Koti Artikkelit Kreikka valaa toivoa Eurooppaan

Kreikka valaa toivoa Eurooppaan

10

PaatoimittajanPalsta

Keskiviikkona 9. päivä Ateenassa sijaitsevan Agios Pantelimonasin naapuruston asukkaat ja yrittäjät julkaisivat avoimen kirjeen Kreikan tapahtumista maailmalle valehteleville toimittajille. Asukkaat ovat kyllästyneitä siihen, että kotimaataan koskevassa uutisoinnissa naapurustoaan ja maanmiehiään puolustavia kansalaisia demonisoidaan päivittäin, mutta Kreikan maahanmuuttajarikollisuudesta ei kirjoiteta kansainvälisessä lehdistössä riviäkään.

Agios Pantelimonasista tuli 2000-luvun alussa vastenmielisen yhteiskunnallisen kokeen laboratorio. Lyhyessä ajassa tiivis ja rauhanomainen yhteisö hukutettiin aasialaisiin, afrikkalaisiin ja Lähi-idästä haalittuihin pakolaisiin. Aiemmin lapsiperheiden suosimista kohtaamispaikoista, kuten keskusaukiosta, tuli etnisille kreikkalaisille vaarallisia alueita. Maahanmuuttajat pahoinpitelivät ohikulkijoita, myivät huumeita ja välittivät prostituoituja puolijulkisesti. Ulkomaista halpatyövoimaa hyödyntäneet laittomat liikkeet ajoivat lainkuuliaiset yrittäjät konkurssin partaalle. Kreikkalaisten kärsiessä asuntopulasta afrikkalaisille riitti aina tilaa perustaa kommuunejaan. Monille tämä oli liikaa; varakkaimmat jättivät vanhat kotinsa, mutta moni joutui jäämään.

Vuonna 2007 tilanne alkoi kuitenkin muuttua, sillä maahanmuuttajarikollisuuteen kyllästyneet paikalliset olivat päättäneet järjestäytyä. He tahtoivat yhteistuumin häätää maahanmuuttajarikolliset keskusaukioltaan. Kultaisella aamunkoitolla oli valtava rohkaiseva vaikutus tässä, mutta läheskään kaikki rikollisuutta vastaan hyökänneistä siviileistä eivät kuuluneet puolueeseen. Mukana oli niin miehiä kuin naisia sekä nuorten lisäksi keski-ikäisiä ja ikäihmisiä. Heitä yhdisti tahto taata alueensa turvallisuus syntyperäisille kreikkalaisille. Länsimaisen liberaalin median silmissä tämä oli tietysti pahimman luokan rasismia.

Naapuruston “vallanvaihto” oli osa suurempaa kreikkalaista yhteiskunnallista mullistusta, joka johti pitkiin katutaisteluihin kreikkalaisten ja rikollisten maahanmuuttajien välillä. Kultaisen aamunkoiton vapaaehtoiset ylläpitivät järjestystä paikoissa, joissa poliisi oli voimaton. Vapaaehtoiset koristelivat turvaamansa alueet Kreikan lipuilla ja partioivat vuorokauden ympäri. Alussa kreikkalaiset äärivasemmistolaiset yrittivät houkutella maahanmuuttajajengejä hyökkäämään kanssaan kansallismielisten asukkaiden kimppuun, mutta Kultaisen aamunkoiton jäsenet torjuivat iskut tarvittavalla voimalla. Ennen pitkää keskeisimmistä alueista oli tehty turvallisia, vaikka laittoman siirtolaisuuden ja maahanmuuttajarikollisuuden ongelmaa ei valtiollisesti ollut kyetty ratkaisemaan. Maahanmuuttajat ovat tänäkin vuonna murhanneet lukemattomia kreikkalaisia, etenkin puolustuskyvyttömiä vanhuksia.

