Koti Uutisia Kultaisen aamunkoiton oikeudenkäynti lykkääntyi jälleen

Kultaisen aamunkoiton oikeudenkäynti lykkääntyi jälleen

0

UK_goldendawn

Huhtikuussa Kreikassa oli määrä aloittaa suuri oikeudenkäynti Kultainen aamunkoitto -puoluetta vastaan. Tuolloin oikeus kuitenkin päätti siirtää käsittelyn toukokuun alkuun. Uusi päivämäärä oikeudenkäynnille oli toukokuun 7. päivä. Torstaina oikeudenkäyntiä päätettiin jälleen lykätä, ja seuraava yritys tulee olemaan ensi viikon tiistaina.

Kyseessä on kaikin puolin poikkeuksellinen oikeudenkäynti. Siinä syytetään maan kolmanneksi suurinta puoluetta ja merkittävintä oppositiotoimijaa “rikollisjärjestöksi” ja lisäksi sen jopa väitetään olevan vastuussa murhasta. Kyseessä on Kreikan suurin oikeudenkäynti 40 vuoteen ja sitä pidetään järjestelmän yrityksenä hiljentää kansallismielinen oppositio.

Oikeudenkäynti juontaa juurensa puolentoista vuoden takaisiin tapahtumiin, jolloin useita puolueen jäseniä vangittiin tekaistuilla syytteillä. Tuolloin äärivasemmistolainen rap-muusikko Pavlos “Killah P” Fyssas kuoli katutappelussa kansallismielisiä vastaan. Media ja oikeuslaitos väittivät, että Kultainen aamunkoitto olisi “tehnyt murhan”, mutta myöhemmin selvisi, että henkilö, joka puukotti räppärin, ei edes ollut puolueen jäsen.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Daily Stormer

1 KOMMENTTI