Koti Uutisia Kuljetusalan yrittäjä suojeli omaisuuttaan – syytetään pahoinpitelystä

Kuljetusalan yrittäjä suojeli omaisuuttaan – syytetään pahoinpitelystä

0

Hätäkeskus sai ilmoituksen meneillään olevasta trailerin varkaudesta Tukholmassa, mutta poliisilla ei ollut aikaa saapua paikalle. Jimmy Rosenqvist ja hänen kuljettajansa päättivät kohdata varkaat itse, minkä seurauksena heitä epäillään nyt törkeästä pahoinpitelystä.

Varkaus kuvattiin vastapäätä olevasta ravintolasta. (Kuva: Christian Forsström.)
Varkaus kuvattiin vastapäätä olevasta ravintolasta. (Kuva: Christian Forsström)

Jimmy Rosenqvist kuljetusliike JIMI Åkeri AB:stä sai lauantaina 9. toukokuuta tekstiviestin, jossa kerrottiin kuuden puolalaisista rekoista tulevan miehen murtautuvan hänen pysäköityyn traileriinsa IKEA-tavaratalon luona ja kantavan sieltä tavaraa. Tapahtumia kuvasi samalla Rosenqvistin tuttava, joka soitti hätänumeroon.

Meneillään olevasta rikoksesta huolimatta poliisi katsoi, ettei sen ollut tarpeen saapua paikalle, koska tilanne ei ollut “akuutti”. Rosenqvistin ja hänen kuljettajansa André Lahin oli näin ollen kohdattava varkaat itse.

Paikalla he tapasivat kymmenisen kuljettajaa, joista useat olivat juopuneita. Kun puolalaiset kuljettajat eivät suostuneet palauttamaan varastamiaan tavaroita, kuten paria trailerin tukijalkaa, tilanne äityi tappeluksi. Tällöin paikalle ilmaantui poliisin siviiliauto sekä neljä muuta poliisiajoneuvoa.

“Ajatuksena oli, että yrittäisimme pelästyttää heidät ja saada takaisin tavaramme. Kun tulimme paikalle, siellä oli 10 tai 15 puolalaista kuljettajaa. He olivat ilmeisesti juoneet aika lailla, sillä löysimme useita tyhjiä viinapulloja. He eivät kuitenkaan välittäneet sanomisistamme vaan kohauttivat vain harteitaan. Sitten yksi puolalaisista alkoi uhitella, ja tästä seurasi kunnon nujakka”, kertoi André Lahi kuljetusalan lehti Tidningen Proffsille.

Tämän jälkeen tapaus sai erikoisia käänteitä. Rosenqvist ja Lahi kävivät kuulustelussa, minkä jälkeen heidät päästettiin kotiin. Viikonlopun jälkeen asianajaja kuitenkin ilmoitti heille, että heitä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Rosenqvist oli yhteydessä poliisiin, joka kertoi etsivänsä sekä häntä että Lahia – toistaiseksi epäselväksi jääneestä syystä.

Rosenqvist päätti käväistä Jönköpingin poliisilaitoksella selvittääkseen, mitä oikein on meneillään. Lyhyen vierailun sijaan mies otettiinkin poliisin luona talteen.

Lahi joutui uuteen kuulusteluun muttei kuitenkaan vangituksi. Nyt molempia miehiä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Heillä ei ole kuitenkaan mitään tietoa siitä, mitä tapahtui varkausilmoitukselle, jonka he jättivät poliisille puolalaisista kuljettajista.

“Minussa heräsi omituinen tunne – olin sekä vihainen että peloissani. Kumpikaan meistä ei ole mitään rettelöitsijöitä. Jimmy on kiltein kaveri, jonka tunnen, eikä mikään korsto. Heitä oli lisäksi niin paljon enemmän”, Lahi kertoi.

“Meidät otettiin kiinni, päästettiin vapaaksi ja sitten etsintäkuulutettiin. Käsitykseni oikeusvaltiosta on saanut pahan kolauksen. Eikö ole luvallista puolustaa omaansa?”, Lahi pohti.

 

Lähteet: Nordfront.se, Tidningen Proffs

1 KOMMENTTI

  1. Tässä tarinassa on jotain todella ruotsalaista. Ensinnäkin poliisin tehottomuus ja toiseksi hyysääminen. Toivottavasti ruotsalaiset ymmärtävät, mikä on pielessä ennen kuin tilanne äityy omiaan vastaan.