Koti Uutisia Sionismi Kurdit ja Saudi-Arabian liittolaiset liehittelevät Irakin vaalien voittajaa

Kurdit ja Saudi-Arabian liittolaiset liehittelevät Irakin vaalien voittajaa

0
Muqtada al-Sadr.

Kuten uutisoimme hiljattain, Irakin kevään vaaleissa menestyi shiialainen uskonoppinut Muqtada al-Sadr. Sionismin vastustajat ovat suhtautuneet al-Sadriin epäilevästi, sillä tämä tunnetaan Syyrian ja Iranin hallitusten vihollisena.

Israelin kanssa liittoutuneet sunni-islamistit ja kurdit ovat päättäneet ottaa al-Sadrin voitosta hyödyn irti, uutisoi Al-Monitor. Julkaisun mukaan sunni-islamistit ja kurdit kiirehtivät al-Sadrin puheille varmistaakseen edustajiensa pääsyn Irakin seuraavaan hallitukseen.

Sunni-islamistit yrittivät vakuuttaa al-Sadrin siitä, etteivät he toimi ainoastaan ääri-islamistidiktatuuri Saudi-Arabian viidentenä kolonnana Irakissa. Kurdit puolestaan ovat huolissaan separatistisen hankkeensa tulevaisuudesta.

Kurditerroristit ovat yrittäneet Israelin ja Yhdysvaltojen tuella rikkoa muun muassa Syyriaa, Irania ja Irakia pienemmiksi heimovaltioiksi oman “kurdivaltionsa” saavuttamiseksi. Irakin varapresidentti Nuri al-Maliki kutsui kurdien hanketta viime syksynä “toisen Israelin” havitteluksi.

Lähde: Al-Monitor