Koti Uutisia Sionismi Kreikan vaalivoittaja lupaa ajaa “kansainvälisten sijoittajien” ja Israelin etua

Kreikan vaalivoittaja lupaa ajaa “kansainvälisten sijoittajien” ja Israelin etua

17
Kyriakos Mitsotakis on esiintynyt äärisionistisen American Jewish Committee -lobbausjärjestön kokouksessa Israelissa.

Kreikkalaiset äänestäjät osoittivat viikonloppuna järjestetyissä parlamenttivaaleissa pelkäävänsä ulkomaalaisten pankkiirien kostoa enemmän kuin omaa nälkäkuolemaansa. Vaalien voittajaksi kohosi kovan linjan finanssielitisti, jonka uskotaan leikkaavan entisestään kreikkalaisten palkkoja ja tuhoavan julkisia palveluita.

Valtavirtaiset puolueet ovat todistaneet, ettei niillä ole kykyä nostaa Kreikkaa ylös talouskriisistä. Finanssi- ja velkakriisin kanssa vuosien ajan painineet kreikkalaiset ovat äänestäneet maan johtoon vuoroin marxisteja ja vuoroin kapitalisteja. Kun kapitalistihallitus epäonnistui talouden korjaamisessa, äänestivät kreikkalaiset kommunisteja. Kommunistien käännettyä takkinsa kreikkalaiset äänestivät tällä kertaa jälleen kapitalisteja.

Maan tuleva pääministeri on globaalia finanssikapitalismia edustavan Uusi Demokratia -puolueen Kyriakos Mitsotakis. Ennen vaaleja Mitsotakis vannoi ajavansa pääministerinä “ulkomaalaisten sijoittajien” sekä juutalaisvaltio Israelin etua, mikäli kreikkalaiset antavat hänelle äänensä.

Kun Mitsotakis puhuu “ulkomaalaisten investointien” houkuttelemisesta, tahtoo hän käytännössä tehdä kreikkalaisesta työvoimasta mahdollisimman halpaa eli polkea palkkoja, sosiaaliturvaa ja eläkkeitä. Lisäksi hän tahtoo tehdä kreikkalaisesta työlainsäädännöstä mahdollisimman väljää, jotta ylikansalliset korporaatiot voivat käyttää Kreikkaa hyväkseen kehitysmaiden tapaan.

Käytännössä finanssikapitalisti Mitsotakis tulee siis jatkamaan pääministeripaikasta luopuneen “radikaalivasemmistolaisen” Syriza-puolueen työtä. Valtakaudellaan Syriza tuhosi kreikkalaisten palkkoja, eläkkeitä ja palveluita sekä huutokauppasi kansallisomaisuutta ulkomaille vastineeksi ulkomaalaisten pankkien myöntämistä lainoista.

Vaalit hävinnyt radikaalivasemmiston Aléxis Tsípras.

Viime syksynä Kansainvälinen valuuttarahasto IMF myönsi, ettei Syriza-puolueen johtaman hallituksen raaka leikkauspolitiikka tulisi pelastamaan Kreikkaa velkahelvetiltä. Vaikka Syriza petti kaikki radikaalivasemmistolaiset vaalilupauksensa miellyttääkseen ulkomaalaisia pankkiireja, ei maan talouskriisille nähty loppua.

Syrizan noustua valtaan osa finanssieliitistä pelkäsi, että puolue saattaisi todella toteuttaa vasemmistolaisia vaalilupauksiaan ja huolehtia kansalaisten hyvinvoinnista globaalien koronkiskojien sijaan. Tämän vuoksi monet vaativat jopa Kreikan erottamista Euroopan unionista.

Syriza teki kuitenkin kaikkensa miellyttääkseen koronkiskojia, mikä oli Kreikan EU-jäsenyyden tärkein vaatimus. Köyhiltä kreikkalaisilta vuosien ajan leikannut Syriza-pääministeri Aléxis Tsípras ylpeilikin 2018 medialle, että ”Kreikka on EU:n tasapainoa ylläpitävä pylväs”. Syriza tahtoi lisäksi vauhdittaa EU:n liittovaltiokehitystä sekä taistella nationalismin ja maahanmuuttokritiikin nousua vastaan.