Syksyllä 2013 rikollisuus kuitenkin palasi Agios Pantelimonasin keskusaukiolle. Maahanmuuttajat ja heitä ohjailemaan pyrkivät äärivasemmistolaiset ovat päättäneet ottaa kaiken irti epäjärjestyksestä, jonka Kultaisen aamunkoiton johtajien pidätykset aiheutti. Äärivasemmistolaiset esimerkiksi pistivät Ateenassa ruiskulla lemmikkieläinkaupan omistajaa, joka ei ollut kansallismielinen, mutta jolla oli liian lyhyt hiusmalli. Vasemmisto on myös hyökännyt mellakkapoliisirivistöjen suojista polttopulloilla Kultaisen aamunkoiton puoluetoimistoja vastaan. Hyökkääjien sijasta poliisi pidätti eräässä tapauksessa toimistoa puolustaneet puolueen jäsenet.

On ironista, että rikollisuutta ruohonjuuritasolla torjuneesta Kultaisesta aamunkoitosta yritetään nyt tehdä “järjestäytynyttä rikollisryhmää”. Monilla alueilla kreikkalaiset luottavat puolueeseen niin vakaasti, että joutuessaan rikoksen uhriksi he eivät tee poliisille ilmoitusta, vaan kävelevät Kultaisen aamunkoiton lähimpään toimistoon kertomaan asiasta. Puolueen johtaja Nikolaos Michaloliakos päätettiin hiljattain vangita oikeudenkäyntiin asti. Myös varapuheenjohtaja Christos Pappas ja parlamentin jäsen Yiannis Lagos ovat edelleen telkien takana. Muita pidätettyjä puolueen johtoon kuuluvia on päästetty vapaaksi kuulusteluiden jälkeen, mutta heitä epäillään yhä rikollisjärjestön perustamisesta. Lisäksi hallitus on ryhtynyt puhdistamaan poliisia liian isänmaallisina pitämistään henkilöistä. Toistaiseksi julkisuuteen vuotaneet todisteet puoluetta vastaan ovat olleet köykäisiä, mikä on aiheuttanut huolta myös liberaaleissa toimittajissa, joille Kultainen aamunkoitto on syyllinen, kunnes toisin todistetaan.

Merkittävimmät todisteet puoluetta vastaan ovat tarinoita “anonyymeiltä tietolähteiltä” eli henkilöllisyyttään piilottelevilta ihmisiltä, jotka väittävät olevansa entisiä jäseniä. He ovat esimerkiksi väittäneet, että puolue suunnitteli vallankaappausta, mikä on elinkautistuomiolla rangaistava rikos. Toimittajien pelko todisteiden riittämättömyydestä onkin varsin aiheellista: koko Eurooppa seuraa tällä hetkellä Kreikan taistelua rappeuttavaa monikulttuurisuutta, korruptiota sekä finanssikapitalismin huijausta vastaan. Mikäli oikeuden syytteiltä putoaa kokonaan pohja ja puolue kykenee jatkamaan toimintaansa avoimesti, on se hyvin vahva innoite kaikille mantereen radikaaleille kansallismielisille. Poliisi on viime päivinä käynyt läpi Kultaisen aamunkoiton jäsenten pankkitilitietoja, muttei ole löytänyt mitään syytteitä tukevia todisteita.

Kreikan turvallisuuspalvelut ja hallitus ovat suunnitelleet puolueen johtajiston vangitsemista jo pitkään opposition tukahduttamiseksi, mutta ne tarvitsivat tekosyyn joukkopidätysten aloittamiselle. Sen tarjosi itseään “tappajaksi” kutsuneen räppäri Pavlos “Killah P” Fyssasin kuolema hänen ajauduttuaan kahnaukseen kansallismielisten kanssa. Paitsi että puolue on irtisanoutunut tapahtumista ja kuolemaan liittyy lukuisia epäselvyyksiä, on Fyssasin tarina muutenkin huomionarvoinen. Tiedotusvälineiden puolueellisuudesta on Suomessakin viime viikkoina puhuttu tiuhaan. Julistamalla väkivaltaisen räppärin monikulttuurisen Euroopan maalliseksi pyhimykseksi valtamedia vain korostaa epäuskottavuuttaan. Eräässä kappaleessaan “uusnatsien murhaama rauhanaktivisti” esimerkiksi uhkaa hirttävänsä kaikki “fasistit”, jotka eivät pääse häntä pakoon. Lisäksi hän fantasisoi kappaleessa virtsaamisesta murskattujen kansallismielisten kasvoille.

