Koti Uutisia Kultaisen aamunkoiton puoluetuki lakkautetaan – ruoanjakelu jatkuu

Kultaisen aamunkoiton puoluetuki lakkautetaan – ruoanjakelu jatkuu

1

Keskiviikkona Kreikan poliittiset puolueet äänestivät Kultaiselle aamunkoitolle myönnettävän valtiollisen tuen lakkauttamisen puolesta, mikä voi uhata kansallismielisen puolueen ruoanjakelua vähäosaisille kreikkalaisille. Puolueen edustajien mukaan sosiaaliset aktiviteetit kuitenkin jatkuvat.

Kultainen aamunkoitto jakamassa ruokaa avun tarpeessa oleville kreikkalaisille.
Kultainen aamunkoitto jakamassa ruokaa avun tarpeessa oleville kreikkalaisille.

Kreikan parlamentti äänesti keskiviikkona äänin 241–26 Kultaiselle aamunkoitolle myönnettävän valtiollisen tuen lakkauttamisen puolesta. Syynä tähän on se, että useita puolueen johtohahmoja syytetään “rikollisjärjestön” johtamisesta. Väitteitä asekätköistä tai taloudellisista väärinkäytöksistä ei ole kuitenkaan edelleenkään voitu näyttää toteen, eikä yhtäkään pidätetyistä jäsenistä ole tuomittu rikoksista. Kultainen aamunkoitto pitää syytteitä ja päätöstä puoluetuen lakkauttamisesta “perustuslain vastaisina”.

Kreikan sisäministeri Yiannis Michelakis oli yksi Kultaisen aamunkoiton ajojahdin lietsojista. Hän käyttää nyt tuolloisia perusteluja argumenttina puolueen valtiontuen lakkauttamiselle. Hänen mukaansa “hallituksesta on ennenkuulumatonta, että Kreikan valtio ja veronmaksajat rahoittaisivat puoluetta, joka yhdistetään väkivaltaan ja rikolliseen toimintaan ja joka yrittää peittää todellisen luonteensa demokratian verhoon”.

Kultainen aamunkoitto on aikaisemmin käyttänyt varat suurelta osin rahoittaakseen ruoanjakelua ja muuta sosiaalista toimintaa, jolla autetaan korruptoituneen Kreikan hallinnon toimista kärsineitä vähäosaisia kansalaisia. Hallitus, johon myös Michelakis kuuluu, on yrittänyt vaikeuttaa tätä hyväntekeväisyyttä uudella “rasisminvastaisella” lailla, joka kieltää ruoanjakelun ainoastaan kreikkalaisille.

Kiellosta ja uudesta laista huolimatta ruoan jakaminen on jatkunut; esimerkiksi keskiviikkona puolue keräsi ruokatarvikkeita, jotka jaetaan kreikkalaisille viikonlopun aikana.

Evangelos Karakostas kirjoittaa Kultaisen aamunkoiton kotisivulla, että puolueen “työ tulee jatkumaan kaikesta huolimatta kuten aikaisempinakin vuosina, ilman valtiollista apua”. Hän toteaa myös, että “liikkeen sosiaalinen toiminta jatkuu, kiitos vapaaehtoisten kreikkalaisnationalistien, jotka rakastavat Kreikan kansaa”.

 

Lähteet: Nordfront.se, Greek Reporter, Kultainen aamunkoitto

1 KOMMENTTI

  1. Juridista kotimaataan (heidän oikea kotimaa on aivan toisaalla) inhoavilta sionisteilta jälleen säälittävä yritys tuhota kansallismielistä liikettä. Vaikka sionistien valta ja maailmankuva perustuukin täysin rahalle, on heiltä typerää luulla, että niin olisi myös laita kansallismielisten kohdalla. Taistelu jatkuu!

Comments are closed.