Koti Uutisia Kotimaa Kunnat haluaisivat pakolaisia kiintiöiden ylitse

Kunnat haluaisivat pakolaisia kiintiöiden ylitse

11

Valtion rahalla painostaminen on osunut “oikeaan” paikkaan. Ensi vuoden kiintiöpakolaisten määrä on koko Suomessa 750. Tämän hetken tiedon mukaan kunnat olisivat valmiita ottamaan 1 078 pakolaista.

Katja Vänskä-Rajala työ- ja elinkeinoministeriöstä on sitä mieltä, että pakolaisten ottaminen vuoden 2015 kriisin aikana jätti kunnille positiivisen kuvan. Vänskä-Rajalan mielestä kiintiöpakolaiset pitäisi jakaa tasaisesti ympäri maakuntia. Jatkossa kiintiöpakolaisia olisi tarkoitus sijoittaa vähemmän alueille, joille jää runsaasti turvapaikanhakijoita.

Kunta saa vuosittain yli 7-vuotiaasta kiintiöpakolaisesta 2 300 euroa. Alle 7-vuotiaista kunnalle tulee 6 845 euroa vuodessa neljän vuoden ajan. Valtio korvaa myös muita aiheutuneita kuluja.

Suomen kansalle ja taloudelle pakolaiset eivät kuitenkaan aiheuta voittoa. Kunnat maksavat valtiolle veroja ja saavat näistä verotuloista “hyvitystä” otetuista kiintiöpakolaisista. Kansa taas kärsii uusista rikosten muodoista ja “kulttuurien kohtaamisesta”.

Lähde: Yle

Lue myös: Vastarintaliikkeen kanta joukkomaahanmuuttoon

11 KOMMENTIT

 1. Eli oikeammin kuntien päättäjät on koukutettu rahalla ottamaan maahantunkeutujia kuntaansa, todennäköinen ukaasi off the records on ollut kunnan talouteen huonontavasti liittyvä.
  Näin se homma toimii, kun kuntiakin johtavat muut kuin kuntalaiset.

  • Näinhän se on. Heti 2015 loppuvuodesta alkoi näkyä julkisuudessa noita laskelmia, mitä kunnat “tienaavat” valtionapuina kustakin asutetusta vapaamatkustajasta… “Hei, mehän tienataan tällä!”

 2. Nyt olisi valveutuneiden kuntalaisten aika, ellei jopa velvollisuus käydä kuntapäättäjien kotiovella kertomassa kansalaispalautteensa.
  Itse kävin, en tosin kotiovella, mutta silmätysten kertomassa, että mikäli nyt kuntaan kärrätyistä yksikin tekee, jonkin rikollisen teon minun läheiselleni, tai sukulaiselleni, niin teen saman kymmenkertaisena hänen perheenjäsenelleen…iästä ja sukupuolesta välittämättä…

  Kunnallispampun ilme oli ihan näkemisen arvoinen 😀 (näin meillä Pohjanmaalla)

 3. Joku persaukinen “korpipikkukunta” voi ottaa suurenkin määrän pakolaisia ja esittää olevansa “Suomen suvaitsevaisin kunta”, koska hyvin nopeasti pakolaiset häipyvät suurimpiin asutuskeskuksiin ja suremaan jää vain pari suvakkiämmää.
  Kaikki maahanmuuton ongelmat kasaantuvat lopulta suurimpiin kaupunkeihin.

 4. Siis kysymys on rahan siirtämisestä vasemmasta taskusta oikeaan taskuun ja samalla siitä kuoritaan kermat päältä. Rahaa ei siis tule mistään lisää vaan se vähenee.

  • Kunnallispäättäjät tuijottavat sokeasti VAIN valtionosuuksia….”hei eihän se ole keltään pois, kun valtio kustantaa”

 5. Jännä silti kuinka kuulee päivittäin suomalaisten suusta, että ei tarvita yhtään enempää… kansanpettureille raha menee perheen ja kansan edelle, kohtalonne olette valinneet.

 6. Tyhmyydestä sakotetaan. Kuntien päättäjien aivopierut on kuin hölmöläisten peiton jatkamista. Eikö ne ymmärrä että “valtion raha” tulee veronmaksajilta. Siis kuntalaisilta itseltään. Näin jokainen kuntalainen joutuu kärsimään siitä kun kuntien päättäjät ottavat loisia kuntaan.

  Kustannusten vuoksi ei kuntiin haluta työttömiä eikä työkyvyttömiä ihmisiä. Mutta matuja kyllä hyysätään. Ja oikein hehkutetaan miten “valtio maksaa” niiden kulut.

 7. Siis politikot unohtavat ettei ole valtion maksamaa rahaa yhtä vähän kuin kunnan maksamaa rahaa. Kaikki julkisen talouden raha tulee veronmaksajilta ja raja se on kamelinkin selkärangalla.

 8. Kannatan, mikäli pakolaiset ovat Etelä-Afrikan buureja. Muussa tapauksessa vastustan jyrkästi koko rikastusta ja vaadin kiintiön nollaamista.

Comments are closed.