Koti Uutisia Kultaista aamunkoittoa estettiin auttamasta palonsammutuksessa

Kultaista aamunkoittoa estettiin auttamasta palonsammutuksessa

5

Mellakkapoliisi esti Kreikassa sataa Kultaisen aamunkoiton aktivistia ottamasta osaa maastopalon sammutustöihin, vaikka pelastustyöntekijöistä oli pulaa ja paikallisväestö tarvitsi aktivistien apua pelastaakseen kotinsa liekkien alta.

UK_Kultainen_aamunkoitto_maastopalo

Sata kreikkalaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen aktivistia kokoontui viikonloppuna auttaakseen sammuttamaan suuren tulipalon Markopoulon alueella Attikassa. Aktivistit olivat varustautuneet sammutustyöhön hyvin, ja heillä oli myös aiempaa kokemusta tämänkaltaisista pelastusoperaatioista.

Aktivistit olivat keskustelleet paikan päällä pelastustyöntekijöiden kanssa ja suunnitelleet, kuinka he auttaisivat pelastamaan talot, jotka olivat vaarassa tuhoutua tulen alla. Kreikan hallitus ei kuitenkaan hyväksynyt suunnitelmaa, sillä yhtäkkiä paikalle saapui useita poliisipartioita. Poliisit estivät mellakkavarustein ja autoin aktivisteja menemästä tulipalon koettelemille alueille.

Alueella olleet asukkaat, jotka olivat jo nähneet kotiensa tuhoutuvan palossa, pyysivät useiden tuntien ajan poliisia päästämään Kultaisen aamunkoiton aktivistit paikalle auttamaan sammutustyössä.

Markopoulon palo oli valtaisa: pelastustyöhön osallistui 50 paloautoa ja sata palomiestä. Epätoivoisten talojen omistajien on kerrottu juosseen alueella ympäriinsä kantaen vesisankoja ja yrittäen sammuttaa mittavaa maastopaloa.

 

Lähteet: Nordfront, Golden Dawn International Newsroom

5 KOMMENTIT

  1. Vähän sama juttu kuin Suomessa. SDP kurjistaa kansaa ja kurjistetut äänestäjät äänestää lupauksien mukaan. SDP:n kannatus riippuu oleellisesti kuinka huonosti kansalla menee. Noh, nyt kai haluttiin, että talonsa menettäneet hakee “turvaa” nykyisiltä hallituspuolueilta. Sitten takki käännetään kansaa vastaan…
    Joku tuli lomalta ja oli lihonnut 10 kiloa jo naamasta. Kysymys kuuluu – kuka?.

  2. Ei näin… kauas on menty siitä, kun naapurin auttaminen kuului jokaisen kansalaisen velvollisuuksiin, Kreikassa tämä nähtävästi on nyt sitten osalta jopa kiellettyä. “Some men just want to watch the world burn.”

  3. Fasistit yrittivät hakea sympatiapisteitä auttamalla apua tarvitsevia! Onneksi laillinen hallitus esti tällaisen vihan levittämisen. Eiku….

  4. Jos järjestelmä ei ole kansallismielinen, se on kansanvastainen. Kreikan hallitus ilmeisesti mieluummin tapattaa kansalaisiaan tulipaloissa kuin tukee kansallismielisyyttä ja kansan hyvinvointia. Onko kansaansa tapattavalla poliitikolla enää itselläkään oikeutta elää?

  5. “Poliisi esti äärioikeiston rasistisen vihaiskun tulipaloa vastaan!”

Comments are closed.