Globalistien hännystely ei ole tuonut leipää rehellistä työtä tekevien kreikkalaisten pöytään. Vaikka Syriza nosti kansalaisten verotuksen jopa 75 prosenttiin ja lahjoitti eläkevarat ulkomaalaisille pankeille, ei IMF usko maan selviävän veloistaan. Nyt sama kehitys jatkuu Uusi Demokratia -puolueen johdolla, mutta ainakin tuore pääministeripuolue on rehellinen kapitalismistaan.

Kultainen Aamunkoitto.

Radikaalin kansallismielisen Kultainen Aamunkoitto -puolueen kannatus putosi tuoreissa vaaleissa, sillä Syriza-hallitus usutti maan korruptoituneen tuomioistuimen puolueen kimppuun tekaistujen “järjestäytyneeseen rikollisuuteen” liittyneiden syytteiden varjolla. Ennen vainon alkua Kultainen Aamunkoitto lukeutui maan suurimpiin puolueisiin.

Kultaiseen Aamunkoittoon kohdistunut vaino alkoi 2013, kun Juutalaisten maailmankongressi (WJC) -järjestö painosti Kreikan hallitusta vangitsemaan puolueen johtavat poliitikot. Pidätykset alkoivat alle viikko sen jälkeen kun WJC oli esittänyt Kreikalle uhkavaatimuksen, jossa juutalaisjärjestö vaati Kultaisen Aamunkoiton hävittämistä. WJC määräsi Kreikkaa myös säätämään tiukat ”viharikoslait” (eli ajatusrikoslait) ”maahanmuuttajien” ja ”etnisten vähemmistöjen” koskemattomuuden takaamiseksi.

WJC on varmasti tyytyväinen myös Kreikan uuteen hallitukseen, sillä Mitsotakis on vieraillut Israelissa ja vakuutellut ajavansa politiikassa sionistien etua. Mitsotakis totesi American Jewish Committee (AJC) -lobbausjärjestön tilaisuudessa Israelissa vuosi sitten, että hänen “henkilökohtainen tehtävänsä” on vahvistaa Kreikan ja Israelin liittolaisuutta. AJC kannattaa juutalaisten ylivaltaa pönkittävää rotuerottelupolitiikkaa miehitetyssä Palestiinassa.

Mitsotakis on tehnyt huomattavan tilin työskennellessään kansainvälisen finanssieliitin tärkeimmässä konsulttiyhtiössä, McKinseyssä. Juutalaisen Kevin Sneaderin johtama McKinsey on saanut viime vuosina huomattavasti ei-toivottua palstatilaa, sillä yhtiö on sotkeutunut lukuisiin valtiollisiin korruptiorikoksiin sekä sisäpiiritiedon hyödyntämiseen finanssikeinottelussa. Merkit viittaavat siihen, että kreikkalaisten todellinen helvetti on vasta alkamassa.

Lähteet: Time, The Jerusalem Post

17 KOMMENTIT

  • Ne on vaan puhuvia päitä. Ohjeet tulee muualta samoin niinkuin Suomessa ihan sama ketä sieltä tulee sama tarina jatkuu. Niin pitkään kun ihmiset ei tajua että ei ole olemassa kuin näennäinen demokratia ja vallassa olija ei halua luopua vallasta. Ihmisten pitäisi marssia kadulle ja lynkata nämä maan petturit muuten asialle ei ole tehtävissä mitään.

   • Esim. Suomen eduskunta ei tosiasiallisesti päätä yhtään mistään.

    Toki nämä maanpetturi-kusipäät olisi silti kiva lynkata jok’ikinen – sitä en kiistä.

 1. Kreikkalaisten palkkoja on jo leikattu ja elämisenhinta on noussut monille jo sietämättömään tasoon. Suomalaiset ei ole pätkääkään viisaampia vaan jatkavat tuhoonjohtavalla tiellä. Oikeastaan tämä kansa ei tarvitse parempia johtajia kuin nykyinen maanpetturiroskasakki.

 2. Kun on velkaannuttu holtittomasti ja talous on päin persettä niin mistä sitä rahaa tulee korkeisiin palkkoihin ja kansan hyvinvointiin? Melkein 10 vuotta oli kivaa ja meni hyvin velkaa ottamalla. Ei ole tuossa vuodatuksessa sen enempää logiikkaa ja järkeä kuin Voima-lehdenkään jutuissa.

