Koti Uutisia Kultaisen aamunkoiton vuosittainen marssi tammikuun lopussa

Kultaisen aamunkoiton vuosittainen marssi tammikuun lopussa

3

Kultainen aamunkoitto järjestää jälleen vuosittaisen IMIA-marssin tammikuun lopussa. Marssi on yksi Euroopan suurimmista kansallismielisistä tapahtumista.

UK_KA_ravakka_puhe

Ateenassa järjestettävä vuotuinen IMIA on Euroopan suurimpia kansallismielisiä tapahtumia. Radikaaleja kansallismielisiä ympäri Eurooppaa kokoontuu tapahtumaan kunnioittamaan Imia-saarella vuonna 1996 kuolleiden kreikkalaisupseerien muistoa. Marssille on osallistunut kerralla kymmeniätuhansia ihmisiä.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui myös Vastarintaliikkeen aktivisteja Suomesta. “Voin lämpimästi suositella lukijoitammekin matkustamaan paikalle näkemään ja kokemaan sen tunteen, joka tapahtumasta välittyy”, kirjoitti tapahtumaan osallistunut suomalaisaktivisti. Voit lukea koko matkakertomuksen ja katsoa kuvia viime vuodelta artikkelista “Matkakertomus Kreikan Imia-marssilta”.

Tänä vuonna IMIA järjestetään lauantaina tammikuun 30. päivä. Alla on esillä tapahtuman mainosvideo.

 

3 KOMMENTIT

 1. Kun näin tämän niin päätin lähteä ensimmäistä kertaa elämässäni Kreikkaan.

  Lisäksi aion lähteä eestiläisten ystävieni kanssa 1.5.2016 Borlängeen, Ruotsiin, jossa Nordfront järjestää mielenosoituksen tällöin.

  Lopettelin eilen illalla Mika Waltarin kirjan “Suuri illusioni”. Siinä on tällainen kohta lopussa (kirja on kirjoitettu vuonna 1928):

  “Tunsin ihmetteleväni, koska ilmestyisi se lippu, se aate, jonka ympärille nuoruus keräytyisi. Sen täytyi tulla, sen tunsin – se oli vain ajankysymys. Sen täytyi purkautua tuhansien, satojen tuhansien, miljoonien yhteisestä kaipauksesta, yhteisestä hapuilusta irti kaikesta, mikä on sairasta, turmeltunutta ja heikkoa.”

  Lippu ! Aate!

  Syvimmänkin pimeyden keskellä palaa ikuinen liekki, sitä eivät turmeltuneet, huoraavat maamme johtajat ole kyenneet sammuttamaan!

  • Viime vuonna paikanpäällä olleena voin kertoa, että et varmasti tule pettymään kokemuksesta!

   …ja me muuten varmaan sitten nähdään Borlängessä 😉

   • Kreikan lippuja jo haetaan netistä…

    Ja varmasti tavataan Borlängessä!

    Vuosi 2016 alkaa näyttämään aina vain paremmalta.

Comments are closed.