Koti Uutisia Kreikassa vaalit 25. tammikuuta

Kreikassa vaalit 25. tammikuuta

6

Kreikassa järjestetään tammikuun lopulla uusintavaalit sen jälkeen, kun hallitus epäonnistui saamaan tarvittavaa tukea presidenttiehdokkaansa taakse maan parlamentissa. Vaalien voittajiksi povataan äärivasemmistolaista Syrizaa sekä Kultaista aamunkoittoa.

Presidenttiehdokkaasta äänestettiin kolmeen eri otteeseen. Ehdokkaan hyväksyminen vaatii 180 kansanedustajan äänen 300 edustajasta, mitä hallitus ei onnistunut saavuttamaan. Tämä johtaa hallituksen hajoamiseen ja uusiin vaaleihin.

Kreikan pääministeri Antonis Samaras yritti epätoivoisesti saada ääniä ehdokkaansa taakse mustamaalaamalla oppositiota. Alla olevalla videolla hän kertoo, että hallituksen presidenttiehdokasta Stavros Dimasia tulisi äänestää, jotta Kultainen aamunkoitto saadaan marginalisoitua:

 

 

Dimas on tunnettu sionisti, jolla on läheiset yhteydet kansainvälisiin pankkiireihin sekä sionistijohtajiin.

Kultaisen aamunkoiton suosio on ollut jatkuvassa kasvussa. Vuoden 2012 vaaleissa he saivat seitsemän prosenttia äänistä, kun vuoden 2014 eurovaaleissa äänisaalis oli jo 9,3 prosenttia. Viimeisimpien tutkimusten mukaan puolueen äänisaalis saattaa nousta jopa 18,5 prosenttiin, mikä on enemmän kuin tämänhetkisillä hallituspuolueilla. Edellä on ainoastaan Syriza, joka sekin on EU-vastainen puolue. Tulevien vaalien on ennakoitu johtavan Kreikan eroamiseen EU:sta.

Lähteet: Nordfront.se, Kultainen aamunkoitto

6 KOMMENTIT

  1. 18,5?! Jos ne tuon kannatuksen lätkäisee, ei voi muuta kuin ihailla.

  2. Kultainen aamunkoitto näyttää tietä muulle Euroopalle miten asiat pitää hoitaa ja aina vain painaa eteenpäin. 14/88

  3. Kun katselin tuota Junckersin pelkoa hallituksen hajoamisesta ja hänen varoitteluaan Kreikkalaisille “väärästä vaalituloksesta” niin hymy oli herkässä. Syriza puolueen johto ehti jo kertoa että hallituksen hajoaminen oli suurin demokraattinen tapahtuma Kreikan viimeaikaisessa politiikassa. Ja että kun he voittavat vaalit niin he sanoutuvat irti Troikan pakko-ohjelmasta sekä yksipuolisesti irtisanoutuvat EU-veloista.

    Junckers, Schlauble ja IMF:n sekä EKP:n edustajat ehtivät jo lyömään kiinni rahahanat ja sanoivat että lisää rahaa tulee vasta siinä tapauksessa kun vaalien jälkeen nähdään että maa noudattaa Troikan ohjelmaa. EU on antanut Kreikalal 240 miljardia euroa ja maa tarvitsisi lisää selvitäkseen pankkien veloista. Nyt Kreikkalaiset aikovat päästää pankit konkurssiin ja tehdä “Islannit”. Pari vuotta ja sen jälkeen talous on parempi kuin nyt. Eikä työttömiäkään ole juuri nimeksi.

    EU pelkää myös koska Syriza on ilmoittanut että se aikoo äänestyttää maassa EU:hun kuulumisen. Eli, jos hyvin käy, niin Kreikka eroaa EU:sta ja EMU:sta. Siinä onkin aroganteille EU-johtajillemme miettimistä.

    • Kreikallehan rahaa ei ole mennyt, vaan kipapääpankkiireille. Kurjuus Kreikassa on vaan lisääntynyt.

Comments are closed.