Koti Uutisia Kultainen aamunkoitto oikeuteen huhtikuussa

Kultainen aamunkoitto oikeuteen huhtikuussa

2

UK_Nikolaos_Michaloliakos_vangittu

Kultaisen aamunkoiton johtaja Nikolaos Michaloliakos sekä useita muita puolueen johtajia ja kansanedustajia joutuu huhtikuussa oikeuteen syytettyinä “rikollisjärjestön johtamisesta”. Yhteensä 70 henkilöä joutuu vastaamaan syytteisiin.

Oikeudenkäynti juontaa juurensa puolentoista vuoden takaisiin tapahtumiin, jolloin useita puolueen jäseniä vangittiin tekaistuilla syytteillä. Tuolloin äärivasemmistolainen rap-muusikko Pavlos “Killah P” Fyssas kuoli katutappelussa kansallismielisiä vastaan. Media ja oikeuslaitos väittivät, että Kultainen aamunkoitto olisi “tehnyt murhan”, mutta myöhemmin selvisi, että henkilö, joka puukotti räppärin, ei edes ollut puolueen jäsen.

Michaloliakos on ollut vangittuna jo 18 kuukautta ilman syytteitä tai todisteita ja nyt syytteidennoston takaraja lähestyy, joten viranomaisten oli päätettävä nostetaanko syytteet vai lasketaanko epäillyt vapaaksi. Syyttämättä jättäminen olisi herättänyt epäluottamusta oikeuslaitosta kohtaan tavallisten kreikkalaisten keskuudessa, sillä puoluetta on mustamaalattu ja sen vaalikampanjointia on häiritty siinä määrin, etteivät viranomaiset todennäköisesti olisi enää voineet jättää syytettä nostamatta.

Vaikka Kultaisen aamunkoiton puoluetuki jäädytettiin ja sen toimintaa pyrittiin rajoittamaan rikollisjärjestöksi leimaamisen varjolla nousi se silti viime vaaleissa Kreikan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Oikeudenkäynti tulee olemaan huhtikuun 20. päivä ja maksimirangaistuksena voi olla jopa 20 vuotta vankeutta.

 

Lähde: Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. ..He voivat tukahduttaa meitä, he voivat vaikka tappaa meidät, mutta emme aio antaa periksi!

Comments are closed.