Koti Uutisia Kotimaa KRP-päällikkö Robin Lardot epäillyksi tietolähdetoimintaa koskevassa esitutkinnassa

KRP-päällikkö Robin Lardot epäillyksi tietolähdetoimintaa koskevassa esitutkinnassa

5

Helsingin poliisin tietolähdetoimintaa koskeva esitutkinta on laajentunut, ja epäillyksi on lisätty keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot. Lardota epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta koskien alaisten valvontaa.

– Kyse on siitä, kuinka pitkälle esimiesten valvontavastuu ulottuu. Olen toiminut virkavastuulla, eikä kyse ole mistään epärehellisyydestä. Olen puuttunut vuonna 2012 tiedossani olleisiin epäkohtiin ohjauksen keinoin, Lardot kommentoi Helsingin Sanomille.

Esitutkinta koskee erityisesti Helsingin huumepoliisia, jonka johtaja Jari Aarnio otettiin kiinni 2013. Aarnio sai Helsingin käräjäoikeudessa huumesyytteistä maksimituomion.

Tietolähdetoiminta tarkoittaa tiedonkeruuta alamaailman yhteyshenkilöiltä. Säännösten mukaan kaikki säännölliset tietolähteet on merkittävä, tietolähteiden tapaaminen edellyttää aina kahta käsittelijää ja tapaamiset täytyy pitää ammatillisina.

Syytteen ovat saaneet silloinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, silloinen Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen ja nykyinen poliisipäällikkö Lasse Aapio, joka erotettiin virastaan. Paatero on kommentoinut asiaa sanomalla, että ison organisaation johtaja vastaa strategiasta eikä hänen tehtävänään ole puuttua operatiivisiin kysymyksiin.

Syytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 14. elokuuta.

Lähde: Helsingin Sanomat

Aiheeseen liittyen:
MV-lehti julkaisi Aarnion oikeudenkäynnin salaiset osat
Poliisijohdon virkarikokset käsitellään käräjäoikeudessa elokuussa

5 KOMMENTIT

  1. Kyseessä on poliittisesti epäluotettavien henkilöiden puhdistaminen poliisin johdosta. Syynä saattaa olla suhtautuminen NATO:on tai vastaavasta.

    • Tai siksi, koska KRP:n päällikkö Robin Lardot, poliisiylijohtaja Mikko Paatero, silloinen Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen ja nykyinen poliisipäällikkö Lasse Aapio, ja entinen Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen ovat epäiltyinä vakavista rikoksista, sekä tietysti Jari Aarnio, joka onkin jo tuomittu vakavista rikoksista. Kyllä Suomen poliisiin voi “luottaa”.🙂

  2. Huvittuneena odotan, koska PolAmk julkaisee taas, jonkinsorttisen barometrin, jossa “kiistattomasti” todistetaan, että 139,78% suomalaisista uskoo Suomen Poliisiin kaikessa…virhemarginaalin ollessa 2%

  3. Huumepoliisi ei puutu anarkistien kasvatukseen ,myyntiin tai käyttöön. Esimerkkejä runsaasti. Eikö laki olekaan kaikille sama! Entäs milloin saadaan lipaisutestit yliopistolle? On se perkele,että normaali duunari saa painaa hihnalla niska limassa selvinpäin ja nämä prohvessorit ynnä heidän pilveä lutkuttavat mädättäjävegaanikancceritransuoppilaansa kehvelöivät pillereissään, eli huumeissaan tätä paskaa mitä lehdestä saa lukea. T epäreilut kylmäks

  4. Helsingin poliisi on suurin rikollisliiga koko Suomessa. Jotkut Helvetin Enkelit ovat pikkutekijöitä Helsingin piirin poliittisen korruptoineiden punikki -poliisien -kerho, joka pitäisi laittaa raudoitettuna Vaasan vankilaan vedelle ja leivälle, jonka jälkeen tämä “korkeanpaikanleiri” kondensoituu lätkäisemään perseeseen postileiman ilman “palautusoikeutta” suoraan Siperian arktiselle alueelle metsähommiin, sillä kuten bolsevikkinen Neuvostoliittokin “järjesti” “uudelleen kasvatusleirejä”, jossa entiset gulakkien pahat tavat “paranivat” sitä enemmän mitä heitä kuoli ja ne jotka jäivät henkiin vain siksi, että aina täytyy joidenkin jäädä kertomaan jälkipolville menneisyyden “menestyksen päivistä” aikana, jolloin valtaa piti eräs Genesseralimus Josif Stalin, joka aloitti kuten nykyiset kommuntipapit Suomen luterilaisessa kansan -kirkossa viroissaan nyt huseeraavat – papin koulussa, mutta tämä varsin karkea mies tunsi enemmän “vetoa” yhteiskunnalliseen toimintaan, johon liittyi erottamattomana osana murhat, ryöstöt ja takavarikot köyhiltä talonpojilta, jolla “parannettiin” heidän ekonomista asemaansa Tsaarin riisto -hallinnon taakan alta, joka oli jo historiaa kuten ne talonpojatkin joiden siemenviljat sivumennen sanoen varsin “yksioikoisesti” vietiin valtion takavarikkoon eli “turvaan kansanvihollisilta” ja kapitalistien sabötööreiltä, jotka ehtimiseen kaivoivat maata uuden rälssin eli bolsevikkisten kommunistien vallankumousjohtajien alta eli kuten eräs George Orwell sen niin nasevasti kiteytti: “Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset!”

Comments are closed.