   • Kovasti tulisi tällaisesta käytännön ongelmia jo pelkästään kahdelle parhaiten toimivalle elinkeinolle (merenkulku ja turismi). Millä maksettaisiin tuontitavarat, Zorbasta soittamalla kenties? Konkurssiin menostahan Kreikalla on paljon kokemusta, eikä niiden jälkeen ennenkään ole arkipäivän elämä ja naapurisuhteet ole olleet kovin hääppöset pitkään aikaan.

    Vallankumouksen yhteydessä Neuvostoliitto kansallisti ulkomaiset omistukset ja mitätöi velat, ja aikoinaan legendaarinen Ranskan valtiovelka jäi vallankumouksen jälkeen velkojien luottotappioksi ja kummastakin seurasi paljon käytännön vaikeuksia. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjä ymmärsi ottaa vastuulleen Neuvostoliiton velat. Niistä selviytyminen vaikutti ensin täysin mahdottomalta, mutta öljyn voimakas hinnannousu mahdollisti niiden maksamisen.

    • Avaisitko hieman sitä, miten oman itsenäisen valuutan perustaminen häiritsee merenkulkua ja turismia? Ja miten Zorbasin soittaminen liittyyy aiheeseen? Kreikan tulee omalla rahalla rakentaa kokonaan itsenäinen talousjärjestelmä, joka palvelee kotimaista teollisuutta sekä palveluita ulkomaalaisten finanssipiirien sijaan. Kun valtio painaa itse rahansa ja rahoittaa itse kulutuksensa, ei konkurssi ole mahdollista. (Inflaation rajoittamiseksi rahan määrää on tietysti kontrolloitava.)

     Mallia uudistukselle voi hakea Kolmannesta valtakunnasta, joka irtisanoutui ulkomaanveloista ja rakensi Saksan raunioista suurvallaksi muutamassa vuodessa kansallistetulla valuutallaan. Mainitsemasi Venäjän malli ei ole järkevä, koska – kuten itsekin totesit – Venäjän selviytyminen riippui globaalien raaka-ainemarkkinoiden suhdanteista ja hyvästä onnesta. Venäjä olisi paljon paremmassa tilanteessa nyt, jos maa olisi tuolloin alkanut rakentaa nykyaikaista kotimaista teollisuutta sen sijaan, että se keskittyy raaka-aineiden vientiin ja velkojien rikastuttamiseen.

     Kaiken A ja O ovat tietysti toimiva oikeusjärjestelmä, infra ja hallinto, jotka estävät korruption ja mahdollistavat talouskasvun. Ilman niitä Kreikan kaltaisen maan rahauudistus ei tietenkään voisi kantaa.

     • Ilta-sanomien mukaan Kreikan kokonaisvelka on 320 Mrd €. Kun asukasluku on noin 10 miljoonaa ja ajatellaan että puolet olisi töissä niin että käteenjäävä vuosipalkka on 20 000 €, velan maksamiseen menisi palkkarahoista 3 vuotta.

      Jos velkojille tulisi näin suuri luottotappio, niin omasta valuutasta ei ihan muutamassa vuodessa tulisi vaihdettava, ja paikallisten pankkien suhteet luottokorttifirmoihin voisivat ollaaika ongelmallisia. Useimmissa Balkanin maissa joilla on oma valuutta voi turisti kuitenkin maksaa euroissa lähes joka paikassa, ja Kreikkaankin tulisi sama systeemi.

      Yksi suurimmista velkojista on euromaiden veronmaksajat EKP:n kautta, ja sellaista ihmettä tuskin tapahtuu että Kreikalla olisi koskaan varaa maksaa. Kyllä ennen vuotta 2008 Kreikassa meni tavallisillakin ihmisillä aika hyvin ja käteen jäi rahaa kun veroja kierrettiin sen mitä vaan kyettiin. Yksi poliitikkokin itki kriisin alettua että hänellä on 7 asuntoa eikä hänelläkään ole varaa maksaa korotettuja veroja, ei sitten kertonut millä vilunkipelillä oli nuo asunnot hommannut. Kreikassa on edelleen paljon varakkaita ihmisiä, ja heidän rahansa on ulkomaisissa pankeissa.

