Koti Uutisia KRP aloittanut massiivisen tutkinnan porilaisen Isis-taistelijan tapauksesta

KRP aloittanut massiivisen tutkinnan porilaisen Isis-taistelijan tapauksesta

2

UK_ISIS_tappaa

21-vuotiaan Satakunnan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskelleen pakistanilaislähtöisen Abu Huraiah Finlandin (taistelijanimi) epäiltiin lähteneen viime vuoden lopulla Porista Syyriaan tai Irakiin taistelemaan ääri-islamistisen Isisin riveihin. Hänet ilmoitettiin kadonneeksi 29. päivä syyskuuta, ja Huraiah Finlandi lähetti pian tämän jälkeen veljelleen sähköpostin, jossa hän kertoi lähteneensä Syyriaan “jihad fi sabillillahia daulatul islamin” joukkoihin, joka tarkoittaa samaa kuin Isis.

Huraiah Finlandin isä epäilee, että “joku Helsingistä” otti hänen poikaansa ensin yhteyttä, sitten rahoitti kaiken ja hankki matkaliput. Ennen lähtöään Syyriaan Huraiah Finlandi oli käynyt armeijan Suomessa.

Joulukuussa Huraiah Finlandi uhkasi tappaa perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-Ahon, ja tämän viikon maanantaina tappouhkauksen Huraiah Finlandilta sai puolestaan Muutos 2011 -puolueen kansanedustaja James Hirvisaari. Nyt keskusrikospoliisi on käynnistänyt kolmen ihmisen voimin laajan tutkinnan terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä laittomista uhkauksista, joista voi tutkinnanjohtaja Olli Töyrään mukaan seurata vähintään neljän kuukauden ja enintään kolmen vuoden vankeustuomio.

Tapaus on KRP:n lisäksi työllistänyt ainakin Lounais-Suomen poliisia sekä suojelupoliisia. KRP:n mukaan Huraiah Finlandi on tällä hetkellä “Suomen ulkopuolella”.

Lähde: Satakunnan Kansa

2 KOMMENTIT

  1. Tänäkin päivänä Huraiah Finlandi polvistuu viidesti rukoilemaan armollista palvontansa kohdetta, jolta tulleen ilmoituksen mukaan Huraiah Finlandin on taisteltava mm. kristittyjä vastaan kaikin keinoin.

  2. Ja asialle ei tehdä mitään oikeasti. Poliisi kysyy korkeintaan että “miksi teit sen?” ja kyseinen henkilö pääsee takaisin Suomeen. Pelkään pahoin, että ensimmäiset terrori-iskut voivat tapahtua jo tämän vuoden loppupuolella

Comments are closed.