Koti Uutisia Kreikka aloitti laittomien siirtolaisten pidätykset

Kreikka aloitti laittomien siirtolaisten pidätykset

0

Yhä useampi kreikkalainen pitää värillisten siirtolaisuutta yhtenä maan suurimpana turvallisuusuhkana. Maahanmuuttovirtaa kuvataan muun muassa poliittiseksi pommiksi. Jopa Kreikan poliisijohto on joutunut myöntämään, että ilman siirtolaisten laajoja pidätyksiä tavallisten kreikkalaisten on vaikeaa elää laadukasta elämää.

Viikonloppuna Ateenassa onkin pidätetty noin 1 600 luvatonta maahanmuuttajaa, ja luku tulee epäilemättä kasvamaan. Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Kreikka on epäonnekseen houkutellut joukoittain laittomia siirtolaisia Afrikasta ja Aasiasta. Siirtolaistulvan seurauksena maan rikostilastot ovat lähteneet jyrkkään nousuun. Maahan tulee jopa 100 000 värillistä vuodessa, ja yhteensä maassa oleskelee noin miljoona ei-kreikkalaista. Viikonlopun pidätykset ovatkin vasta varovainen, vaikkakin positiivinen alku pitkälle ja raskaalle operaatiolle.

Punaiset toimittajat ja YK:n pakolaiskomissio ovat tuominneet yksimielisesti Kreikan operaation. Poliittisesti korrektit äänenpainot toteavat, että Euroopan on vastaanotettava värillisiä jatkossakin, vaikka tämä johtaisi lopulta valtiolliseen romahdukseen ja paikalliskulttuurin kuolemaan.

Aiheesta muualla:

http://yle.fi/uutiset/kreikka_aloitti_luvattomien_maahanmuuttajien_laajat_pidatykset/6245165