä romanileiriltä valkoisen nelivuotiaan tytön Kreikan keskiosasta viime viikolla. Daily Mailin mukaan Kreikan poliisi epäilee niinkin monen kuin kymmenen lapsen joutuneen järjestäytyneiden romaniliigojen ihmiskaupan uhreiksi.

UK_10_lasta_loydetty_romanileirilta_2

Lasten salakuljetus ja laiton adoptointi ovat yhä yleisempiä Kreikassa, ja romaniliigoja on syytetty satojen lasten salakuljetuksesta eri maista. Lasten saavuttua maahan heitä hyödynnetään kerjäämiseen, ryöstämiseen ja varastamiseen osana kansainvälistä rikollisverkostoa, jota organisoivat rikollispomot. Niinkin nuoret kuin 10-vuotiaat pojat ja tytöt voivat ansaita jopa 2 000 euroa rikollistoiminnalla. Voitot eivät päädy lapsille vaan ylemmille henkilöille verkostossa. Noin 200 lapsen epäillään olevan osa rikollisverkostoa, ja iso osa rahoista luultavasti salakuljetetaan takaisin Romaniaan omaisuuden hankkimiseksi.

Tällaisen “perheverkoston” toiminnan yksityiskohdat tulivat ilmi viime vuonna oikeudenkäynnissä kahta rikollista romania, Remus Stoiania ja Palos Constantinea vastaan. Sekä Stoian että Constantine tuomittiin kansainvälisen rikollisverkoston johtamisesta ja organisoinnista. Verkosto oli kuljettanut alaikäisiä lapsia muun muassa Ranskasta erilaisiin rikollisiin tarkoituksiin. Molemmat miehet toimivat Saint Denisin laittomalta romanileiriltä käsin, joka sijaitsee Pariisin ulkopuolella. Tuolta leiriltä operoitiin lasten salakuljetus Ranskan, Englannin ja Romanian välillä.

UK_10_lasta_loydetty_romanileirilta_3

Eräs esitetyistä todisteista on nauhoitettu puhelinkeskustelu, jolla Stoian ja Constantine keskustelivat toimintansa yksityiskohdista. Lapsia kuljetettiin muiden kohteiden lisäksi kuuluisiin turistikohteisiin varastamaan, ja jokaisen lapsen piti ansaita noin 3 000 euroa kuukaudessa. Lapsia kuljetettiin joukkoon eri maita ja kaupunkeja siinä pelossa, että joku paljastaisi toiminnan.

Ranskan poliisi sanoi oikeudenkäynnin jälkeen tämän olevan vain yksi monista samankaltaisista verkostoista, joita toimii kaupungeissa kuten Pariisi.

 

Lähteet: Nordfront.se, Mirror Online, Daily Mail