Koti Uutisia Kumisaappaat tulkittiin “natsipropagandaksi”

Kumisaappaat tulkittiin “natsipropagandaksi”

3

Australialaista vaatemerkki Seediä on syytetty Facebookin mainoskampanjan seurauksena “natsipropagandan” levittämisestä. Yrityksen edustajan mukaan kyse on tulkinnallisesta erehdyksestä.

UK_saappaat_tulkittiin_natsipropagandaksi

Yrityksen Facebook-sivulla julkaistu kuva esittää kumisaappaita Seedin lastenmallistosta. Saappaat oli aseteltu tavalla, joka muistuttaa vasemmalle käännettyä hakaristiä. Kuva herätti vahvoja tunteita joissakin huolestuneissa ihmisissä, joiden mielestä asetelma muistutti kansallissosialistista hakaristiä, jota käytettiin Kolmannen valtakunnan Saksassa.

Australialaissivusto news.com.au kertoo, ettei yritys ryhtynyt ensin mihinkään toimenpiteisiin useista valituksista huolimatta. Kuva kuitenkin katosi sen jälkeen, kun sivusto otti yhteyttä yritykseen.

Seedin johtaja Denise Haughley kertoi uutissivustolle, että hänestä oli valitettavaa, että kuva oli tulkittu joksikin muuksi kuin neljäksi värikkääksi saappaaksi. “Haluaisimme sanoa, ettei kuvan ollut tarkoitus olla loukkaava, ja pyydämme vilpittömästi anteeksi, mikäli se on herättänyt pahastusta”, Haughley totesi.

Israel National News -lehden mielestä mainoskampanjan lanseerauspäivä on silmiinpistävä. Näin siksi, koska kampanjan aloitus sattui samalle viikolle kuin vainojen uhrien muistopäivä. Kyseisenä päivänä valkoisia kehotetaan suremaan kuutta miljoonaa juutalaista, joiden sanotaan tulleen surmatuiksi toisen maailmansodan aikana.

 

Nordfront.se

3 KOMMENTIT

  1. Tämä rupeaa käymään jo hauskaksi. Olisiko minunkin pitänyt mainita SPR-kirpputorin henkilöstölle, että teillä on hakaristin mallinen vaaterekki/naulakko?

    Tai vaihtoehtoisesti kertoa jollekin, että erään julkisen rakennuksen käytävällä olevat tietokone-penkki-pöytä yhdistelmät näyttävät ylhäältä päin hakaristilta?

  2. Muistakaahan täytellä näistä bongatuista hakaristimuodostelmista rasismikarttaan (http://www.vastarinta.com/jyvaskylan-adventtiseurakunta-puuttui-rasismiin/) tietoja, niin voidaan estää “vahvoja tunteita” heräämästä… Ehkä naurettavinta taas pitkästä aikaa. Myös jotkin lattiakaivojen kannet näyttävät uhkaavasti hakaristiltä. Ja tiukkaa voi tehdä museokierrokset tms. ympäri maailmaa, kun tuo kyseinen symboli on kuitenkin ollut suosiossa aika monta vuosisataa/-tuhatta.

  3. Rasistiset natsikumisaappaat! Ne tulee kieltää, koska ne loukkaavat kaikkia toisen maailmansodan natsien uhreiksi joutuneita! Tällaisella toiminnalla halutaan uudelleenelvyttää kansallissosialismin nousua!

Comments are closed.