Kreikkalaisvastaista väkivaltaa kannattaneen Fyssasin kuoleman poliittinen hyväksikäyttö muistuttaa viimekesäistä tapausta Ranskassa. Suomessakin tiedotusvälineet Helsingin Sanomia myöten uutisoivat koreasti, kuinka suvaitsevainen Eurooppa on saanut uuden marttyyrin “uusnatsien murhaamasta” opiskelijapoika Clément Méricistä. Lähteestä riippuen “natsit” olivat hyökänneet joko puukon tai nyrkkiraudan kanssa pahaa-aavistamattoman antirasistin kimppuun. Median lisäksi Ranskan hallitus päätti revitellä kuolemalla ja ilmoitti kieltävänsä kaikki radikaalit kansallismieliset järjestöt “murhan” johdosta. Kansainvälinen uutisointi tyssäsi kuitenkin kuin seinään, kun valvontakameranauhasta selvisi, että äärivasemmistolainen Méric itse hyökkäsi kansallismielisen Esteban Morellon kimppuun raukkamaisesti selän takaa, mutta kuoli paljaan nyrkin iskuun Morellon puolustauduttua. Laski syvä hiljaisuus.

Morello ei kansainvälisessä mediassa koskaan saanut maineenpalautusta, vaan hänet leimattiin ystäviensä kanssa joukolla “opiskelijoita” pieksäväksi “uusnatsiksi”. Myös Ranskan hallituksen päätös piti, ja sen sijaan, että se olisi kieltänyt tappelun aloittaneen Méricin kannattamat järjestöt, kiellettiin Ranskassa lailla neljä eri kansallismielistä järjestöä. Nähtäväksi jää, onko Kreikan hallituksella uskallusta toteuttaa yhtä härskiä oikeusmurhaa. Tuoreiden gallupien mukaan Kultainen aamunkoitto on jo Kreikan toiseksi suosituin puolue, ja sen johtajien vangitseminen todennäköisesti vain ruokkii kansan vallankumouksellista mielialaa!

 

Juuso Tahvanainen

10 KOMMENTIT

 1. Suomalaistenkin pitäisi herätä jo ja tukea Kanssallista Vastarintaa kaikin tavoin!
  Ja Kultaiselle Aamunkoitolle myös täysi tuki! Älkää antako sionististen vainojen lannistaa!

 2. Mainio, ajankohtainen artikkeli! Kreikka ja sen vallankumoukselliset voivat hyvinkin olla uuden, eurooppalaisen Euroopan alku!

  • Tätä toivoo varmasti miljoonat eurooppalaiset, jos nyt ei kovaan ääneen kaduilla protestoiden, niin ainakin hiljaa mielessään. Kreikasta olisi luontaista vallankumouksen levitä jo vallankumoukselle myönteisille Itä-Euroopan alueille. Ja siitähän Euroopan uusi nousu tiivistyisi Pohjolan vapautukseen. Eläköön Eurooppa ja sen ainutlaatuiset kansat!

 3. Ihan ensiksi täytyy sanoa että tämän sivuston journalistinen taso on todella korkealla. Itse en pystyisi tuottamaan yhtä tiivistä tekstiä jossa olisi kerrottu asiat yhtä laajasti ja selkeästi. Myös suomen kielen artikulointi on vallan erinomaisella tasolla. Tällaista tasoa ei valtamediasta löydä. Kielioppi on kohdallaan. Suurkiitos siitä. Me emme kehity jos kommunikointi on slangin tasolla.

