Koti Uutisia Kultainen aamunkoitto kunnioitti vuoden 1996 konfliktissa kuolleiden muistoa

Kultainen aamunkoitto kunnioitti vuoden 1996 konfliktissa kuolleiden muistoa

1

Kultainen aamunkoitto järjesti eilen Ateenassa vuotuisen mielenosoituksen Kreikan ja Turkin välisessä rajakiistassa 1996 kuolleiden sotilaiden muistoksi. Tuhannet kreikkalaiset osallistuivat mielenosoitukseen huolimatta siitä, että poliisi oli kieltänyt suuremmat mielenosoitukset.

UK_imia_2014_1

Mielenosoitus aloitettiin kokoontumalla Imion-monumentin eteen. Mielenosoittajat kantoivat kylttejä kuten “Kreikka kuuluu kreikkalaisille”, “Nationalistit vapaiksi” ja “Isänmaa, kunnia ja Kultainen aamunkoitto”.

Nikos Konstantinos ensimmäisenä puhujana muun muassa kunnioitti kolmea vuoden 1996 konfliktissa kuollutta upseeria ja kahta viime vuoden lopussa murhattua nationalistia, Giorgos Fountoulisia ja Manolis Kapelonisia.

Evangelos Karakostas kertoi vielä lisää konfliktista ja teki selväksi, etteivät Kreikan nationalistit luovuta.

Elias Panagiotaros puhui muun muassa Kreikan maanpetturihallituksista vuodesta 1996 lähtien ja siitä, kuinka puolueista vain Kultainen aamunkoitto kunnioittaa sankareiden muistoa.

Nikos Chrysomallis jatkoi varoittamalla pettureita pysäyttämättömästä kansallisesta kapinasta, joka vyöryy asteittain koko Kreikkaan.

Christos Christou välitti sanoman Kyproksen presidentti Nikos Anastasiadikselle, että on olemassa kyproslaisia nationalisteja, jotka eivät myy kotimaataan eikä tuuli koskaan pyyhkäise kotimaan lippua heidän käsistään.

Stavros Karefyllakis lähetti lämpimät terveiset Kreetalle, jolla Kultainen aamunkoitto on toiseksi suurin puolue.

Elias Kasidiaris puhui siitä, kuinka poliitikot tekevät kaikkensa mustamaalatakseen Kultaista aamunkoittoa ja samaan aikaan raivaavat tietä Kreikan vihollisille kuten Turkille ja Makedonialle.

UK_imia_2014_2

Kun puhujat olivat saaneet äänensä kuuluviin, kuultiin vielä puoluejohtaja Nikolaos Michaloliakosin ääni radiosta. Hän istuu tällä hetkellä Korydallosin vankilassa. Michaloliakos kehotti läsnäolijoita taistelemaan viimeiseen asti.

Ioannis Vouldis pyysi lopuksi kaikkia hiljentymään hetkeksi kaikkien niiden puolesta, jotka ovat kuolleet taisteluissa Kreikan kansan puolesta. Tämän jälkeen laulettiin Kreikan kansallislaulu ja Kultaisen aamunkoiton taisteluhymni.

Katso lähetys paikan päältä: http://new.livestream.com/xa/xrysh-aygh-ekdhlosh-mnhmhs-imia-2014

Lähteet: Nordfront.se, Kultainen aamunkoitto

1 KOMMENTTI

  1. Törkeää, ettei muut puolueet kunnioita isänmaansa puolesta kaatuneita. Tässä se taas nähtiin, Kultainen aamunkoitto onkin ainoa Kreikan asioita ajava puolue.

Comments are closed.