Koti Uutisia Kunnian päivä Unkarissa

Kunnian päivä Unkarissa

0

MNA:n (Unkarin Kansallinen Etulinja) johtajiston ohjetta noudattaen yhtenäistä maanlaajuista Kunnian päivä -tapahtumaa ei järjestetty, vaan järjestön paikalliset ryhmät pitivät omia tapahtumiaan ympäri maata. 11.2. järjestettiin eri puolilla Unkaria kaiken kaikkiaan 20 Kunnian päivään liittyvää tapahtumaa.

Day of Honorilla muistetaan unkarilaisten sotilaiden ja Waffen-SS-vapaaehtoisten, saksalaisten ja muiden maiden sotilaiden läpimurtoyritystä etenevien neuvostojoukkojen läpi Budapestissa 11.2.1945. Läpimurrossa sai surmansa tuhansia sotilaita ja unkarilaisia siviilejä.

MNA on eräitä ainoita järjestöjä Unkarissa, joka haluaa toiminnallaan muistaa läpimurtoyrityksessä kaatuneita ja siitä selvinneitä sotilaita.

Järjestön Budapestin-ryhmä sai tehtäväkseen muistotapahtuman ja vetäytymisreittiä kulkeneen vaelluksen järjestämisen. Vaelluksen pituus oli arviolta 40 kilometriä, ja siihen osallistui ulkomaisia vieraita Ruotsista ja Liettuasta.

Ruotsin Vastarintaliikkeestä osallistui tapahtumaan Niklas Frost, jonka haastattelun tapahtumasta Kansallinen Vastarinta tulee julkaisemaan lähipäivinä.

Kuvia tapahtumasta:

 

Aiheesta muualla:

http://www.jovonk.info/2012/02/14/becsulet-napja-2012-budapest