  Mitä tulee Kreikan tilanteeseen niin muistin että vähän vastaavanlainen tilanne oli Göteborgissa tässä muutama vuosi sitten. Sielä eläkeläiset perustivat ryhmän joka nousi vastarintaan alueetta terrorisoivia henkilöitä vastaan. Asuinalueella pörrättiin kaiket yöt, ikkunoita ja autoja rikottiin ja liikkuminen ei ollut turvallista. Eläkeläiset hakivat marketeista kaikki pesäpallomailat ja asettuivat vahtiin. Ja kun porukka tuli taas terrorisoimaan, niin tuli korville. Haastatteluissa eläkeläiset sanoivat että kun kerran virkavalta ei pysty tekemään mitään, niin he tekevät. He ovat eläkkeellä ja heillä on aikaa istua vankilassa. “Se loppuu nyt” oli sanoma.

  Kerran eräs entinen nyrkkeilijä oli napannut kiinni erään ponihäntäpojan ja antanut opastusta ilkivaltaan. No, poliisit olivat nähneet tapauksen ja ryntäsivät paikalle pamputtaen tämän eläkeläisen siniseksi. Siitäkös sitten aluepartio suuttui niin, ettei edes poliisi uskaltanut mennä alueelle pariin kuukauteen. Poliisi katseli kauempaa kun ilkivllan tekijät ja hulijaanit saivat opastusta aina kun alueelle menivät. Mutta se loppui. Parin viikon jälkeen, oli asuinalueella jälleen rauhallista ja ihmiset uskalsivat kulkea.
  Joku Ruotsin osastosta varmaan muistaa tämän tapauksen ja tietää asiat seikkaperäisemmin.

  Mutta tähän se ajautuu jos yhteiskunta ei tee mitään sen kansalaisiin kohdistuvat terrorin estämiseksi. Jossain vaiheessa kansa nousee vastarintaan. “Luonto tasaa aina itsensä”.

 4. Hienoa Kreikka! Toivottavasti Suomi seuraa pian perässä, vihdoinkin puolue joka ajaa asioita oikeasti, eikä vain selitä että maahanmuutto on lopetettava. Siitä on jo kauan puhuttu, että kansa nousee kaduille ja tästä se lähtee! Kansallissosialismi ei koskaan kuole, vaikka kuinka aate kiellettäisiin, päin vastoin, mitä enemmän koitat tukahduttaa sitä, niin sitä vahvempana se tulee nousemaan ja lopulta on vain voitto!

 5. Toivoa on.
  Mädäntyneessä yhteiskunnassa jossa tyhmyys ja itsetuhoiset ideologiat hallitsevat, kansallissosialismi nostaa ja vahvistuu koko ajan.

  • Vyön kiristystä ja lisää maksuja.
   J. Käteinen jo virittelee uutta tukipakkettia. Ei raukka tiedä minne, mutta halut on kovat. Kuhan saa toisten maksamia verorahoja tuhlata ja sillä komissaarion paikaa ostaa. Kuka tai mikä pysäyttää tämän idiootin ja hullutuksen?.
   Ja meidän ISO Ollila yhdessä liikenneministerin kanssa suunnittelee uutta autoverotussysteemiä. Jolla tietenki seurattaisiin tavallista tasamaan tallaajaa – oli renkaat tai ei. Kyllä ne sen sirun saa niskaan jollain älynväläyksellä?
   Noh, näin tänään, ehkä “huomenna” tiukempi analyysi – jos luoja suo… (**tutuksen purkaus nyt).

 6. Kreikassa on uskallettu tarttua ongelmiin (maahanmuutto) hallitustasollakin paremmin kuin täällä. Menolippu kotimaahan ja 300e, jos todella lähtevät. Se tulisi halvemmaksi täälläkin, tosin itse en antaisi senttiäkään lipun lisäksi mukaan. Tavallinen kansakin on lähtenyt topakasti mukaan Kultaisen Aamunkoiton tukijoiksi kaduille ja toreille. Lämmittää tämän äiti-ihmisen sydäntä 🙂

Comments are closed.