Koti Uutisia Ulkomaat Kultaisen aamunkoiton kansanedustaja kehotti armeijaa pidättämään petturihallituksen – etsintäkuulutettu itse “petturuudesta”

Kultaisen aamunkoiton kansanedustaja kehotti armeijaa pidättämään petturihallituksen – etsintäkuulutettu itse “petturuudesta”

4

Kreikan parlamentissa äänestettiin perjantaina epäluottamuslauseesta maan vasemmistohallitusta kohtaan. Tuolloin Kultaisen aamunkoiton kansanedustaja Konstantinos Barbarousis käytti puheenvuoronsa muutaman valitun sanan sanomiseen:

– Kehotan nyt tämän maan sotilaallista johtoa täyttämään velvollisuutensa: pidättämään pääministeri Aléxis Tsíprasin, puolustusministeri Pános Kamménosin ja presidentti Prokópis Pavlópoulosin tämän petturuuden estämiseksi, Barbarousis sanoi ennen kuin eduskunnan puhemies saattoi hänet ulos parlamentista.
Puhemies ajoi myös kaikki muut Kultaisen aamunkoiton edustajat salista ulos sillä perusteella, että yksi puolueen poliitikoista kehotti juuri tekemään vallankumouksen. Barbarousis on puheensa jälkeen ollut pakotettu menemään maan alle. Viranomaiset etsivät häntä parhaillaan ja selvittävät, voidaanko Barbarousisin petturuuden vastainen lausunto tulkita petturuudeksi Kreikan valtiota kohtaan. Kultaisen aamunkoiton on puolestaan pakko erottaa Barbarousis eduskuntaryhmästä sen välttämiseksi, että puolueeseen kohdistuva juridinen paine lisääntyisi entisestään.

Epäluottamusäänestys järjestettiin konservatiivipuolue Uuden demokratian aloitteesta, sillä Kreikka on matkalla kohti sopimusta entisen jugoslavialaisen tasavallan Makedonian kanssa (FYROM). Kreikka on aiemmin vastustanut sitä, että naapurimaa käyttää Makedonia-nimeä; antiikin aikainen Makedonia sijaitsi pääasiassa tämän päivän Kreikan alueella ja sen lasketaan kuuluvan kreikkalaiseen kulttuuriympäristöön. Tähän moderni Makedonian valtio ei puolestaan kuulu.

Nykyisen Kreikan vasemmistohallituksen asenne kysymykseen on kuitenkin kompromissintahtoisempi, ja sopimusneuvottelut naapurimaan kanssa aloitettiin viime viikolla. Tämä tarkoittaa sitä, että valtion nimi saattaa pian muuttua Pohjois-Makedonian tasavallaksi. Kompromisseja täyteen pakattu sopimus on kohdannut vastarintaa sekä kreikkalaisnationalisteilta että makedonialaisilta kansallismielisiltä, ja Makedonian presidentti on kommentoinut kieltäytyvänsä allekirjoittamasta sopimusta.
Kreikassa eräs tiedottaja pidätettiin hänen lehtensä julkaistua artikkelin, jossa kehotettiin sopimuksen takana olevien kreikkalaispoliitikkojen ampumiseen. Sopimuksen kohtaamasta vastarinnasta huolimatta on ilmeistä, että vaikutusvaltaiset tahot tukevat sitä. Niin Nato kuin EU ovat ilmaisseet suhtautuvansa siihen positiivisesti, sillä sopimus edellyttää Kreikan luopumista veto-oikeudestaan vastaan Makedonian hakemusta liittyä EU:hun ja Natoon.
Lähteet: Nordfront, Al Jazeera

4 KOMMENTIT

  1. Kehotan nyt tämän maan sotilaallista johtoa täyttämään velvollisuutensa: pidättämään pääministeri Juha Jihad Sipilän, valtiovarainministeri Petturi Urpon ja presidentti Sauli Niinistön tämän petturuuden estämiseksi. 🙂 Harmi vaan että maamme sotilaallinen johto on täynnä maanpettureita.

    • Jep, puolustusvoimien “uudistuksissa” on siivottu liian patrioottiset pois komnetoketjuista.
      Ei nouse enää porua edes siitä, että suomen maaperällä liikkuu viraan vallan sotilaskalustoa vapaasti “harjoituksissa”.

  2. Missä ovat everstit Georgios Papadopoulos ja Stylianos Pattakos nyt kun heitä taas tarvittaisiin..?

  3. Hienoa! Kreikassa puoli miljoonaa kansallismielistä lähti kaduille vastustaan roistohallituksen toimia, ennenkin nähty erittäin massiivisia mielenosoituksia kansallissosialistipuolue Kultaiselta Aamunkoitolta, suuri osa Kreikkalaisista kannattaa heitä. Samaa tullaan näkemään ympäri Eurooppaa. Tulevaisuus on meidän!

Comments are closed.