Koti Uutisia Kreikka kieltää puolueet, jotka eivät usko holokaustiin

Kreikka kieltää puolueet, jotka eivät usko holokaustiin

0

Kreikan pääministeri on äskettäin tehnyt lupauksen juutalaiselle johtajalle lakimuutoksesta, jonka avulla kiellettäisiin “holokaustin kieltävät puolueet”. Näin todetaan israelilaisessa Hareez-lehdessä. Tämän seurauksena Kultaisen aamunkoiton kaltaisia puolueita voitaisiin jatkossa kieltää osallistumasta Kreikan parlamenttivaaleihin, huolimatta puolueen suuresta kannatuksesta.

UK_Samaras
Antonis Samaras kätteli kaksi vuotta sitten Israelin pääministeriä Benjamin Netanjahua.

Pääministeri Antonis Samarasin osallistuessa viime viikolla Kreikassa holokaustin muistopäivään hän kertoi viimeisimmästä ehdotuksestaan. Lakiesityksen tarkoitus on estää Kultaisen aamunkoiton kaltaisia puolueita tulla valituiksi Kreikan parlamenttiin. Kyseisen puolueen taustalla on holokaustin virallisen historiakirjoituksen kyseenalaistaminen. Samaras toteaa, että “kreikkalainen yhteiskunta on altistunut äänille, jotka pyrkivät uudelleensynnyttämään rasismin” ja että “natsismi on jälleen kerran palannut Eurooppaan”.

Holokaustin virallisen tarinan kyseenalaistaminen voi tänä päivänä tusinassa eurooppalaisessa maassa johtaa vankeusrangaistukseen. Revisionisteja ja historioitsijoita on tuomittu holokaustin kieltämisestä useiden vuosien vankeusrangaistuksiin.

 

Aiheesta muualla:

Haaretz.com

Nordfront.se