Koti Uutisia Kultainen aamunkoitto muodostaa Kreikan uuden hallituksen?

Kultainen aamunkoitto muodostaa Kreikan uuden hallituksen?

3
UK_Kasidiaris
Keskellä Kultaisen aamunkoiton Ilias Kasidiaris.

Koska äärivasemmistolainen Syriza-puolue ei ole pääministeri Aléxis Tsíprasin johdolla kyennyt muodostamaan Kreikkaan hallitusta, Uusi demokratia -puolueen on edustajansa, entisen liikenne- ja viestintäministerin Makis Voridisin venäläisomisteiselle Sputnik-verkkomedialle antaman lausunnon mukaan pian pakko myöntyä ehdottamaan tehtävää Kultaiselle aamunkoitolle. Hän ei itsekään usko Uuden demokratian pystyvän muodostamaan uutta hallitusta.

Keskustaoikeistolainen pääoppositiopuolue Uusi demokratia ilmoitti vastikään kieltäytyvänsä muodostamaan hallituskoalitiota Syrizan kanssa, mikäli Syriza voittaisi seuraavat parlamenttivaalit. Näillä näkymin nämä järjestetään 20. syyskuuta.

“Pääministeripuolue Syriza kieltäytyy täysin keskusteluista muodostaa hallituskoalitio. Ilman heidän 118 edustajaansa on käytännössä mahdotonta muodostaa minkäänlaista hallitusta”, Voridis sanoi.

Kreikan presidentti Prokopis Pavlopoulos myönsi perjantaina aamupäivällä maan viralliselle oppositiojohtajalle Vangelis Meimarakisille valtuudet muodostaa uusi hallitus. Meimarakisilla on tähän aikaa kolme päivää. Mikäli hän ei onnistu tehtävässään, Kreikkaan asetetaan holhoojahallitus.

 

Lähteet: Daily Stormer, Sputnik News, Neurope.eu

3 KOMMENTIT

 1. Tässä vaiheessa jokseenkin kaukaista ajatella, että Kultainen aamunkoitto voisi muodostaa hallitusta. Syrizalla näet on vielä vankka kannatus, eivätkä nämä kaksi kykenisi millään suorittamaan hallitusvastuuta yhdessä. Mutta jos hallitus pitäisi muodostaa niin silloin se olisi Kultainen aamunkoitto ja ANEL.

 2. Kultainen aamunkoitto on Kreikan ainoa toivo ja ainoa oikea vaihtoehto. 14/88 !!

  • Samaa paskaa Suomessakin on kuultu Persuista. Mikään ei muutu niin kauan kun rohkeus ei riitä irtautumaan länsimaisesta demokratiasta, vai pitäisikö käyttää oikeampaa ilmaisua, rappiosta.

   Suomenkin kohdalla asiat tulevat menemään jatkuvalla syötöllä alaspäin, eikä siihen auta politiikka tai puolueet, turhat lupaukset ja utopistiset haaveet paremmasta huomisesta. Suomen kohdalla Sveitsin-malli olisi ehkä se ainut, järkevin vaihtoehto, jossa yksi Helsingiksi kutsuttu sontatunkie ei kykenisi tuhota maaseutua omassa eurooppahurmoksessaan.
   Eli pähkinänkuoressa; Suomen tasavalta lakkautetaan, kriittinen infrastruktuuri ja teollisuus kansallistetaan niille maakunnille, joissa ko. härpäkkeet sijaitsevat fyysisesti. Tilalle perustuisi Suomen Maakuntien liittotasavalta, jossa jokaisen maakunnan veto-oikeus pitäisi balanssissa asiat, eikä yksi kaupunkiseutu kykenisi sanomaan mihin ylikansalliseen alistusinstanssiin jokainen maaseudullakin asuva ihminen alistetaan. Sama pätisi armeijaan, jokaisella maakunnalla olisi oma armeijan erikoisosaamisalueensa. Yksikään “maakunnanedustaja” ei saisi penniäkään palkkaa, vaan asuntoedun ja työ olisi kutsumustyö.

   Mutta takaisin case-Kreikkaan. Vaikka sellainen ihme tapahtuisi, että GD kykenisi muodostamaan hallituksen ja alkaisivat suorittaa omaa agendaansa, mitäs veikkaatte, kauanko menisi, että EU olisi huolissaan kehityksestä, USA asettaisi kauppasaartoa ja pakotteita ja jos ei näillä opetuksilla heidän viesti mennyt perille, niin NATO voi aina pommittaa demokratian takaisin.

Comments are closed.