      Kyllähän jo vuoden 2005 paikkeilla ihmeteltiin että pankeilla Kreikan luottoriski on sama kuin Saksalle, ja ilmeisesti suomalaiset pankit aika hyvin pääsivät eroon Kreikan lainoistaan. Olisi ollut tietenkin ihan oikein että hölmöt ranskalaiset ja saksalaiset luotonantajat olisivat kärsineet massiiviset luottotappiot ja bonukset olisi peritty takaisin, mutta ainakaan Ranskalla ei tähän olisi ollut varaa.

      En usko hetkeäkään että Kreikalla olisi itsekuria tuollaisen velkojen mitätöinnin ja oman valuutan vaatimaan taloudenhoitoon. Jo ahdingossa oleville tavallisille ihmisille koittaisi vielä suurempi ahdinko.

     • En ole koskaan kuullutkaan.

      Spede keksi myös aikoinaan eräässä Uuno-leffassa tuon tavan, jolla valtionvelka voitaisiin maksaa helposti pois.

      Miksiköhän niin ei tehdä? Osaatko avata? Tuntuu olevan valtavasti tietämystä talousasioista teitillä. Mieluusti oppisin itsekin aiheesta lisää.

    • Avaisitko myös mitä “velka on veli otettaessa ja velipuoli maksettaessa” mahtaa tarkoittaa?

     • Se on vanha suomalainen sananlasku, useimmissa maissa on vastaava.

  • Kenellä oli kymmenenvuotta kivaa? Ei ainakaan niillä persaukisilla kreikkalaisilla jotka nyt tienaavat 500 .. 700 euroa kuussa ja elinkustannukset on nousseet rajusti. Tavallinen kreikkalainen ei ole nähnyt sentinlatia niistä miljardeista joita saksan ja muiden eu maiden jutkupankit ovat saaneet kusetettua eeuulta muiden maksettavaksi.

   • Nuo köyhät itse ovat äänestävät huijareita valtaan, ihan kuin suomalaisetkin köyhät, jotka äänestävät samanlaisia pettureita.

    Ei tipu sääliä niille köyhille ja sorretuille kreikkalaisille, jotka eivät äänestäneet Kultaista Aamunkoittoa. Nuo köyhät tarvitsevat opetusta, ja saavatkin, karvaista sellaista.

    • Ei se nyt ihan noin mene… EU – siis komissio, pankkiirit ja muut herrat – päättävät Euroopan asioista. Parlamentarismilla tai ennen itsenäisten valtioden hallituksilla ei ole MITÄÄN tekemistä asian kanssa. Päätökset tulevat Brüsselistä, Strasbourgista, Lontoosta, Saksasta jne.

     Yleensä en edes kommentoi teidän ruutihattujen juttuja, mutta nyt oli pakko…

     Siis yksinkertaisesti: se joka hallitsee rahaa, hallitsee kaikkea. Eli ei siis eduskunta, Sipilä, europarlamentti tmmv.

     • Sen ymmärtäminen miten rahajärjestelmä toimii – vaatii vain älyllistä ponnistusta. Kansallissosialistisen liikkeen tukemiseen tarvitaan ensisijaisesti tahtoa ja totuuteen ja oikeudenmukaisuuteen pyrkimystä. Ei se ole rahasta kiinni olla patriootti.

      Orjana oleminen on orjan täysin vapaaehtoinen valinta, kuten myös vapautuminen orjuudesta.
      Se on hengellinen tila; aatteellinen eikä materiaalinen. Pankiirit päättävät asiosta vain ja ainoastaan koska sheeple on päättänyt olla pankiirien orjana. Koska niin on mukava olla. Koska lampaana oleva laskee, että nöyränä lampaana se saa hieman isompi annos rehukaukaloon, etu tässä ja nyt. Sellaisia tuleekin kohdella kuin orjia ja alhaisia olentoja.

      Filosofi Kozma Prutkov sanoi osuvasti: “Jos haluat olla onnellinen – ole!” Mikään Brysseli ei voisi mitään kansalle, joka vastustaa Brysselin huijareita. Jos kansa vapaaehtoisesti alistuu, niin sellaista kansaa myös kohdellaan vastaavasti.

Comments are closed.