Koti Uutisia Kultainen aamunkoitto valmistautuu vaaleihin

Kultainen aamunkoitto valmistautuu vaaleihin

2

UK_goldendawn1

Kreikassa järjestetään vaalit 25. päivä tätä kuuta, ja nationalistipuolue Kultainen aamunkoitto kampanjoi nyt vankilasta käsin, jossa muiden muassa puoluejohtaja Nikolaos Michaloliakos istuu ilman mitään todisteita. Ruotsalainen SVT haastatteli vastikään Michaloliakosin tytärtä. Haastattelussa tytär Ourania Michaloliakos kertoo isänsä tilanteesta ja Kultaisen aamunkoiton poliittisista päämääristä. “Hän on Kultaisen aamunkoiton tärkein mies. Hän on johtaja ja hän on kaikki”, Ourania Michaloliakos kertoo.

Nikolaos Michaloliakos on tällä hetkellä telkien takana syytettynä rikollisjärjestön johtamisesta. Syytteelle ei kuitenkaan ole todisteita. Kreikan hallitus on vanginnut suuren osan Kultaisen aamunkoiton puoluejohdosta yrittäessään murskata maan kansallismielisen opposition.

Mielipidemittausten mukaan puolueen kannatus on toiseksi suurinta heti äärivasemmistolaispuolue Syrizan jälkeen. Kaksi puolueen keskeisintä päämäärää ovat joukkomaahanmuuton pysäyttäminen Kreikkaan ja maan poliittisen järjestelmän muuttaminen terveemmäksi. Puolue on tehnyt selväksi haluavansa vahvan johtajan, joka kantaa henkilökohtaisen vastuun kansan hyvinvoinnista.

“Antiikin Kreikan demokratia tarkoitti yksinhallintoa. Kansalla oli oikeus äänestää, mutta yksi henkilö teki itse suuret ratkaisut. Hän nauttii luonnollisesti kansan luottamusta ja kuuntelee tämän tarpeita”, selittää Ourania Michaloliakos. Hän lisää, että Kreikan parlamentti puolitettaisiin 300 edustajasta 150:een: “Nyt meillä on 300 parlamentaarikkoa. Puolet otettakoon pois, he vain istuvat saaden palkkaa kuitenkaan tekemättä mitään”, kommentoi puoluejohtajan tytär nykyhallintoa. Puolue ilmoittaa haluavansa täydentää autoritääristä johtajuutta enemmillä kansanäänestyksillä tärkeistä kysymyksistä.

Ourania Michaloliakos lopettaa haastattelun terävään kritiikkiin Kreikan hallitukselle, joka on vanginnut hänen isänsä. “Korruptoitunut hallitus ruoskii häntä ja muita syyttömiä ihmisiä tunkien heidät vankiloihin samaan aikaan, kun talousrikollisten annetaan juosta vapaina”, Ourania Michaloliakos sanoo.

 

Lähteet: Nordfront.se, SVT

Aiheeseen liittyen: Kreikassa vaalit 25. tammikuuta

2 KOMMENTIT

  1. Rehellinen liberaalipuolue joka on kansalaisten asialla eikä korruptoituneiden kansanedustajien ja heidän etujensa asialla. Kannatan heidän periatteita ja toivon puolueen leviävän Euroopan joka maahan estäen pakolaisruton leviävän vaarantaen kansalaisten ja maiden turvallisuuden sekä kehityksen.

Comments are closed.