Koti Uutisia Kurdit hyökkäsivät kristittyjen kylään Syyriassa

Kurdit hyökkäsivät kristittyjen kylään Syyriassa

0

Kurdit ovat osa lännen tukemaa ja aseistamaa “rauhallista oppositiota” presidentti Assadia vastaan. Myös Suomen mediassa on raportoitu kurdien “urheudesta”.

UK_kurdien_hyokkays

Tammikuun 11. päivä sotilasjoukko kurdien kommunistisesta YPG-järjestöstä ajoi tarkastuspisteelle Kamishlin assyrialaisessa kristityssä kylässä. He vaativat tarkastuspisteellä, että pari viikkoa sitten naapuruston kolmoispommituksen jälkeen pystytetyt esteet poistettaisiin.

Kristityt kieltäytyivät ja kurdit vastasivat avaamalla tulen. He osuivat vartija Gabriel Henry Davidia päähän, mikä tappoi hänet välittömästi. Tätä seurasi usean tunnin mittainen tulitaistelu kristittyjen ja kurdien välillä. Taistelun laantuessa ainakin kuusi kurdia oli kuollut.

Vaikkei kukaan ilmoittautunut iskun tekijäksi, paikalliset uskoivat sen olevan kurdien tekoja. Pommitukset eivät olleet Isisin tapaan itsemurhapommituksia, vaan esimerkiksi yhdessä tapauksessa oli jätetty räjähteillä täytetty laukku ravintolaan.

Paikalliset ovat peloissaan siitä, että kurdit yrittävät ajaa kaikki kristityt alueelta. On huomionarvoista, että “rauhalliseen oppositioon” kuuluu Kurdistanin työväenpuolue, jonka aseellinen siipi YPG on. Kurdistanin työväenpuolue on muun muassa entisen Neuvostoliiton rahoittama terroristijärjestö.

Lähde: Hot Air