Koti Uutisia Kultaisen aamunkoiton edustajaa ei onnistuttu häätämään parlamentin istunnosta

Kultaisen aamunkoiton edustajaa ei onnistuttu häätämään parlamentin istunnosta

0

UK_Kreikan_parlamentti

Kreikan parlamentissa keskusteltiin viime sunnuntaina tulevasta eläkeuudistuksesta. Väittely jouduttiin kuitenkin keskeyttämään tunnin ajaksi. Kultaisen aamunkoiton Yannis Lagosia oli vaadittu lähtemään salista, mutta hän ei tähän vaatimukseen taipunut.

Ympäristöministeri Panos Skourletis aloitti väittämällä, että Kultainen aamunkoitto “ajaa ihmisiä kaasukammioihin”. Hän väitti niin ikään, että puolue on sekaantunut murhiin. Tämä väite sai Lagosin ja muut puolueen edustajat protestoimaan ja vastaamaan syyttämällä puolestaan muita puolueita rikoksista.

Lagos ei suostunut puhemiehen vaatimukseen poistua istuntosalista, ja paikalle kutsuttiin poliisi viemään Lagos väkisin pois. Hänen puoluetoverinsa kuitenkin asettuivat poliisin tielle varmistamaan, ettei Lagosia voisi poistaa salista. Tämän jälkeen sen sijaan muut puolueet päättivät poistua salista tunnin tauolle.

Väittelyä jatkettiin vielä taukoajan jälkeen, mutta Lagosia ei saatu salista pois koko istunnon aikana. Sunnuntain tapahtumista kehkeytyi näin Kultaiselle aamunkoitolle symbolinen voitto.

Lagosia on kuitenkin nyt kielletty astumasta parlamenttiin 15 päivään, ja hänen puolueensa on valittanut asiasta. Epäselvää kuitenkin on, onko valitusta hyväksytty.

 

Lagos on tullut jo aiemmin tunnetuksi siitä, ettei hän kumarra järjestelmäuskollisille poliisivoimille:

Lähde: Nordfront.se